Педал за газта-ниски обороти ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
siso92
Автомобил:
Двигател:

Педал за газта-ниски обороти ?

Мнениеот siso92 » Пет 30 май 2008 10:31

Колеги,извенете че при толкова написано във форума отварям нова тема за оборотите!Проблема ми е по-различен от написаните/поне така си мисля/,прочетох всичко тук,но не намерих следното:
Пплото ми/1.4 АПКю 98г/ държеше 900 оборота,като имаше леки колебания при включване на клима и т.н.и пак се нормализират.Сега е на 1000-1100об.,като от 1400 ги сваля бавно и колебливо.Ако съвсем лекичко чукна педала на газта/без да отчете на оборотомера/,пак падат на 900.
Дайте съвет,благодаря!

Последна промяна от siso92 на Пон 02 юни 2008 8:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Педал за газта-обороти ?

Мнениеот maslinkov » Пет 30 май 2008 10:35

siso92 написа:Колеги,извенете че при толкова написано във форума отварям нова тема за оборотите!Проблема ми е по-различен от написаните/поне така си мисля/,прочетох всичко тук,но не намерих следното:
Пплото ми/1.4 АПКю 98г/ държеше 900 оборота,като имаше леки колебания при включване на клима и т.н.и пак се нормализират.Сега е на 1000-1100об.,като от 1400 ги сваля бавно и колебливо.Ако съвсем лекичко чукна педала на газта/без да отчете на оборотомера/,пак падат на 900.
Дайте съвет,благодаря!

Според мен е или време да си изчистиш клапата, или да си смениш маслото.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пон 02 юни 2008 8:20

Колега,маслото ми е на 1500 км.Виж,клапата и горивния не сам ги пипал.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 02 юни 2008 8:37

siso92 написа:Колега,маслото ми е на 1500 км.Виж,клапата и горивния не сам ги пипал.

Това за маслото го пиша, защото преди предната смяна сложих добавка за промиване на сестемата в старото и след като съм го сменил, при сегашната смяна се оказа че доста боклук се е отделил още. И оттогава се засили и играта на оборотите при мен. Старото масло беше на около 3000 км. и 9-10 месеца. Така че все пак със щеката намажи малко на пръстите и разтъркай - има ли частици, виж какво е на цвят и мирис. Доколкото знам по- точно става с вискозиметър в сервиз, но и това върши работа. Успех!

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пон 02 юни 2008 8:49

Колега,исках да правя промивка,но в сервиза ми е познат и ми каза,че всичко отивало в клапаните,затова пропуснах.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 02 юни 2008 9:11

siso92 написа:Колега,исках да правя промивка,но в сервиза ми е познат и ми каза,че всичко отивало в клапаните,затова пропуснах.

Преди клапаните е филтъра и това му е работата. Аз я направих тази промивка, защото исках да си подобря мазането. Впоследствие се оказа че мигането на лампата ми за маслото е от лошия заряден ток при високи обороти от дефектирало реле- регулатор и след смяната му веднаж пък от излизане на горивната смес от ламбда контрола /авариен режим - разомкнутий контур - мисля че това означава на руски/. Сега вече при форсаж на място на 5000об/мин за 10мин, вече не свети проклетата лампа и съм щастлив, че в Италия не са отстранили този /много странен наистина/ дефект и стария собственик е продал тази прекрасна кола. Дори бобината са сменили с Беру, но без да установят истинската причина.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 03 юни 2008 8:29

Оки-доки колега,ама к'во пра'йм с тъпите обороти?Да взема да видя жилото и разните му връзки и ябълки и да ги смажа,а?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 03 юни 2008 8:48

siso92 написа:Оки-доки колега,ама к'во пра'йм с тъпите обороти?Да взема да видя жилото и разните му връзки и ябълки и да ги смажа,а?

Навремето и аз имах подобна идея даже пуснах и тема, ама никой не се закачи. Сега като се размислих, си спомних, че миналата година колата се държеше по същия начин- първо поддържаше по - високи обороти и някъде след август сами си спаднаха. Явно компа има нужда от по - продължителна адапатация с околната температура и повишената възпламеняемост на горивната смес. С две думи свиркай си и карай - всичко е нормално!

Потребителски аватар
Поло-жително
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Поло-жително » Вто 03 юни 2008 9:03

Чистене на дросела!
Но не на место, защото отдолу се събират ужасни неща и няма как да бръкнеш хубаво без да я свалиш. Има и препарати за целта. Търкаш до блясък, обучаваш и караш смело. Внимавай да не нараниш повърхността. В момента като пусна климата се променя само на звук /от перката/ ;)
И двете ми Поло-та ги излекувах така.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 03 юни 2008 9:43

За чистене на дросела съм се замислил.Свалих стара тема с обяснение и снимки как става ,без да се сваля клапата/на колегата Господ здраве да му дава и чисто ново поло да му прати :D/.Мисля да я почистя и да си сменя горивния филтър.Ама според мен проблема е в педала/жилото/ или някаква втулка,пружинка и т.н.Не ми се кара така щото блъска при превкл.на скоростите/бавно падат оборотите/,разходът май е по-голям и ме ДРАЗНИ.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 03 юни 2008 10:23

siso92 написа:За чистене на дросела съм се замислил.Свалих стара тема с обяснение и снимки как става ,без да се сваля клапата/на колегата Господ здраве да му дава и чисто ново поло да му прати :D/.Мисля да я почистя и да си сменя горивния филтър.Ама според мен проблема е в педала/жилото/ или някаква втулка,пружинка и т.н.Не ми се кара така щото блъска при превкл.на скоростите/бавно падат оборотите/,разходът май е по-голям и ме ДРАЗНИ.

Между другото забравих да ти спомена, че и моята от 3-4 дни като карам и освободя от скорост поддържа 1600 об/мин, а на скорост, като автопилот ми държи 1400 чак до 4-а предавка /ако не е на урва де/. Като спра, плавно се успокоява до 900 и после ако е на работна темп. падат още и почват да играят. Аз съм със съвсем прясно изчистена клапа, ама явно имам проблем в потенциометъра на стъпковото моторче. Дразни ме, но да се изръся точно сега за нова клапа не мога. Пак ти казвам, помни ми думата това е от затоплянето на времето. Сама ще се оправи.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 03 юни 2008 11:50

маслото няма нищо общо с оборотите, а това с времето и оборотите - направо ме срази :lol:
заминали са TPS-тата или други по-сериозни неща.......

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 03 юни 2008 12:20

lrlmodo написа:маслото няма нищо общо с оборотите, а това с времето и оборотите - направо ме срази :lol:

Аз за моето вече си знам, ама за оборотите повтарям думите на майстора, че така са си нормално за Фв. Така или иначе, като сложа новата клапа някой ден ще разбера. А за маслото, както вече веднаж писах, това е мнение на колега от тунинга, а и моето като беше по - гадно /наливен Титан, доколкото помня /държеше 900/мин и въпреки че не ми играеха оборотите, а само трепкаха, доволен съм, че го смених /двг. ми е по - скъп/ Пък и сега работи съвсем безшумно в сравнение с преди.
ПП В момента експериментирам с Циклон F1 10W40 на него пише 100% синтетични технологии, но вече го рекламират за полусинтетика /а като го изписах по Интернет го пишеше за пълна/ Важно е че отговаря на 501 и 505 на Фв. Засега съм доволен и след зимата догодина по това време ще знам дали това е моето масло.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Сря 04 юни 2008 8:43

lrlmodo написа:маслото няма нищо общо с оборотите, а това с времето и оборотите - направо ме срази :lol:

Колега,светни ме повече,че съм бос като Росица Кирилова.К'во е ТПС?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 04 юни 2008 11:36

siso92 написа:

Колега,светни ме повече,че съм бос като Росица Кирилова.К'во е ТПС?

:lol: датчик за положението на дроселовата клапа - на дросела отстрани е - то прецаква положението най-често :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”