прословутият семеринг

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

прословутият семеринг

Мнениеот Hristov838 » Пон 12 май 2008 20:30

Стана ясно, че и на моето половерче му капе масълце от семеринга, който много е обсъждан във форума...Само, че в моя малък град не мога да намеря подобен, просто го няма :shock
Казаха ми да отида до Плевен до VW и ще отида, но дали ще ми помогнат там, а дали ще ми свалят кожата? Случайно някой да има размерите на това чудо?

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Пон 12 май 2008 20:56

Аз съм от Плевен! Ходих там на диагностика и мога да ти кажа две неща - 1. там са най-жалките - нищо не разбират и 2. ще ти съдерат дупето в плащането. За капачка на бушоните на двигателя ми искаха 97лв.!!!! На твое място бих дошъл до София, изборът е доста по-голям.

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Пон 12 май 2008 21:10

В един сервиз тук ми дадоха семеринг, но явно е другият вид(нали са 2 вида).Този беше доста по-голям от моя.Не знам дали 15-24-7 е моя размер. Полото е 98 APQ.

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Пон 12 май 2008 21:17

Колега,точно това е твоят размер 24х15х7 и аз скоро сменявах!!!
Семеринга по принцип е син на цвят,но може и черен да вземеш!
Не е проблем,само гледай да е този размер!!!

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 15 май 2008 7:45

vankata_vd написа:Колега,точно това е твоят размер 24х15х7 и аз скоро сменявах!!!
Семеринга по принцип е син на цвят,но може и черен да вземеш!
Не е проблем,само гледай да е този размер!!!

И аз съм с АПКЮ 98г-1,4.Колко те одраха за смяна,че на мен искат да ми свалят скоростите и става дебело,а колега във форума бе казал,че е елементарно?Благодаря предварително!

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Чет 15 май 2008 8:28

колегата Hristov838, понеже съм добър човек :D и съм от София, довечера ше питам моя майстор колко ти струва семеринга, дай ми точни данни за колата и ше ти кажа, ако прецениш ше ти е оферта земам ти го, пускам го по куриер и с наложен ми даваш парата. Телефона ми е 0886760447. Не ми е да те товаря в цена или нещо си ми ей така да направя добро, че аз го закъсах на скоро и един друг колега от форума ходи и ми търси части по моргите.

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Чет 15 май 2008 10:30

Колега hipokrat, благодаря за отзивчивостта, но днес ще ходя до VW Плевен, да видя дали имат там и на какви пари е, ако е приемливо ще я взема, да я сменям най-накрая...Довечера, ще пиша какво съм направил.
Колега Siso92, не съм питал майстора, но мисля че не се сваля цялата кутия...като я сменя днес или утре ще споделя как е минало и цената на услугата.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 15 май 2008 12:05

Hristov838 написа:Колега hipokrat, благодаря за отзивчивостта, но днес ще ходя до VW Плевен, да видя дали имат там и на какви пари е, ако е приемливо ще я взема, да я сменям най-накрая...Довечера, ще пиша какво съм направил.
Колега Siso92, не съм питал майстора, но мисля че не се сваля цялата кутия...като я сменя днес или утре ще споделя как е минало и цената на услугата.

Благодаря!
Колега от форума бе писал,че семеринга/зависи какъв/е от 0.50 до 5 лева.Сменил го сам,измъкнал го с отверка и набил новия.А аз колкото майстори да съм питал-искат да свалят скоростите,а един/малко се пада познат/вика да си карам и свиркам!Ама ако не е дебело ,ще го сменя ,да ми е мирна главата,а скоростите ще ги долея,че смяната на маслото там било около 80 лв.

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Чет 15 май 2008 13:34

siso92 написа:
Hristov838 написа:Колега hipokrat, благодаря за отзивчивостта, но днес ще ходя до VW Плевен, да видя дали имат там и на какви пари е, ако е приемливо ще я взема, да я сменям най-накрая...Довечера, ще пиша какво съм направил.

Благодаря!
Колега от форума бе писал,че семеринга/зависи какъв/е от 0.50 до 5 лева.Сменил го сам,измъкнал го с отверка и набил новия.А аз колкото майстори да съм питал-искат да свалят скоростите,а един/малко се пада познат/вика да си карам и свиркам!Ама ако не е дебело ,ще го сменя ,да ми е мирна главата,а скоростите ще ги долея,че смяната на маслото там било около 80 лв.

ти хубаво ше си караш ама гледай да не ти остане някоя придавка на сухо, че после вместо 80 ше дадеш 800. То както се намират и скоростни кутии за поло, голям к.. може да хапнеш.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 15 май 2008 14:10

hipokrat написа:
siso92 написа:

Благодаря!

ти хубаво ше си караш ама гледай да не ти остане някоя придавка на сухо, че после вместо 80 ше дадеш 800. То както се намират и скоростни кутии за поло, голям к.. може да хапнеш.

Доливаш на смяна на маслото.Не е голям теч,но искам да го фиксирам.

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Чет 15 май 2008 17:31

Семеринга струваше около 5 лева,не помня точно!
Маслото е 14лв/л ,аз си взех ROWE 75W90 Syntetic!
А смяната на семеринга с наливанe на новото масло-5 лева!
Смяната на маслото плюс смяната на семеринга отне около 10-15 минути!!!

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Чет 15 май 2008 19:24

vankata_vd написа:Семеринга струваше около 5 лева,не помня точно!
Маслото е 14лв/л ,аз си взех ROWE 75W90 Syntetic!
А смяната на семеринга с наливанe на новото масло-5 лева!
Смяната на маслото плюс смяната на семеринга отне около 10-15 минути!!!

Абсолутно изчерпателно ;) няма какво да се добави :Р аа за майсторите дет "свалят" скорости за това семерингче да ходят да си ловят риба някъде , а не да се ебават с хората ;)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 15 май 2008 23:26

В Ауто+ е 2.40 този семеринг.
Няма нужда да се вадят скоростите - в близките 2-3 седмици съм сменил поне 7 такива семеринга.

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Пет 16 май 2008 15:52

Вчера купих семеринг за 3лв., немски и има голяма разлика с тоя от 1 лв., с 2 борда е и е син на цвят.Утре ще го сменят, масло ми доляха преди 3 дена 300гр., ако се наложи утре пак.

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Пет 16 май 2008 15:54

А между другото колко масло побира Полото (за двигателя), че имам една Мазда и нейното вече е за смяна, та ще трябва да правя някаква комбинация. :D 1.4 APQ

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”