CD-то е Sony SDX 4100RDS. Не чете mp3 и затова записвам аудио дискове. Обаче след като го запиша диска и като го сложа в CD-то не иска да го чете и ми дава Error. Оригиналните дискове си ги чете без проблем. Кажете от какво може да е? Пробвах какво ли не - записвах и на 40-та и на 4-та скорост и все тая. Не ще да ги чете.
П.С. : Същите тези дискове, които Sony-то не ги чете CD-то на другата кола ги отваря без проблем. Там CD-то е Nippon.
Проблем с четенето на дискове.
- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Re5Pec7 написа:Добре аз ще го почистя, но защо оригиналните дискове ги чете а "пиратските" не. Да не би да е от марката на диска. Мойте са PricnoАко си купя Sony или Verbatim дали ще ги прочете тях?
Със същия проблем бях няма никаво чистене трябва да ти засилят окото и нещо се бута от специялист който разбира и си 6 !
Взеха ми 20 лева !

- valeto 150hp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
passat123 написа:Re5Pec7 написа:Добре аз ще го почистя, но защо оригиналните дискове ги чете а "пиратските" не. Да не би да е от марката на диска. Мойте са PricnoАко си купя Sony или Verbatim дали ще ги прочете тях?
Със същия проблем бях няма никаво чистене трябва да ти засилят окото и нещо се бута от специялист който разбира и си 6 !
Взеха ми 20 лева !
Мерси много на всички

П.С. Ако не е тайна твоето CD какъв модел е

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с четенето на дискове.
Re5Pec7 написа:CD-то е Sony SDX 4100RDS. Не чете mp3 и затова записвам аудио дискове. Обаче след като го запиша диска и като го сложа в CD-то не иска да го чете и ми дава Error. Оригиналните дискове си ги чете без проблем. Кажете от какво може да е? Пробвах какво ли не - записвах и на 40-та и на 4-та скорост и все тая. Не ще да ги чете.
П.С. : Същите тези дискове, които Sony-то не ги чете CD-то на другата кола ги отваря без проблем. Там CD-то е Nippon.
По принцип има устройства, които при пълна техническа изправност, отказват да четат CD-R, макар и да са рядко срещани. Погледни в упътването на Сони-то, пише ли че поддържа Ер-ки. Несъвместимост с RW-та например, се среща много често.
Ако се окаже, че твоето устройство поддържа CD-R, опитай, когато записваш аудио-CD да използваш най-малката допустима скорост на запис, евентуално пробвай на друга писачка. Понякога плеерите са чувствителни към записани на висока скорост дискове.
Принко и другите измислени марки трябва да се избягват. Едно че създават проблеми с четенето, второ че са опасни за устройствата, в които се слагат - чупят се, лющят се и т.н. Със съответните последици за апарата. Вербатим е добра марка, но се срещат доста фалшификати, както и на Сони. Препоръчвам ти Imation - това е мултимедийният дивижън на 3М. Продават се в Метро. Шпиндел с 50 диска струва 15-16 лева с ДДС. Аз ги използвам от доста време и съм изключително доволен. Успех.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”