Шум при отпуснат съединител.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
hbnv

Шум при отпуснат съединител.

Мнениеот hbnv » Нед 18 май 2008 19:12

POLO 1996 AEX.

Няма шум при празен ход, няма и разлика при натиснат и отпуснат съединител на празен ход, при увеличаване на оборотите се чува на място и по време на движение звук като при искра или тракане на тенекия, но по-силен. Не е непрекъснат, а с ниска честота и при някои обороти.

При натискана на педала изчезва. По време не движение не се чува винаги, а само при някои обороти - например при потегляне и ускоряване го няма, а при по-високи се появява - забелязах го сега при каране с отворен прозорец :-(

Някой колега да помогне с опит, мислех, че е искра, но си е механична повреда някаква.

Потребителски аватар
daniel.petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel.petrov » Нед 18 май 2008 20:41

лагер на първичен вал.на скоростна кутия.може да мине и без сваляне но не съм много сигурен.ако се сваля 150 лв нагласи,ако не 60.по наши тарифи. :o

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 19 май 2008 0:04

колега като подаваш гас на место примерно задържаш на 2000 оборота и се чува една вибрация като от луфт на някво си колело или забчатка това ли е звукът който описа ако да и аз го имам проблема и ше го търся от де е лагер ше е ама от де дали кутия дали двигател или нещо от лагерите покрай дренажния ше го видим

hbnv

Уточнение

Мнениеот hbnv » Пон 19 май 2008 8:38

Не се усещат вибрации, а къс металически звук като от искри
през половин секунда и то на някои обороти - от 1200 нагоре.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 19 май 2008 15:14

И като го натиснеш спира така ли ? ако е така според мене е аксиален лагер.. възможно е и друго да е но това е най-вероятно според мен

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 19 май 2008 17:03

:( :(

Последна промяна от maznia на Пон 19 май 2008 23:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 19 май 2008 22:11

Vizor написа:И като го натиснеш спира така ли ? ако е така според мене е аксиален лагер.. възможно е и друго да е но това е най-вероятно според мен

Няма как да е аксиалният лагер. При само при натиснат педал ,той издава звуци (пищящи,виещи,цвъртящи) ако е износен

hbnv

проблемът временно решен

Мнениеот hbnv » Вто 20 май 2008 14:12

Автомонтьорът кара колата, чу шума и ми каза, че е от лагер в скоростната кутия, в съвсем начална форма.

Препоръча ми и сложи добавка за масло на скоростна кутия STP (за 20 лв туба с някакъв гел - купих я от Shell на булевард Европа преди околовръстното ) и потракванията изчезнаха.

Те в жегата днес на топла кола бяха намалели и преди добавката значително.

Излиза, че скоростните кутии са си слабо място и силно зависят от маслото и мазането също, то пък е свърдзано и с температурата.

Шумовете се появяваха само при напълно отпуснат педал на съединителя и високи обороти на празен ход, както и в движение.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Вто 20 май 2008 14:19

скоростната кутия си е доста слаба в сравнение с други фирми, според мен тва е най слабото място на VW. Когато се наложи е добре да сменяш съединител от по рано, за да не прецакваш кутията.
И в по новите модели пак не са особено голяма сила до колкото знам..

Потребителски аватар
daniel.petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel.petrov » Вто 20 май 2008 23:08

няма как да е аксиален лагер.тои се върти само при натиснат съединител.съвета ми е-не слагаи добавки.смени лагера и маслото.
PS.-и аз трябва да го направя. :(

hbnv

Чудя се:

Мнениеот hbnv » Сря 21 май 2008 14:14

Добавката вече я сложих, но още докато отивах към бензиностанцията да я купя при тези жеги вчера на обяд го нямаше го този шум, включително и на място с много газ.

Освен това ми направи впечатление, че като отвориха скоростната кутия да сложат добавката не протече масло, все пак е сменяно преди почти три години, но видимо никъде не тече.

Ще долея, защото бил мазен някакъв семеринг от страна на скоростния лост, както ми каза техникът, който сложи добавката и ще пиша какво количество е липсвало.

Може да е било само намалено масло.

Ще покарам малко и ще видя има ли някаква разлика с добавката и дали проблемът вече е замазан с нея, както ще потърся в нета какво прави тази добавка - на лепенката на български пише само, че намалява износването - нищо повече.

Иначе на майстора ми не му се занимава много с такива частични проблеми :-(

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Сря 21 май 2008 18:05

Колега, и на мен ми вие така скоростната кутия.Казаха ми,че е лагера на първичният вал та като сменях маслото и аз сложих същата добавка като твоята.Пак си вие,обаче по-малко.........абе слабички са си тия кутий!!!

hbnv

Моята кутия не вие.

Мнениеот hbnv » Сря 21 май 2008 20:12

Шумът беше като удар по ламаринка. Причукване.
Сега с добавката шумът от скоростната кутия не се измени, защото тя почти не се чува в колата - т.е. още не е този случай с виенето.

Понеже на предишната кола съм сменял диференциал заради изтекло масло - като започна да вие силно беше късно - трябва да се проверява маслото - аз това ще направя и ще пиша пак - поне е лесно без никакви проблеми и цапане на ръце.

Като върви всичко човек не се сеща и според мене това лежи в основата на проблемите със скоростната кутия.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”