Голфа спря да пали на бензин -РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Голфа спря да пали на бензин -РЕШЕНО

Мнениеот KING-T » Сря 04 юни 2008 19:46

Здравейте колеги .Пиша ви отностно един проблем ,който го имах рядко и не му обръщах внимание до сега,когато вече стана задълбочен.Първо да кажа,че колата има газова уредба.Значи голфа като го запаля сутрин до сега изобщо съм нямал проблеми.Паля го винаги на бензин и след като поработи малко обръщам на газ,като изфорсирам до 2000 оборота.Ключа на газовата е автоматичен.Така след като я карам известно време на газ ,когато вече двигателя е загрял и спря примерно за малко,после като се помъча да запаля на бензин стартера върти и ни звук, ни стон.Това не го прави винаги.През зимата изобщо не ми го е правила ,сега като се стопли пак почна и не всеки път.
На газ пали ,почти веднага .След като минат около 15-20 минути ,колата почва да пали и на бензин.И така до днес,когато на бензин вече умря.Направи ми това същото,което съм обяснил по горе.След това запалих на бензин пак и като я огасих ,пробвах пак да я запаля ама тя изобщо даже няма признаци да запали.
Така първото нещо,което ми хрумна е да видя дали помпата подава гориво към дюзата.Бензин има да се окъпеш.Целия се оплисках даже.Така явно проблема не е от помпата.
Помислих си да не би да е кумутатор и бобина ,но на газ пали веднага ,значи и това отпада.
Пробвахме друго като откачихме букаста,която влиза в дузата и проверихме дали идва напрежение към нея със сигнална лампа.При палене на бензин лампата светеше.
Другото ,което се сетих е газовия клапан.Запалих на газ и откачих + и за мое учудване ,вместо колата да огасне тя продалжи да си работи на газ.
Та искам да ви попитам колеги възможно ли е газовия клапан да ми върти тези номера или е от нещо друго ?Ще се радвам ако решим заедно проблема или поне го локализираме.Благодаря ви .

Последна промяна от KING-T на Чет 05 юни 2008 16:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Чет 05 юни 2008 13:52

Ако газовият ти клапан не затваря, то би трябвало да пали много трудно и на газ и на бензин, защото на автомобила му идва повече горивото и почва да се дави. Можеш да пробваш да спреш подаването на газ от самата бутилка и тогава да пробваш да палиш на бензин. Няма да е лошо да си провериш със светодиод дали ти работят комутатора, бубината и датчика на Хол. /има тема някъде във форума/

Потребителски аватар
KING-T

Мнениеот KING-T » Чет 05 юни 2008 16:08

Благодаря колега за отговора.За сега проблема е решен.Има едно реле ,което е към газовата и то е правило мизериите.След смяната му колата запали на бензин веднага . :drive

Потребителски аватар
checheto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот checheto » Чет 05 юни 2008 21:58

аз имам подобен проблем и не мога да го реша. кое е това реле и можеш ли да му пуснеш една снимка. аз съм с ел. ловато и имам 2 релета ( може и повече да са :gruebel ). ще съм мн благодарен ако помогнете за този проблем!
Поздрави!!!

Потребителски аватар
KING-T

Мнениеот KING-T » Пет 06 юни 2008 14:51

Колега ето две снимки да видиш за кое реле говоря

Изображение

Изображение

В релето влизат 4 кабела.Два са от изпарителя,а другите два са от дюзата на моното

Потребителски аватар
checheto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот checheto » Пет 06 юни 2008 19:19

мерси,колега! ще го сменя и ще видя как ще е !!!
Поздрави!!!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Голфа спря да пали на бензин -РЕШЕНО

Мнениеот velinsl » Сря 06 май 2009 13:43

За сега нямам този проблем, но само от интерес питам къде се намира това реле?
От снимките виждам, че сякаш е някъде в двигателното отделение.

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Сря 06 май 2009 13:55

Да това реле толкова ядове съм брал :banghead: :banghead: :banghead: само аз си знам. След едни миене на двигател и влезнало водичка и гледай какво става. Ни на газ ни на бензин и гърми и трещи и се почна: свещи, кабели, палец, капачка, клеморед, реле за инжекцион, още едно реле, и на края това реле и сичко се оправи!

lubo_Y10
Автомобил: lancia y10 golf 3
Двигател:

Мнениеот lubo_Y10 » Сря 06 май 2009 19:04

velinsl написа:За сега нямам този проблем, но само от интерес питам къде се намира това реле?
От снимките виждам, че сякаш е някъде в двигателното отделение.

Това реле взима сигнал от газ. кл. за да изкл. дюзата. Трябва да се намира близо до г. клапан. :applause:

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Сря 12 авг 2009 21:39

здравеите колеги и аз имам подобен проблем.след като измих двигателя колата спря да работи на бензин а на гас си работи перфектно.проверих дали помпата подка4ва бензин(подкачвас си),комутатора е наред щото на гас си работи колата но каде да търся проблема?моля помагаите става вапрос за голф 3 1.8АБС 90 коня.с газово ланди ренцо сам.

извинявам се 4е ползвам темата на колегата

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Чет 13 авг 2009 20:37

alex_zazy написа:Да това реле толкова ядове съм брал :banghead: :banghead: :banghead: само аз си знам. След едни миене на двигател и влезнало водичка и гледай какво става. Ни на газ ни на бензин и гърми и трещи и се почна: свещи, кабели, палец, капачка, клеморед, реле за инжекцион, още едно реле, и на края това реле и сичко се оправи!

Слагаш релето/или го местиш / при другите под волана и този проблем изчезва, а пък и колата си работи мнго добре

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”