Регистрация на автомобил,актове ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
sacheto
Автомобил:
Двигател:

Регистрация на автомобил,актове ?

Мнениеот sacheto » Чет 22 дек 2005 11:22

Ще продавам колата,но имам доста актове,фишове за към 700 лв. вече.Ще има ли проблеми при прехвърлянето на собствеността и в КАТ.Колата е с новите номера в същото насело място и няма да се сменят.
Изобщо не ми се плащат(на кой ли му се плащат),но ако се наложи ще плащам.Пича ми е познат и няма проблеми да опитаме първо така.

Потребителски аватар
dulag
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dulag » Чет 22 дек 2005 11:26

Няма да имаш проблеми едното е свързано с "Общината" , а другото с "КАТ" които за момента нямат никаква връзка.Ще ти търсят парите от Общината като тръгнеш да си плащаш данаците :!: "EASY" те имат давност 5 години и след това отпадат или поне за момента :wink:

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Чет 22 дек 2005 14:46

Собствеността върху колата се прехвърля в деня на сключването на договор с нотариална заверка на подписите. Оттам нататък новия собственик трябва да отиде в КАТ да регистрира промяната. Актовете и фишовете на стария собственик нямат нищо общо с това, освен ако не е наложен запор върху колата, но да се надяваме че данъчните още не са стигнали дотам. Е, при сключвене на договора подпишваш една декларация, че нямаш задължения към държавата, ама не съм чул някой да проверява тези декларации, още повече че почти всеки има по някои фиш или акт за плащане.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 22 дек 2005 14:47

За да продадеш колата трябва да имаш платен данък на колата, за да платиш данъка обаче трябва да си платиш глобите?! Не беше ли така?

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Чет 22 дек 2005 14:51

Така е, обаче аз като си плащам данъка, данъчните някой път не проверяват за глоби, защото за тях имат отделна програма. Друг път питат: "Само данъка ли ще плащаш или и глобите?" Естествено нося в себе си пари само за данъка, защото съм "забравил" че имам глоби.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 22 дек 2005 15:01

данъка може да платиш и по банков път и тогава няма как да излезнат актове (данъка до края на годината май се плащаше от купувача?)

sacheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sacheto » Чет 22 дек 2005 15:36

Данъка е платен,
но досега като съм го плащал са ми казвали какво още дължа,без разбира се да могат да ме задължат да платя всичко,казвам им,че само данъка и толкова.Отправят ми устни покани но......сега ако ме хванат сега ще е.Бе то рано или късно ще трябва може би....

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 22 дек 2005 23:31

в такъв случай ще мине продажбата, трябва ти само бележката за платен данък .. или дубликат от нея.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”