Здравейте колеги,
извинете ме ако им вече такъв пост(аз търсих но не намерих).
Та купих си едно голфче 4 2000г. и за сега съм много доволен. Тъй като ми е първия волксваген. Мотора е 1.4 16В AHW 75к.с. с газов инжекцион ланди рензо и за сега ми се вижда доста пъргав.
Това е първата ми кола с хидравлични клапани и 16В и искам да ви попитам нормално ли е да пали като дизел? Особенно сутрин първите няколко секунди докато качи маслото си е като дизел. След това клапанчетата си цъкът нормално. Чувал съм и други мотори с хидравлични клапани като палят и звука ми се струва че е друг. Смених ангренажните ремъци и маслото с бп 10в40 полусинтетика.
Поздрави
бензинов голф 4 пали като дизел
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: бензинов голф 4 пали като дизел
golf1.4 написа:Здравейте колеги,
извинете ме ако им вече такъв пост(аз търсих но не намерих).
Та купих си едно голфче 4 2000г. и за сега съм много доволен. Тъй като ми е първия волксваген. Мотора е 1.4 16В AHW 75к.с. с газов инжекцион ланди рензо и за сега ми се вижда доста пъргав.
Това е първата ми кола с хидравлични клапани и 16В и искам да ви попитам нормално ли е да пали като дизел? Особенно сутрин първите няколко секунди докато качи маслото си е като дизел. След това клапанчетата си цъкът нормално. Чувал съм и други мотори с хидравлични клапани като палят и звука ми се струва че е друг. Смених ангренажните ремъци и маслото с бп 10в40 полусинтетика.
Поздрави
Преди да смениш маслото, беше ли пак така/??

това е въпроса...
мисля че не... или поне не ми е пратило впечатление... но мисля че маслото не е лошо.
Поздрави
Поздрави
айде 70лв. на вятъра
маслото е bp 10в40 полусинтетика visco 3000 май или нещо такова и си го купих от оторизиран дилър...
добре ще прежаля масло и маслен филтър на няма и 200км,
предложете вие масло?
Поздрави
предложете вие масло?
Поздрави
Re: айде 70лв. на вятъра
golf1.4 написа:маслото е bp 10в40 полусинтетика visco 3000 май или нещо такова и си го купих от оторизиран дилър...
предложете вие масло?
Поздрави
От сервиза ми казаха че не е страшно да си караш и така, особено след като шума изчезва щом повдигачите се омаслят. та мисълта ми е че може да почака при теб докато навъртиш повечко км че и мен би ми било жал за маслото и парите....
Аз от момента на купуването до смяната на маслото и разрешаването на проблема карах над 4000 км така.
След смяната на маслото единствено при първото палене пак се обадиха и оттогава до сега (вече 10 000км ) не съм ги чул.
Последна промяна от theone на Пет 16 май 2008 14:22, променено общо 1 път.
ok
добре ще покарам малко така и на края на лятото маслото долу...
Благодаря на всички за отговорите
Благодаря на всички за отговорите

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”