Каква е процедурата при изгубени/откраднати документи?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Каква е процедурата при изгубени/откраднати документи?

Мнениеот DragoGT » Пон 26 дек 2005 23:03

та понеже напоследък съм голям карък
ей на днес ми няма документите на колата... :evil: :evil: :evil:
не знам изгубени ли са откраднати ли в нас ли някъде изчезнаха не знам
какво се прави в такъв случай?

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 26 дек 2005 23:28

Не знам точно каква е процедурата ,но знам едно.Винаги ги обявявай за откраднати и си измисли един сценараии на кражбата.Тогава няма глоба и мисля ,че и сумата за преиздаване е съвсем друга.Поне с личната карта е така.За книжка и друго не знам.

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пон 26 дек 2005 23:30

В КАТ.Молба.Плащане на таксите.ГТП.Нов талон.Поне преди време беше такъв реда.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 26 дек 2005 23:32

Най-лошо е ако си загубил ТАЛОНА НА КОЛАТА и не си със новия образец (тоя дето голямата част ти е вкъщи, а малката с документите с които ежедневно си движиш)

Първо се опитай да ги намериш. Напъни се и си спомни кога за последно си ги пипал/виждал, на кои места обичайно ги оставяш и т.н. Наистина положи усилия и поработи върху това, ако трябва къщата с главата нагоре обърни, защото процедурата си е е**ла ма***та.

Ако все пак не успееш да ги откриеш В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не казвай, че си ги загубил - освен, че ще трябва да си заплатиш всички документи наново, ще отнесеш и глоба (не беше малка). За пред КАТ по-добре мини с номера "откраднати". За целта обаче ще ти трябва бележка от РПУ-то на територията на която е "извършена кражбата". Както вече сам се досещаш, ще трябва да посетиш някое РПУ и да подадеш жалба за откраднати документи (в списка със задигнатите неща добави и портфел с относително малка сума 20-50лв., за да "звучи" по-истински, ... абе ще трябва да си измислиш някаква "достоверна" история за метрото, автобус или нещо такова). От там ще ти дадат служебна бележка, но мисля че чак след 30 дни (имало там някакъв срок в който се предполага, че тоя дето е откраднал парите е изхвърлил документите, които пък били намерени от съвестен гражданин, който пък ще ги предаде на органите) имаш право в КАТ да си извадиш нови документи. Тия срокове в РПУ-тата ги знаят много добре и ще ти ги кажат (е, може и да ти се поскарат малко за проявената небрежност, но като цяло предполагам, че ще се отнесат любезно - нали в крайна сметка си "жертва на престъпността"). Имай в предвид, че в РПУ-то ще държат много точно да опишеш какво се е случило, така че е добре предварително сам да си преразкажеш историята няколко пъти наум или поне толкова, че самия ти да поверваш в нея :lol:
В КАТ, разбира се, няма да те посрещнат с топла питка с мед и масло, защото са наясно, че това е един от механизмите за "узаконяване" на автомобили - разбирай ще те прекарат през тънката цедка и колата трябва да мине обстоен технически преглед (и се моли на някой да не му хрумне да прави експертиза на МПС-то ти). Не забравяй и застрахователите (ако си застрахован). Според полицата, която си подписал трябва да ги уведомиш за това което се е случило (откраднатите документи де) и там също да представиш всякаквите видове служебни бележки от РПУ-то. При тях също ще попълваш незнам си какви декларации, че може и колата да искат да ти видят отново. И през цялото това време се моли да не ти изчезне самата колата защото ... забрави за застраховката - много трудно ще ги убедиш, че първо ти откраднали документите (талона), пък после и колата ... за тях това ще си е чиста застрахователна измама.
А бе голяма разправия е. Затова те съветвам - положи максимални усилия да ги откриеш!
Разбира се за парите изобщо не говорим - каквото и да се е случило едно 30-50лв. си заминават за нова регистрация (е, поне ще ти издадат от новия образец талони), преглед, такси и ... все ще се намери още за какво.
Пак искам да кажа - това което съм написал е при най-лошия вариянт в който си затрил талона на колата и той е от стария образец (не че при новия разправията е по-различна, но поне няма да те гледат като някой, който се опитва да извърши ''документална измама")
Желая ти успех !

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 27 дек 2005 9:16

лошите работи!
1. стария талон
2. номера на двигателя не се четеше миналият път и го писаха на доверие и по предния талон (е сега ми еб@ха майката) :oops: :oops: :oops:

добрите!
1. надявам се в едно заведение да съм ги изгубил и днес ще провера
2. застрахователите са приятели
3. абе имам един познат в КАТ ама дано не се налага да го ползвам...
4. колата е в подземен гараж през 2 врати и няма да излезне от там докато не се оправи всичко.

п.п. а аз си мислех че за един ден ще се оправя :banghead:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 27 дек 2005 9:41

аз има подобен казус и яяяя ми кажете дали да се самоубия...
преди 2 години си дадох колата на приятел да се повози, а той се метна в едно дере и размаза колата. Донесе ми регистрационните табели, но загубил талона (стар образец).
в крайна сметка имам 2 рег. табели (номера де), и някаква митническа декларация от 2002-ра.

не съм ходил в кат засега (вече 3 години откакто колата не съществува физически...)
да се застрелям ли или кво да правя?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Нема нужда да се самоубивате

Мнениеот wili98 » Вто 27 дек 2005 10:52

Та значи моят случай, беше такъв и аз нямах талон на колата и ми притрябва за да я оставя на тъста:
та:
Отивам в РПУ студ град... - ала бала на морето така един мина и хоп нема документи...
-Добре пиши.... и аз писах,
след 1 седмица
-Ало де е бележката..
-Ами ния такова понеже е станало на морето там пратихме документите
....Много телефони, в крайна сметка бележката ми е в ръцете...
Да ама не съм казал навремето в данъчните, че имам авто и нямам платен данък.
Отивам пред кат, скандали яко защо трябва да минава колата на каналите /така и не можах да говоря с шефа им/ - оправдават се, щото си със старият талон...

Добре.. Един превод на името на старият субственик към бюджета за 10 лв, и нахълтвам с ГО, Служ. бележка за откр. талон, и почваме...

Дамата на гишето.. за служ. бележка:
-Тва за кво ми е..
- :dontknow:
-Ми нали така требва..
-Бе ти Screwy
Викам добре...
Хайде по нататък, и голфа вече е с талоните :)
според: http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ДУБЛИКАТ НА СВИДЕТЕЛСТВО ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС
1. Заявление за регистрация /за фирми: с печат на фирмата и копие от “Булстат”/
2. Декларация от собственика за изгубено или откраднато регистрационно свидетелство!!!!!! - забележете това е декларация
3. Документи за самоличност на собствениците.
4. Квитанция за платен “пътен данък”
5. Застраховка “гражданска отговорност”

Даже тази декларация струва 1лв, аз лично ви съветвам, вместо да си я принтирате сами..
Както виждате никъде не пише:
Диагностичен лист за технически преглед..
Но ако сте със старият талон, ще минеш през гишетата....
Та така.. Служебна бележка от МВР ти не требе.!

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 27 дек 2005 10:58

това е някакво успокоение...
лошото е че и аз не съм се оправял с общината....

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 27 дек 2005 11:29

DragoCL написа:това е някакво успокоение...
лошото е че и аз не съм се оправял с общината....

Кво ти пука пред кат има едни пичове, даваш им 20 лв, и те ти пускат превод за 7 + 2 лв такса... и ти носят направо бележката... :)
нема са пуашиш....

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: Каква е процедурата при изгубени/откраднати документи?

Мнениеот landwarrior » Вто 27 дек 2005 11:51

DragoCL написа:?
това е бахти гадното ,преди 2 години една зимна сутрин ставам и почвамда търся документи -няма намиране -отивам на работа и там ги няма -направо прерових колата ,апартамента,на работа ,даже ходих и до послдната бензиностанция да видя да не съм ги забравил там и ги нема -направо се изприщих :lol: вътре ми беха (всички документ на колата ,ОРИГИНАЛНО ПЪЛНОМОЩНО ЗА ИНВАЛИДНОСТ,талони ,лична карта ,2 кредитни и една дебитка карта +250лв )бех като болен .Пращам гаджето да лепи обява по квартала че са загубени документи и че има възнаграждение а аз през това време отивам до 1-во РПУ да подам жалба за откраднати док. И тъкмо излизам от РПУ то и ми се обажда гаджето и и намерила :yeaha: ,обаче как е въпроса -Слиза тя пред блока да лепи обява и гледа на моето място кадето бех паркирал некъв картон духа вятър в тоя момент и кво да види от долу -Моя протфейл със всичко вътре непокътнато -Бахти кефа беше (най вече заради тичането което ще да му дръпна за нови документи )
Така че потърси пак може и да изникнат от някаде :wink:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 27 дек 2005 11:57

wili98 написа:Кво ти пука пред кат има едни пичове, даваш им 20 лв, и те ти пускат превод за 7 + 2 лв такса... и ти носят направо бележката... :)
нема са пуашиш....

амииии аз въобще в общината не съм ходил а то минаха 2години...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 27 дек 2005 13:02

Драго, да разбирам, че не си я декларирал ли ....

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 27 дек 2005 13:03

и аз моита в данъчното не бях я декларирал :roll:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 27 дек 2005 13:10

а как плащате данъците

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Вто 27 дек 2005 13:11

NII твойта майче не е много трудна. защото ти всъщност трябва да бракуваш колата. мене ако ме питаш бегай в кат да я бракуваш. там описваш , че документите липсват поради причините, които описа: че приятелят ти се джаснал и са паднали и т.н. и готово. Само че трябва да опишеш къде е колата . тя всъщност физически къде е? в дерето или....?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”