Срязана гума

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
iceberg9
Автомобил: Passat B8 2 TDI 4Motion 240
Двигател:

Срязана гума

Мнениеот iceberg9 » Чет 05 юни 2008 0:52

Здравейте колеги, преди окол 2 часа минах през една дупка, направо кратер, ама то като всичко е под вода :roll: и спуках гума, по точно се сряза ан 2 места, искам да попитам какво да правя, все пак гумата е на месец, броил съм 150 лв за нея, ходих до вулканизатор, казаха ми не става, имам каско кум Бул инс и искам да попитам някои колега дали не знае как стои въпроса, обадих се в Кат те ми казаха вв петък да съм идел на оглед за евентуален протокол.. помагайте.. как до петък да карам с резервната... за каското трябва ли протокол... Мерси предварително ако някой даде информация :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 05 юни 2008 0:55

За каското трябва протокол. Ако ти напишат протокол има голяма вероятност да ти платят гумата.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 05 юни 2008 1:09

според мен няма шанс каското да ти плати гумата , ама никакъв даже ...

:arrow: санто :roll:

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Чет 05 юни 2008 1:31

hooligans написа:според мен няма шанс каското да ти плати гумата , ама никакъв даже ...

цялата гума няма да ти платя никога
но в Бул Инс на мен са ми плащали 80% за една спукана гума от ключе 10

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 05 юни 2008 1:46

CTaH4o написа:
hooligans написа:според мен няма шанс каското да ти плати гумата , ама никакъв даже ...

цялата гума няма да ти платя никога
но в Бул Инс на мен са ми плащали 80% за една спукана гума от ключе 10

На мен не искам да ми я плащаш , плати я на колегата , но пак казвам че е абсурд да ти платят спукана гума ....
че аз секи ден нова разрязаня ще слагам ако така ставаше....
поне така мисля аз :)

санто най-добре знае :)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 05 юни 2008 2:28

булинс плаюат гуми

но от личен опит мога да говоря само за сравнително нови и скъпи автомобили (до 3 год)

за по-старите незнам как стоят нещата

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 05 юни 2008 5:57

Иска се фактурата от закупените гуми и е препорачително да имаш протокол от кат или да и покажеш колата със спуканата гума .... на мен не ми е проблем защото аз резервна не ползвам и редовно си карам по 20-30 км със спукана гума ...... :) нископорифлни гуми с борд почти не се усеща освен че е тежка хидравликата и колата влачи наляво или надясно .... за съжаление обаче много малка част от застрахователите плащат за гума .... мен Дженерали Блг ми отказаха :) но пък Булстрад на дружка моя не :) ама то може да е от настроение или ако имаш познати

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 05 юни 2008 8:20

Вземи си протокол от КАТ и отиди до Бул Инс. Пробвай да си вземеш парите, нищо не ти пречи.

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Чет 05 юни 2008 8:24

Булинс ми платиха на 75%, тази година, гума срязана в дупка! Без протокол, без проблеми.

Потребителски аватар
iceberg9
Автомобил: Passat B8 2 TDI 4Motion 240
Двигател:

....

Мнениеот iceberg9 » Чет 05 юни 2008 8:33

Мерси колеги, ще пробвам , яд ме е само за това че само си гооврят "управляващите" а никакви действия, това не е истина направо... дупка до дупка.... Както и да е ще ходя днес да видя какво могат да направят в бул инс, тка или ина4е трябваше да ходя, някои ми натиснал фара та е за сммяна сега...абе няма оправия .

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Чет 05 юни 2008 8:39

би трябвало да ти я платят..шансовете ти се упеличават ако имаш и фактура за гумите.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 05 юни 2008 8:40

hooligans написа: :arrow: санто :roll:
ако е в катастрофа я плащат.но при условие че си я купил нова и инаш фактура на твое име.всяка следваща година ги плащат с овехтяване.
иначе ако си се нацепил сам в дупка! плащат ама мрънкят за протокол от КАТ за да могат да си вземат парите от общината :wink: не че не става ама :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 05 юни 2008 8:58

Естествено че плащат.Точно при тях миналата седмица изплатиха една перфектно пръсната гума от една перфектна дупка.И колата не беше ''нова'' а BMW 530 2003г. Пълна глупост е изказването че плащали ако колата видите ли била до 3г.Какво общо има гумата с възрастта на колата,може да карам 12 годишен голф с чисто ноеи гуми,а мога да съм бай Ганьо и да карам чисто нов пасат с гуми втора ръка,а новите да съм ги продал за да се напия с парите.
Протокола от КАТ трябва на застрахователите,защото е важно какво е написало длъжностното лице вътре--ТРЯБВА да пише че за спукването на гумата е виновна пътната настилка,а не водача че е карал несъобразено--тънък момент.А застрахоеателите си съдят общината,и то доста лесно вече на база на тоя протокол и си взимат парите за изплатената гума.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 05 юни 2008 9:38

Ако кат решат да ти пишат акт, че си бил с несъобразена скорост ги питай защо дупката не е била означена, според закона.

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Re: Срязана гума

Мнениеот emdless4 » Чет 05 юни 2008 12:31

iceberg9 написа:Здравейте колеги, преди окол 2 часа минах през една дупка, направо кратер, ама то като всичко е под вода :roll: и спуках гума, по точно се сряза ан 2 места, искам да попитам какво да правя, все пак гумата е на месец, броил съм 150 лв за нея, ходих до вулканизатор, казаха ми не става, имам каско кум Бул инс и искам да попитам някои колега дали не знае как стои въпроса, обадих се в Кат те ми казаха вв петък да съм идел на оглед за евентуален протокол.. помагайте.. как до петък да карам с резервната... за каското трябва ли протокол... Мерси предварително ако някой даде информация :)

Преди около 12 месеца в Булинс ставаше и без протокол - отидох, така и така, дупка, гума, джанта, приеха ми документите и всичко беше наред. Някой ако има по -прясно инфо? :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”