Проблем със застрахователи и КАТ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със застрахователи и КАТ?
Накратко ситуацията - колата е служебна, ожулени са предна и задна дясна врата, заден калник и броня....станало е, като е била паркирана на паркинг....не е викано КАТ, на следващия ден я карам на оглед и ми казват, че щом са повече от два детайла със щети (а в случая са цели 4-ри) трябва протокол от КАТ за ПТП с неизвестен извършител....е добре...откъде да го взема този протокол и кой ще ми го състави със задна дата? Може ли да стане? Аз доколото знам, трябва да си ги викнеш на местото където е станало (в случая на паркинга и после да ходиш на оглед...) А сега аз като съм бил вече на оглед как мога да взема протокол от КАТ със задна дата?
Re: Проблем със застрахователи и КАТ?
mad_doctor написа:Накратко ситуацията - колата е служебна, ожулени са предна и задна дясна врата, заден калник и броня....станало е, като е била паркирана на паркинг....не е викано КАТ, на следващия ден я карам на оглед и ми казват, че щом са повече от два детайла със щети (а в случая са цели 4-ри) трябва протокол от КАТ за ПТП с неизвестен извършител....е добре...откъде да го взема този протокол и кой ще ми го състави със задна дата? Може ли да стане? Аз доколото знам, трябва да си ги викнеш на местото където е станало (в случая на паркинга и после да ходиш на оглед...) А сега аз като съм бил вече на оглед как мога да взема протокол от КАТ със задна дата?
аз съм вадил такъв протокол ... викат му протокол с/у неизвестен извършител май или нещо такова ... едно време беше в бутката в дясно малко след входа на сградата където са гишетата в КАТ-Дървеница. Сега може да са го преместили ама като си питаш ще ти кажат къде е. Иначе самата процедура е свързана с чакане на опашка, като ти дойде реда идва полицая и прави оглед на щетите, пита как е станало, къде е станало, по кое време и тн. Всичко това ти собственоръчно го описваш и в едно протоколче, където се рисува и схема на местността и точното положение на колата. Общо взето такива работи, после с това нещо отиваш при застрахователя и все е ок

-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
mad_doctor написа:Еми "Виктория"....ходих там и ми измислиха, че щом били повече от два детайла искали протоколЗначи няма проблем да отида в КАТ и няколко дни след това...пак ще ми направят протокол, така ли?
Няма проблем пред кат.
само ако има ръжда вече я мини с преубразовател за ръжда да изглежда "по отскоро"

- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
аз съм застраховател приател и щети кажа нещо.паркираи колата примерно пред вас и се обаждаш на КАТ и казваш че пред блока сати ударили колата и си готов.кво ще ходиш по кат и насам натам,нищо че неса те ударили днес само гледаи дасе личи ужуленото и данее мръсно а да изпъква задасе докаже чее станало на място а нее карана колата.успех но ако искаш пробваи какво ти казват и дръгите колеги ти решаваш
- PL-16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf-klas-3 написа:аз съм застраховател приател и щети кажа нещо.паркираи колата примерно пред вас и се обаждаш на КАТ и казваш че пред блока сати ударили колата и си готов.кво ще ходиш по кат и насам натам,нищо че неса те ударили днес само гледаи дасе личи ужуленото и данее мръсно а да изпъква задасе докаже чее станало на място а нее карана колата.успех но ако искаш пробваи какво ти казват и дръгите колеги ти решаваш
Само гледаи да не ти напишат акт за неправилно паркиране че на един комшиа така направиха един олигофрен зе вряза в човека които просто си беше паркирал доидоха куки и му написаха акт за неправилно паркиране !!!
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз имах такъв проблем преди месец. Комшиите от другия вход изпуснаха върху колата ми цял чук и 1-2 кг мазилка.
Не занех какво да направя. Обадих се на КАТ те ми казаха, че за такива работи не идвали на оглед, а трябвало да я закарам до районното. Та така и напрвих. Но ми дадаоха протокола чак след 10-12
дена заради техните си процедури. И чак тогава го занесох при моите застрахователи. Но поне според мен си зависи при кой си застрахован. На мен ми беше счупено предното стъкло от удара и ми беше надрана боята на колата. Отидох на място в централния офис на Булинс, направиха ми оглед, дадоха ми лист за щетите и веднага я закарах в сервиза им.
Всъщност протокола от Кат се оказа безмислен, защото те така и не ми го поискаха. Поне в моя случай беше така. 

- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, да те светна малко по въпроса:
Отдавна не бачка будката прд КАТ. Сега процедурата е следната: звъниш на 166 и те те препращат към районното където е станало ПТП-то.
Говориш с дежурния, той ти се кара, казва ти това е несериозно и съмнително и накрая праща една патрулка на място за да установи има ли или няма ПТП и да състави протокол.
Няма КАТаджия който да ти напише протокол със задна дата. Може да му отиде службицата на бърза ръка. Имах подобен случай с един клиент, но той беше с по-сериозни поражения
Мой много близък е КАТаджия и едвам едвам се нави да го напише за предния ден. Проверява се кога си се обадил и каква е датата в протокола.
Ако днес се обадиш, днешна дата. И да не се изпуснеш, че вече си бил на оглед, завел си щета и застрахователя ти е поискал протокол. Тогава вече забравяш за случая.
Варианта е да паркираш някъде, където да изглежда достоверно ПТП-то примерно при маневриране някой да те е зажулил. Когато те питат кога е станало, казваш че колата е била паркирана там от сряда и чак сега го виждаш защото си бил в провинцията примерно. Тогава би трябвало да напишат в протокола между сряда и днес че е станало ПТП-то и отиваш във Виктория.
Обади се от личен телефон, защото заради големия брой застрахователни измами застрахователите понякога проверяват дали наистина си се обадил на 166 и в колко часа на коя дата. В случая не е толкова сериозна щета, така че не вярвам да се вживеят толкова, но има и такива случаи.
Отдавна не бачка будката прд КАТ. Сега процедурата е следната: звъниш на 166 и те те препращат към районното където е станало ПТП-то.
Говориш с дежурния, той ти се кара, казва ти това е несериозно и съмнително и накрая праща една патрулка на място за да установи има ли или няма ПТП и да състави протокол.
Няма КАТаджия който да ти напише протокол със задна дата. Може да му отиде службицата на бърза ръка. Имах подобен случай с един клиент, но той беше с по-сериозни поражения

Мой много близък е КАТаджия и едвам едвам се нави да го напише за предния ден. Проверява се кога си се обадил и каква е датата в протокола.
Ако днес се обадиш, днешна дата. И да не се изпуснеш, че вече си бил на оглед, завел си щета и застрахователя ти е поискал протокол. Тогава вече забравяш за случая.
Варианта е да паркираш някъде, където да изглежда достоверно ПТП-то примерно при маневриране някой да те е зажулил. Когато те питат кога е станало, казваш че колата е била паркирана там от сряда и чак сега го виждаш защото си бил в провинцията примерно. Тогава би трябвало да напишат в протокола между сряда и днес че е станало ПТП-то и отиваш във Виктория.
Обади се от личен телефон, защото заради големия брой застрахователни измами застрахователите понякога проверяват дали наистина си се обадил на 166 и в колко часа на коя дата. В случая не е толкова сериозна щета, така че не вярвам да се вживеят толкова, но има и такива случаи.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”