Мерси
Автомобил в UK
- Blau&Weiss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Автомобил в UK
Колеги,питането ми е следното...някой ако има познат,колега,роднина в Англия колко пари излиза удоволствието да притежаваш кола?Не говоря за купуването на самия автомобил ,а за данъци, цена на бензин, регистриране, обслужване, застраховки и всички необходими неща. Надявам се поне някой да има идея?
Мерси
Мерси
- Blau&Weiss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз съм в Лондон ама с мойта кола от България и плащам само за гориво,карането не е никакав проблем,шофиорите са много коректни.няма пътни такси и данъци за автомобили с чужда регистрация,за сега!но англичаните са спецове в областа на таксите така че някой ден може и да ни изненадат,ама за сега е ок! бензина £ 1,20 дизел £ 1;35 удари вече ,консумативи и части има,оригинални и не са скъпи,но услугите са малко соленички така че ...направи си сам 
За предпочитане е колата,която притежаваш да е английско производство,защото разликата в застраховката на английски и вносен автомобил е огромна.За обслужването и поддръжката това не е от голямо значение,тъй като англичаните произвеждат и продават на половин цена (в сравнение с оригиналните) части за почти всички всички автомобили,които се карат в Англия.Трудно се свиква със скоростния лост,а ако става въпрос и за Лондон (имам предвид задръстванията) за предпочитане е автоматик.Но в никакъв случай с кола няма да се придвижваш по-бързо и по-евтино,особено ако пътуваш ежедневно на дълги разстояния и ползваш метрото,няма смисъл...
- Blau&Weiss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега зависи много то стажа ти и на колко години си и каква застраховка правиш, за мен(на 24 год с около 3 год стаж) за не пълна застраховка ще ми е струва около 600-700 паунда но зависи и каква кола регистрираш.Баща ми е с доста годинки стаж(25) и плаща 450 паунда на пежо 406 99 година.А забравих да кажа и за таксите... начи около 150 кинта ти е пътната такса и на прегледа трябва да си перфектен щото не пускат и ако имаш нещо неизправно трябва да го оправиш
а е доста скъпо вярвай ми
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”