DJ апаратура

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

DJ апаратура

Мнениеот rainheart » Чет 08 май 2008 17:07

Колеги, ще ме светнете ли за магазин в София с доволно голям избор от техника и народни цени :roll:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 08 май 2008 17:21

http://www.audio-factor.com/

http://www.pro-technica.com/

Имат магазини и в София. Цените са разнообразни както и марките които предлагат. В общи линии има за всеки джоб ако се занимаваш по професионално с музика и озвучаване ;)

Другото което мога да ти препоръчам е това (но тук нещата стават с поръчка):
http://www.railwaypassion.com/?cid=64&spid=33

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Чет 08 май 2008 17:31

мноу скъпо по тези магазини, намери някой да ти вкара нещо от чужбина!

п.п. попитай илиев - той имаше нещо общо с динакорд (про техника)

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Чет 08 май 2008 17:39

nero написа:мноу скъпо по тези магазини, намери някой да ти вкара нещо от чужбина!

п.п. попитай илиев - той имаше нещо общо с динакорд (про техника)

Скъпо не скъпо туй е положението :) Искаш качествена професионална апаратура? Това са магазините. Ако не ти изнася... ей го къде е Китай. Палиш гофа и след 15 мин си там на пазар :lady_dance:

ПП
Ако се интересуваш от професионална озвучителна апаратура втора ръка ми драсни едно лс с нещата които те вълнуват и ще проверя при началника дали е останало нещо по така ;)

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 08 май 2008 18:02

до обредния дом Лиляна Димитрова има магазин за подобни глезотий,марките са от световно ниво,ако имаш път намини :wink:

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Чет 08 май 2008 18:16

Ми на мен ми трябва просто качествена музика за домашни условия и да изгреба всички колони, колонища, усилватели, тубета и т.н. от нас. Нещо голямо, силно и изчистено, с добър звук.

А другите неща, които ще ми трябват са свързани с офертата на един приятел да му помагам за разни партита (не клубни) да пускам музика. Свирил съм малко на пиано и китара и не би трябвало да имам проблеми (а и ''трактора'' е игра за мен 8) ), но си ми трябва домашно миксерче да си играя :lol:

Затова се оглеждам за нещо по-евтино за начало, но мисля да е ново, че втора ръка :roll: много неща може да са преживяло

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Чет 08 май 2008 18:40

Мога да те уредя само с микрофони ако ти трябват. Dynacord (стар модел) - не са ползвани.
За миксер можеш да си вземеш нещо на BEHRINGER въпреки, че аз бих предпочел SoundCraft за подобни цели...
С усилвателите и колоните предполагам и сам ще се справиш :)
Италианските колони dB не са никак лоши за цената си ;)

Като цяло мисля, че на всеки е ясно:
За хубави апаратури се приготвяш за голямо финансово разтоварване. Разбира се има и алтернативи, но там е въпрос на компромис от страна на качеството :roll:

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Чет 08 май 2008 20:49

Колега, не каза точно какво търсиш... Иначе за мен марката е една - Pioneer, но си е цифра. Ако искаш пиши на лично точно за кво става въпрос да се разберем или на скайп ме намери със същия ник.

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Чет 08 май 2008 21:29

DJ_TOLYO написа:Колега, не каза точно какво търсиш... Иначе за мен марката е една - Pioneer, но си е цифра. Ако искаш пиши на лично точно за кво става въпрос да се разберем или на скайп ме намери със същия ник.

Имам познати Dj, които бачкат само с Pioneer, но не ми се дават по кило и половина за плейъри и още кило за миксерче с 2 канала :roll: Идеята ми беше за по-евтини, но не отстъпващи много по качество алтернативи. Колегата groznika разбрах, че добре ме е насочил :beer :wink: Вече знам към кой да се обръщам в тази насока във форума 8)

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Чет 08 май 2008 21:33

За около 1500-2000лв. може да получиш доста добър звук,взимаш доказани (качествени) компоненти ,даваш си поръчка да ти направят тонколони (има един майстор в Долни Лозен) 15-ски кутий около 250-300 лева ,говорители (басове,драйвери,филтри,хорни) около 800лв,стъпало 1000W около 700лв,един миксер Beringer по евтин модел 250лв,кабели 50 лв,1-2 players,или Laptop-че, и те това е,може и по участия да ходиш,да поизбиеш апаратурката. :heeeavy metal

Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Чет 08 май 2008 23:25

кой е тоя майстор на колони в Долни Лозен и що не знам нищо за него, селото е сравнително малко... :roll:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пет 09 май 2008 6:58

Behringer EURORACK MX602A

Изображение

Ориентировъчната му цена с ДДС е 185 лв (нов) ;)

Лично аз в работата ползвам 7-8 различни смесителя на беринджер и не мога да се оплача :) Разбира се не е ямаха, но за моите скромни цели са повече от идеални ;)

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Съб 10 май 2008 15:59

Активни vs Пасивни колони? Плюсовете и минусите, които сте забелязали 8)

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 10 май 2008 17:14

rainheart написа:Активни vs Пасивни колони? Плюсовете и минусите, които сте забелязали 8)

Определено пасивни ;)
Винаги избягвам да си взимам активните колонки като ходя по обектите... Поне в службата пасивните които имаме са и по-могъщи... и стъпалата не са лошички...
Като си забърша няколко активни dB + едно миксерче на беринджер и половината GSM-и ми смущават обекта.

Ето малко снимки от работната ми среда :lol:

ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 10 май 2008 18:03

tresto написа:За около 1500-2000лв. може да получиш доста добър звук,взимаш доказани (качествени) компоненти ,даваш си поръчка да ти направят тонколони (има един майстор в Долни Лозен) 15-ски кутий около 250-300 лева ,говорители (басове,драйвери,филтри,хорни) около 800лв,стъпало 1000W около 700лв,един миксер Beringer по евтин модел 250лв,кабели 50 лв,1-2 players,или Laptop-че, и те това е,може и по участия да ходиш,да поизбиеш апаратурката. :heeeavy metal

Е ти го хвърли в музиката.
Миксер + 2 грамофона мога да си намеря и за $300-400, но от чужбинско, значи още $100 максимум за доставка.
Behringer-ите тръгват от $70 (vmx-100, който е скапан, щото няма среди), като за около $100 е 3 канален (мисля) със 3-те честоти, че даже и bpm counter.
Като цяло НЕ бих си взел техника от България, щото цените са невероятни.
http://www.ebay.com
http://www.ebay.co.uk
ако поназнайваш италиански/немски виж и техните версии, че са по-наблизо.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”