Проверка на горива

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
saint_
Автомобил:
Двигател:

Проверка на горива

Мнениеот saint_ » Сря 14 май 2008 18:26

Рових се днес да намеря информация дали има начин да се провери качеството на горивото с което карам, но не намерих нищо. Идеята ми дойде след като от известно време колата ми започна да пропушва. Ако някои има идея как да установя качеството на дизела ще съм му много благодарен.

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проверка на горива

Мнениеот disela » Сря 14 май 2008 18:36

saint_ написа:Рових се днес да намеря информация дали има начин да се провери качеството на горивото с което карам, но не намерих нищо. Идеята ми дойде след като от известно време колата ми започна да пропушва. Ако някои има идея как да установя качеството на дизела ще съм му много благодарен.

може пък да е за ремонт на двг, откаде знаеш, че е горивото ?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 14 май 2008 22:34

Преди няколко години от едно ТВ предаване бяха взели проби от десетина бензиностанции и ги занесоха за проба в някаква лаборатория. Резултата беше, че най-добрия 95 бензин се оказа около 93 октана, а най-лошия беше към 91... Предполагам, че нещата не са се подобрили от тогава.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 14 май 2008 22:51

Какава ти е колата бе колега ако си дизел е нормално да пуши,ама ако си бензин... :(

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 14 май 2008 23:15

Колега, най лесния тест, който знам (не е за октан) - сипваш в купичка два пръста бензин и палиш. Последния път, коато го направих (преди ~ 2 месеца) остана 3-4мм. дълбочина негорима течност (предполагам вода). В нея загасих запален парцал!!! Бензина беше 95 от Еко.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проверка на горива

Мнениеот GARTNER » Чет 15 май 2008 6:11

saint_ написа:Рових се днес да намеря информация дали има начин да се провери качеството на горивото с което карам, но не намерих нищо. Идеята ми дойде след като от известно време колата ми започна да пропушва. Ако някои има идея как да установя качеството на дизела ще съм му много благодарен.

Да колега има фирмата която проверява горивата в Шел и ОМВ е SGS
http://www.bg.sgs.com/bg/submitted_samp ... obId=82525

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 15 май 2008 8:18

sick_fuck написа:Какава ти е колата бе колега ако си дизел е нормално да пуши,ама ако си бензин... :(

Колегата е писал, че иска да провери качеството на дизела! Колега знам къде има лаборатория за такива изследвания, ако това те интересува пиши.

Потребителски аватар
saint_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint_ » Чет 15 май 2008 8:51

Marto0 написа:
sick_fuck написа:Какава ти е колата бе колега ако си дизел е нормално да пуши,ама ако си бензин... :(

Колегата е писал, че иска да провери качеството на дизела! Колега знам къде има лаборатория за такива изследвания, ако това те интересува пиши.

Здрасти Марто,

Интересува ме такава лаборатория. Писал съм ти лично. Ако не е нещо секретно може и в темата да дадеш повече информация. Другото нещо което се чудех е дали в домашна обстановка има начин за провеждане на опит за доказване на качество.

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 15 май 2008 10:45

saint_ написа:
Marto0 написа:

Здрасти Марто,

Интересува ме такава лаборатория. Писал съм ти лично. Ако не е нещо секретно може и в темата да дадеш повече информация. Другото нещо което се чудех е дали в домашна обстановка има начин за провеждане на опит за доказване на качество.

Имаш ЛС

Потребителски аватар
angelov1999
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angelov1999 » Нед 01 юни 2008 21:51

на един приятел леля му работи незнам как се казва точно но измерва качеството на горивата и тя му казала за дизела само от OMV а за бензина нямали значение.

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Сря 04 юни 2008 10:23

Marto0 написа:

Отивате в ХТИ-то и срещу 10-15 лв правят анализ на горивата..аз мналата година се бях мого навил да го направя, ама така и не стигнах до тази част....

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 04 юни 2008 13:41

musura написа:Преди няколко години от едно ТВ предаване бяха взели проби от десетина бензиностанции и ги занесоха за проба в някаква лаборатория. Резултата беше, че най-добрия 95 бензин се оказа около 93 октана, а най-лошия беше към 91... Предполагам, че нещата не са се подобрили от тогава.

и най-добри бяха екото, особено за дизела

Потребителски аватар
TBL
Автомобил: B6
Двигател:

Мнениеот TBL » Съб 07 юни 2008 1:33

Аз също бях /изпушил/ по едноо време да проверявам качеството на горивото но бързо ме отказаха. Казаха ми, че проверката струвала около 250лв, а ако се окажело че не аз съм виновен ти връщат парите,да ама иди после доказваи

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”