Събирам мнения за голф 3 ABF ....
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Събирам мнения за голф 3 ABF ....
Колеги решил съм да си търся подобна бегачка . Та интересуват ме неща относно подръжка ,обслужване, разход , вървене и съответно цени
Нека тези които са собственици на такива коли драснат няколко реда .Благодаря предварително 
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Има много теми ползвай търсачката
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 7%F5%EE%E4
- leido
- Автомобил:
- Двигател:
Данък платен на 12 05 2008 до края на годината (платена е цялата сума ако това има заначение, не знам) за моята кола 129.31 стотинки. Госпожата която ми оформя документите пред данъчното,преди да плате данъка ми каза, че ще платя около 130 лв до края на годината(демек за 8 месеца) и позна с разлика няколко стотинки. Помолих я да ми сметне данъка за догодина(2009) и та ми каза, че колата е 95 г. и влизала в незнам си каква графа и данъка за цялата година щял да е 132лв (а дано). Толкова знам за данъка.
Някои пресни цени които знам. Предни накладки woking (испански) с датчици от плоските 55.20лв. задни накладки от същите 33лв. поленов филтър 15 лв. въздушен филтър около 13 (не помня точно) маслен филтър 10 лв. масло 4 литра (аз взимам на елф 10w 40) около 50лв.
За разхода ако искаш ми вярвай от 7 литра извън градско обаче само с около 80 до 90 км и бавно изпреварване, до 15 литра градско при превкючване на скоростите малко преди прекъсвача(само в лютеницата). Дано да ти е от полза тази информация, която е от май месец 2008.

Някои пресни цени които знам. Предни накладки woking (испански) с датчици от плоските 55.20лв. задни накладки от същите 33лв. поленов филтър 15 лв. въздушен филтър около 13 (не помня точно) маслен филтър 10 лв. масло 4 литра (аз взимам на елф 10w 40) около 50лв.
За разхода ако искаш ми вярвай от 7 литра извън градско обаче само с около 80 до 90 км и бавно изпреварване, до 15 литра градско при превкючване на скоростите малко преди прекъсвача(само в лютеницата). Дано да ти е от полза тази информация, която е от май месец 2008.

- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Какво да ти кажа, хубава колица и мотор или поне аз съм много доволен от моя. Разхода - 6-6.5 извънградско до 130км/ч, градско София - 10 средна ръчка, градко Стара Загора 12-13/няма булеварди там
/
Общо взето трябва да внимаваш с маслото какво слагаш и на колко сменяш,че като я натиснеш да няма изненади. Като консумативи не е кой знае колко по-скъпа от другите, все пак е Golf.
п.с Най-скъпото по тази кола си остава бензина
/
Общо взето трябва да внимаваш с маслото какво слагаш и на колко сменяш,че като я натиснеш да няма изненади. Като консумативи не е кой знае колко по-скъпа от другите, все пак е Golf.
п.с Най-скъпото по тази кола си остава бензина

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Данък - колегата по-горе не знам какво е плащал и правил, но си е 180лв + - някой лев.
Части - имам цял списък с цени, но ще синтезирам: окачване ала бала си е голф и съществени разлики няма(шарнирите примерно са малко по-скъпи, но не е много - 35лв/бр по спомен). По двигателя е естествено да са по скъпички, но пак не е колосална разлика (имам пресен спомен за обтегачната ролка на ангренажа която е 130лв някъде, но за моделите след 95та година, иначе е по-евтина)
Разход - това е най спорната тема и всеки ще ти каже различно. Аз примерно на Фрисола не му вярвам на бордовия
. 130км/час под 7.5 няма
При по-големите скорости чуваш бензиновъртежа в резервоара. На софийското градско под 15 не мога да падна. Даже при по-централно каране(сиреч баш у центъра) може да видиш и 30 на 100 разход(това ми е от вчера когато пътувах час и половина от НДК до ИСУЛ)
В общи линии това е
Части - имам цял списък с цени, но ще синтезирам: окачване ала бала си е голф и съществени разлики няма(шарнирите примерно са малко по-скъпи, но не е много - 35лв/бр по спомен). По двигателя е естествено да са по скъпички, но пак не е колосална разлика (имам пресен спомен за обтегачната ролка на ангренажа която е 130лв някъде, но за моделите след 95та година, иначе е по-евтина)
Разход - това е най спорната тема и всеки ще ти каже различно. Аз примерно на Фрисола не му вярвам на бордовия
В общи линии това е
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
group® написа:Данък - колегата по-горе не знам какво е плащал и правил, но си е 180лв + - някой лев.
Разход - това е най спорната тема и всеки ще ти каже различно. Аз примерно на Фрисола не му вярвам на бордовия. 130км/час под 7.5 няма
При по-големите скорости чуваш бензиновъртежа в резервоара. На софийското градско под 15 не мога да падна. Даже при по-централно каране(сиреч баш у центъра) може да видиш и 30 на 100 разход(това ми е от вчера когато пътувах час и половина от НДК до ИСУЛ)
Ха-ха! 30/100 градско
Утре ще те черпя една студена вода на Бояна
ПП
Ти нали пеш ще идваш?
Последна промяна от groznika на Съб 24 май 2008 15:13, променено общо 2 пъти.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Eдва ли в това ми е проблемаFreeSoul написа:... Явно си е до колата и състоянието....
При средна скорост 4 км/ч, изминати 8км и работа на двигателя 110 мин колко ще ти е разхода? Пак 10-11 ли?
Знам че в дадени условия може да даде еди какъв си разход, но недей да го казваш като даденост за АБФ-ите. Виждал съм не един и два как харчат, дори и да приемем че на моя му има нещо въпреки всичките ремонти и т.н.
Истината е че харчи малко ако се движи. Спре ли на едно място скача разхода рязко и безвъзвратно
Щом искаш бегачка ABF може би е най-доброто като цена,поддръжка разход и вървеж.Късмет е да попаднеш на читав,пробвай и сравнявай колкото намериш повече или покарай колата на някой колега от клуба или на познат,защото ако си свикнал с Вентото всеки АБФ ще те впечатли.Разходът на тая кола идва от мудността в ниските и кефа във високите обороти,където няма как да не харчи.Бързият написа:Значи до тука ме притеснява само разхода който си е сериозен. Обаче ако намеря запазен голф 5 врати няма да се замисля![]()
Иначе за какво евентуално да гледам по колата ? За удари и т.н. е ясно , но слаби места ? Дефекти ? Нещо по-специфично ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”