Въпро&
- Golfer man
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпро&
Абе, някой може ли да ми каже как точно работи този ESP control? Колата е Jetta 2006, но и предишните (4-те) също го имаха този контрол. Защото ми прави впечатление, че колата е адски стабилна с това нещо! Мисля, че това е някакъв tracktion control, но самият принцип на работата му ми е интересен! Ако може някой да обясни, ще съм много благодарен! Мерси!
Re: Въпро&
до колкото се ориентирам нямаш проблеми с енглиша
ето малко инфо
http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... ty_Program

ето малко инфо
http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... ty_Program
- Golfer man
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами да го напиша на български щот някой можи да ни знай инглиш .
в това число и аз
поне не на 100%
ESP /Електронно стабилизираща програма/при необходимост подобрява стабилноста на автомобила при всички условия,независимо от състоянието на пътната настилка и сцеплението на гумите.Тя също предпазва от буксуване на водещите колелела,независимо от състоянието на пътната настилка и сцеплението на гумите.Системата следи също и движението на автомобила щом той започне да се отклонява /по малко или по голямо сцепление на предните гуми/мощноста на двигателя спада /чува се промяна на звука му/ и при необходимост някой от колелата биват спирани.Това значително подобрява стабилноста върху снежни ,заледени ,мокри или хлъзгави пътища .
При задеистване в движение на системата лапата мига.
в това число и аз

ESP /Електронно стабилизираща програма/при необходимост подобрява стабилноста на автомобила при всички условия,независимо от състоянието на пътната настилка и сцеплението на гумите.Тя също предпазва от буксуване на водещите колелела,независимо от състоянието на пътната настилка и сцеплението на гумите.Системата следи също и движението на автомобила щом той започне да се отклонява /по малко или по голямо сцепление на предните гуми/мощноста на двигателя спада /чува се промяна на звука му/ и при необходимост някой от колелата биват спирани.Това значително подобрява стабилноста върху снежни ,заледени ,мокри или хлъзгави пътища .
При задеистване в движение на системата лапата мига.
momo 1 написа:Ами да го напиша на български щот някой можи да ни знай инглиш .
в това число и аз![]()
поне не на 100%
![]()
![]()
да прав си сори за което

но с две думи освен това, което ти написа: ЕСП е система която обединява работата на таркшън и абс, т.е. по-нова и модерна ще да е. Осигурява стабилност, разпределя силата и търси сцеплението на колелета по всяко време и в движение дори и по инерция (тракшъна е само при наличие на тяга/газ, АБС при спиране)
ESP има датчици, които прецяват каква е верната траектория по която колата се движи и когато започнещ да се отклоняваш от нея, когато примерно колата се е занесла или завъртяла странично - ESP бие спирачки на определено колело в определен момент с определена сила за да вкара колата обратно във верната траектория.
ASR е система против боксуване и тя е задъллжително под-програма на ESPто. Тя от своя страна следи задвижващите колела дали не приплъзват и при нужда отнема електронно от газта и бие спирачка на съответното колело опитващо се да пребуксува за да може да оптимизира сцеплението.
ESP се е upgrade-вало в годините и ако не се лъжа в момента е над врсия 5.0.
ASR е система против боксуване и тя е задъллжително под-програма на ESPто. Тя от своя страна следи задвижващите колела дали не приплъзват и при нужда отнема електронно от газта и бие спирачка на съответното колело опитващо се да пребуксува за да може да оптимизира сцеплението.
ESP се е upgrade-вало в годините и ако не се лъжа в момента е над врсия 5.0.
Хм
По скоро прилича на развален датчик на АБС а ... като не работи някои от 4 те дат4ика светва на таблото и минава в режим .... кат не ти пука 4е свети аз пак ще ти спра абс-а ... аз така си карам служебната от 2 години
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”