Здравейте колеги .Пиша ви отностно един проблем ,който го имах рядко и не му обръщах внимание до сега,когато вече стана задълбочен.Първо да кажа,че колата има газова уредба.Значи голфа като го запаля сутрин до сега изобщо съм нямал проблеми.Паля го винаги на бензин и след като поработи малко обръщам на газ,като изфорсирам до 2000 оборота.Ключа на газовата е автоматичен.Така след като я карам известно време на газ ,когато вече двигателя е загрял и спря примерно за малко,после като се помъча да запаля на бензин стартера върти и ни звук, ни стон.Това не го прави винаги.През зимата изобщо не ми го е правила ,сега като се стопли пак почна и не всеки път.
На газ пали ,почти веднага .След като минат около 15-20 минути ,колата почва да пали и на бензин.И така до днес,когато на бензин вече умря.Направи ми това същото,което съм обяснил по горе.След това запалих на бензин пак и като я огасих ,пробвах пак да я запаля ама тя изобщо даже няма признаци да запали.
Така първото нещо,което ми хрумна е да видя дали помпата подава гориво към дюзата.Бензин има да се окъпеш.Целия се оплисках даже.Така явно проблема не е от помпата.
Помислих си да не би да е кумутатор и бобина ,но на газ пали веднага ,значи и това отпада.
Пробвахме друго като откачихме букаста,която влиза в дузата и проверихме дали идва напрежение към нея със сигнална лампа.При палене на бензин лампата светеше.
Другото ,което се сетих е газовия клапан.Запалих на газ и откачих + и за мое учудване ,вместо колата да огасне тя продалжи да си работи на газ.
Та искам да ви попитам колеги възможно ли е газовия клапан да ми върти тези номера или е от нещо друго ?Ще се радвам ако решим заедно проблема или поне го локализираме.Благодаря ви .
Голфа спря да пали на бензин -РЕШЕНО
- KING-T
- Автомобил: VW Bora TDI 90кс
- Двигател: AGR 2000г
Голфа спря да пали на бензин -РЕШЕНО
Последна промяна от KING-T на Чет 05 юни 2008 16:09, променено общо 1 път.
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Ако газовият ти клапан не затваря, то би трябвало да пали много трудно и на газ и на бензин, защото на автомобила му идва повече горивото и почва да се дави. Можеш да пробваш да спреш подаването на газ от самата бутилка и тогава да пробваш да палиш на бензин. Няма да е лошо да си провериш със светодиод дали ти работят комутатора, бубината и датчика на Хол. /има тема някъде във форума/
Re: Голфа спря да пали на бензин -РЕШЕНО
За сега нямам този проблем, но само от интерес питам къде се намира това реле?
От снимките виждам, че сякаш е някъде в двигателното отделение.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Да това реле толкова ядове съм брал
само аз си знам. След едни миене на двигател и влезнало водичка и гледай какво става. Ни на газ ни на бензин и гърми и трещи и се почна: свещи, кабели, палец, капачка, клеморед, реле за инжекцион, още едно реле, и на края това реле и сичко се оправи!
само аз си знам. След едни миене на двигател и влезнало водичка и гледай какво става. Ни на газ ни на бензин и гърми и трещи и се почна: свещи, кабели, палец, капачка, клеморед, реле за инжекцион, още едно реле, и на края това реле и сичко се оправи!-
lubo_Y10
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
velinsl написа:За сега нямам този проблем, но само от интерес питам къде се намира това реле?
Това реле взима сигнал от газ. кл. за да изкл. дюзата. Трябва да се намира близо до г. клапан.

- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите колеги и аз имам подобен проблем.след като измих двигателя колата спря да работи на бензин а на гас си работи перфектно.проверих дали помпата подка4ва бензин(подкачвас си),комутатора е наред щото на гас си работи колата но каде да търся проблема?моля помагаите става вапрос за голф 3 1.8АБС 90 коня.с газово ланди ренцо сам.
извинявам се 4е ползвам темата на колегата
извинявам се 4е ползвам темата на колегата
alex_zazy написа:Да това реле толкова ядове съм брал![]()
![]()
само аз си знам. След едни миене на двигател и влезнало водичка и гледай какво става. Ни на газ ни на бензин и гърми и трещи и се почна: свещи, кабели, палец, капачка, клеморед, реле за инжекцион, още едно реле, и на края това реле и сичко се оправи!
Слагаш релето/или го местиш / при другите под волана и този проблем изчезва, а пък и колата си работи мнго добре
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”