Преди около седмица почнаха да ми играят оборотите. Падат до 500 след няколко секунди се вдигнат малко над 1000(може би стъпковия мотор се мъчи да ги коригира) после пак падат и така. На няколко пъти ми угасна даже. Като почна да прави това на същия ден и бобината отказа. Сега вече съм с друга бобина, но проблема си остана. Понеже кабелите ми бяха в лошо състояние реших че може да е от тях и ги смених, но пак същата работа. Реших че може да е от изпарителя и пробвах да ги коригирам от там. Уж се оправят и като покарам малко пак се появява проблема. Като паднат оборотите и почне да тресе ако превключа на бензин се оправя. Днеска както бяха ниски оборотите и прекъсваше след малко станаха високи и падаха бавно. В случая с бавното падане на бензин беше същата работа.
Проверявах за грешки:
появява се това:
00525 - Oxygen Sensor (G39)
28-10 - Short to B+ - Intermittent
но и преди се появяваше тази грешка след като съм карал на газ а колата си работеше добре.
Гледах и другите показатели:
На снимката това
LOAD не знам какво означава но по принцип на празен ход стоеше към 26-27%, а като почне да прекъсва и паднат оборотите става на 50%
Дайте идеи какво да правя. Дали да сменя и свещите и дистрибуторната капачка, защото и те не са първа младост или да ходя на газаджия?