ТРАНСКАРТ - или как да използвам картата в моя полза

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

ТРАНСКАРТ - или как да използвам картата в моя полза

Мнениеот dready » Съб 03 дек 2005 1:06

Поне доста понашумя промоцията с транскартите към М-тел ,който има и иска да я активира или вече я е активирал ,може да ми се обажда за да му обясна някои тънкости за да не изпадате в кофти ситуации :)

0886773801 - Ангел
Може и с Л.С. ,но за предпочитане звъннете да обясна като хората
или просто dready :)

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Съб 03 дек 2005 11:16

Ти там ли работиш?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 03 дек 2005 11:42

[/quote]..........Работя и в транскарт (кредитни карти)
Ако на някого мога да бъда полезен да пишe[quote][/quote]

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 03 дек 2005 12:25

транскартата е хубаво нещо но трябва да се внимава :wink: най-обаче ми е кеф когато те изнервят сИрвитьорките в Хепи и им кажеш, че ще плащаш с ТК - става едно насмитане :lol: и накрая вместо да им оставиш незаслужения 10% бакшиш те ти правят 10% отстъпка :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Съб 03 дек 2005 13:56

А защо не мога да плащам с Транскарт в интернет?

AIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AIA » Вто 06 дек 2005 14:24

Може.
ток,телефон,вода,парно и др. на сайта www.transcard.bg
има и някои български търговци (интернет) които приемат транскарт.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 06 дек 2005 20:16

Преди да използвате прочетете това :)
(ако имате въпроси знаете ми координатите)

Значи ти имаш карта или с 500лв (класик) или с 1000лв (голд).Разликата е там че при едната лихвата е 1.22%(голд) на месец върху ИЗРАЗХОДВАНАТА сума ,а при другата е 1.5%.С тях можеш да плащаш в интернет ,да теглиш пари в брой 24часа в денонощието от всички петролски бензиностанции и всички клонове на Евробанк.Можеш да си плащаш тока ,водата ,парното ,кабелната ,БТК ,Globul и М-тел през интернет.Имаш комисионна от 2%(върху сумата която теглиш) когато теглиш пари в брой и 0.50лв когато внасяш независимо от сумата.Когато пазаруваш с карата няма комисионна.Ползваш отстъпки в много обекти в цялата страна (не е много отстъпката ,но е достатъчна за да ти покрие поне годишната такса от 24лв и така ти излиза безплатна картата) разбира се ако я ползваш редовно.По принцип отстъпките са ДО 30% ,но най срещани са между 2% и 6%.(Аз например си платих една вноска в булстрад с картата и на 88лв отстъпката ми беше 4/5 лв).
ТОВА ВЕЧЕ Е ПО ВАЖНОТО
Имаш безлихвен период ДО 45 дни.Той е фиксиран към 15 число на всеки месец.Да сметнем че си имал разход от 200лв през януари тях трябва да ги върнеш до 15 февруари.След това влизаш в лихва до 1март.За да може после лихвата да ти се начислява от 1ви до 1ви.Така ,че за тези 15 дни от 15февруари до 1март плащаш само половината от лихвата.И сега вече идва интересното.Ако в началото ма всеки месец ти си плащаш поне лихвата няма да имаш никакви проблеми.Това е условието на банката.Ако обаче ти е излезнала лихва на и не я погасиш до 15 ти се начислява 5лв напоменателна такса независимо от сумата която дължиш(имаме случаи за стотинки се начисляват такива такси)Или просто казано ако можеш само лихвата да плащаш като останалото което внасяш ти си преценяваш колко да е ,може 20 лв може 200 лв може и само лихвата.На 500 лв лихвата на месец е 7,50лв + 0,50 комисионна за внасяне 8 лв.Или грубо по 10 лв на месец.

Горе долу това е основното.Ако се сетиш нещо питай

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 07 дек 2005 9:45

А като имам пари в картата те от там ли си дърпат лихвата или трябва да я внасям на ръка?

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 07 дек 2005 10:22

С две думи това е една от многото кредитни карти........правилно ли съм разбрал........
Обаче какво и различното .........???

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 07 дек 2005 12:24

Различното и е, че е от типа "НЕбанкови карти" както и EUROLINE и не е включена в системата БОРИКА, което е основния и недостатък. Можеш да пазаруваш с нея само от терминал на Transcard, което я ограничава, въпреки че терминали има в доста магазини. Пари от нея можеш да теглиш само от обекти на Петрол и Евробанк и то само до 20% от свободния ти кредитен лимит, а толкова рекламираните отстъпки рядко надвишават 1%, а в големите магазини доста често са и нулеви.
Има си и плюс спрямо другите карти и това е възможността да внасяш само дължимата ти лихва, докато при почти всички останали трябва да внасяш мин. 5% от дължимата ти сума + лихвите и таксите за периода.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 08 дек 2005 15:00

Съни е прав ,но донякаде.Ако картата ти е от промоцията на М-тел можеш да теглиш 100% от кредитния ти лимит.Относно отстъпката не си много прав.В сайта на транскарт можеш да си намереш всички обекти с дадените отстъпки от тях.Като средно отстъпката е около 3% или 4%.Като цяло ако картата я ползваш практично ще имаш полза от нея до да гледаш на нея само като на пари които ти стоят на страна и можеш да използваш по всяко време срещу годишна такса от 24 лв.
Относно лихвата трябва началото на всеки месец да си я ваюнасяш защото няма как картата сама да си плаща лихвата.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Съб 10 дек 2005 1:39

Изрових и моята (неактивирана още) Transcard Classic, от промоцията на М-тел ми е. НО като четох всичко дотук (мерси за инфото колеги!), ми се струва, че излиза доста скъпо да се ползва тази услуга. В момента ползвам дебитна карта на BulBank и не виждам какво повече ще ми дава тази, само дето е в пъти по-скъпо. Да кажа, че пари на кредит не тегля (не си падам да живея на кредит), а и не съм на трудов договор (не знам дали е от значение).
Понякога си плащам горивото по бензиностанциите, понякога си тегля пари от банкомати, рядко плащам по магазини с дебитната.
При това положение, има ли смисъл да си активирам Транскарт?
Мерси! :wink:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Съб 10 дек 2005 8:39

Определено няма смисъл да я активираш.Щом не си по кредитите тя определено не е за теб. :)

Потребителски аватар
DeeMoV
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DeeMoV » Съб 10 дек 2005 18:59

Ами ако случайно закъсаш за пари ще знаеш че там си имаш едни 500 лв :D

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Съб 10 дек 2005 19:56

DeeMoV написа:

Ами ако случайно закъсаш за пари ще знаеш че там си имаш едни 500 лв :D
Ако закъсам за пари (недай си Боже), винаги има откъде да взема до 1000лв. безлихвено на момента! А и ако съм закъсал, ще ми е трудно да върна и тия 500 и става по-зле.
Мерси момчета, няма да я активирам засега - ще седи да й се радвам на бюрото. Има ли срок за активиране, или когато и да реша мога... :wink: 07/07 пише на нея, според мен дотогава е валидна, т.е. мога да я активирам, но май и след това може - тя се подновява просто?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”