vw_golf_2_Memphis написа:никога на асфалт
САМО на голям сняг...
и бавно пълзене
Eй тука не съм съгласен и с двете.
Карам с Pewag . През март тази година като беше бедственото положение във Варна не ги снех 5 дни. Сложих ги още вечерта като започна бурята защото се прибирах късно.Имаше невероятно много закъсали коли, както и на следващият ден .Улиците не се разчистваха- е не съм се навирал в много големи преспи но минавах и през такива. През следващите 2 дни положението се промени имаше изчистени участъци от сняг но с лед , а по късни и само асфалт. Да ама ако мръднеш в някоя улица

или път чист участък и после пак сняг.Затова пердаших с веригите.
Но качествените вериги си казаха думата не се скъсаха. А с тях съм карал и на асфалт и с повече 0т 70км. Вярно , че малко замята настрани ама се трае.
Затова както каза колегата по-горе или Konig ili Pewag .
Всичко останало е китайско менте , ако се скъса и поразии ще направи и ще останеш без верига точно когато ти трябват най-много.
Задължително се опъват добре .Карат се 200-300м и пак се доопъват. Ако ще се карат продължително задължително след някой друг километър се проверяват и доопъват.
Има и друг трик , ако има наблизо бензиностанция. Поотпускат се гумите с 0,5 атм , слагат се веригите , опъват се и после на компресора.