Ужасно чегърта при вклучване на задна скорост?
- FreeSpirit
- Автомобил:
- Двигател:
Ужасно чегърта при вклучване на задна скорост?
Колата е поло 1.6и 11.1995 мотор АЕЕ .Много често ми чегърта когато вклучвам на задна направо изтрапвам!Не знам от какво е но знам от какво не е :съединителя ми е ок и нямам проблем с никоя от 5 те скорости отделя нормално .Тампона на скоростите мисля че е наред не сам го проверявал но докато карам лоста не тресе което е индикатор че е ок.Ако някои има идея или опит нека сподели.Мерси предварително.
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
N1P0 написа:направи си го да ти отлепя по от горе, трябва да помогне, а може и да си за смяна на съединителя, твърд ли е педала ?
Нали се сещаш, че може да е със саморегулиращо се жило и няма как да го направи да отделя по-горе или по-долу.
Задна скорост няма синхронизатор така, че си прихърква особено ако е спряля нещо на калъч както се вика

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jijane написа:N1P0 написа:направи си го да ти отлепя по от горе, трябва да помогне, а може и да си за смяна на съединителя, твърд ли е педала ?
Нали се сещаш, че може да е със саморегулиращо се жило и няма как да го направи да отделя по-горе или по-долу.
Задна скорост няма синхронизатор така, че си прихърква особено ако е спряля нещо на калъч както се вика
даже почти сигурно е, че е със саморегулиращо, само че пак се регулира

имах същият двигател поло с проблеми по съединителя и ск. кутия..... така че са ми ясни тия полота, едно и също всеки път

-
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
N1P0 написа:jijane написа:N1P0 написа:направи си го да ти отлепя по от горе, трябва да помогне, а може и да си за смяна на съединителя, твърд ли е педала ?
даже почти сигурно е, че е със саморегулиращо, само че пак се регулира![]()
имах същият двигател поло с проблеми по съединителя и ск. кутия..... така че са ми ясни тия полота, едно и също всеки път
100% е ако не е побългарено от икономическа гледна точка,как се регулира саморегулиращо жило

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dkalfov написа:100% е ако не е побългарено от икономическа гледна точка,как се регулира саморегулиращо жилосериозно питам че мий интересно
каква икономия ве ?

има си начин да се регулира, ръчка се нещо нз точно кое не съм го правил аз, но така ми оправиха първа скорост за 2 минути, но мисля след два месеца жилото си се връща на предишната си позиция, както и да е 25лв даваш и си взимаш перфектно жило даже е много по леко от тая атвоматична измишл'отина

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
N1P0 написа:dkalfov написа:100% е ако не е побългарено от икономическа гледна точка,как се регулира саморегулиращо жилосериозно питам че мий интересно
каква икономия ве ?обикновено жило струва 25лв
![]()
има си начин да се регулира, ръчка се нещо нз точно кое не съм го правил аз, но така ми оправиха първа скорост за 2 минути, но мисля след два месеца жилото си се връща на предишната си позиция, както и да е 25лв даваш и си взимаш перфектно жило даже е много по леко от тая атвоматична измишл'отина
Извинявам се, че така се отклонявам, но не разбрах точно: на теб са ти пределно ясни скоростите на "тия Полота" или на някого другиго, който се занимавал с твоето? Защото оставам с впечатлението, че човека ти е казал какво му е правил, но минавайки през "разваления телефон" тук постъпва информация, за която не е ясно до колко съвпада с първоначалната... Не веднъж беше писано когато пост-ваме във форума да внимаваме какво казваме, за да не подведем някой колега към грешни действия.
Много по-склонен съм да вярвам на dkalfov, а даже наблюдавам кога и Anbuch ще каже своята дума...
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
N1P0 написа:dkalfov написа:100% е ако не е побългарено от икономическа гледна точка,как се регулира саморегулиращо жилосериозно питам че мий интересно
каква икономия ве ?обикновено жило струва 25лв
![]()
и как се регулира саморегулиращото се

а ти карал ли си обикновенно вместо автоматично?
пълно дърво е, автоматичното е меко, по комфортно е

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Ужасно чегърта при вклучване на задна скорост?
FreeSpirit написа:Колата е поло 1.6и 11.1995 мотор АЕЕ .Много често ми чегърта когато вклучвам на задна направо изтрапвам!Не знам от какво е но знам от какво не е :съединителя ми е ок и нямам проблем с никоя от 5 те скорости отделя нормално .Тампона на скоростите мисля че е наред не сам го проверявал но докато карам лоста не тресе което е индикатор че е ок.Ако някои има идея или опит нека сподели.Мерси предварително.
включвай си спокойно задна, това чегъртане е нещо нормално

не му обръщй внимание

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lrlmodo написа:а ти карал ли си обикновенно вместо автоматично?
пълно дърво е, автоматичното е меко, по комфортно е![]()
верно ли ?

и между другото като гледам до колкото си писал караш поло 91г.
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lrlmodo написа:включвай си спокойно задна, това чегъртане е нещо нормално![]()
не му обръщй внимание
включвай си спокойно задната не се притеснявай колега това е напълно нормално. Само обаче след година две да не вземе да питаш тук от къде да си купиш скоростна кутия на старо

Така е колеги не трябва да се подвеждаме, нека да оставиме колите сами да се оправят, и да не подвеждаме хората така хех.
Говереше се тука как в целия форум има наистина 3-4 които наистина разбират и това си е... останалото е колкото да запълниме времето си във форума.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
N1P0 написа:lrlmodo написа:включвай си спокойно задна, това чегъртане е нещо нормално![]()
не му обръщй внимание
включвай си спокойно задната не се притеснявай колега това е напълно нормално. Само обаче след година две да не вземе да питаш тук от къде да си купиш скоростна кутия на старовсичко е ок на всяко задно включване с чегъртане с всеки изминал път ще става все по меко до там до като не останат зъбни колелца
![]()
Така е колеги не трябва да се подвеждаме, нека да оставиме колите сами да се оправят, и да не подвеждаме хората така хех.
Говереше се тука как в целия форум има наистина 3-4 които наистина разбират и това си е... останалото е колкото да запълниме времето си във форума.
1-во: опитваш се да даваш съвети на един от тези 3-ма 4-ма - lrlmodo. Аз доколкото разбрах, пича с това се занимава, а ако си виждал возилото му и как всеки път когато дойде всички се струпват около неговата кола, а не около GTI-ките и G40-ките, въпреки, че е 1.05 карб. може би ще промениш мнението си.
2-ро: FreeSpirit, няма ли да отговориш как се държи задната ти скорост, ако преди това вкараш 1-ва???
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”