горивна помпа
- stef78
- Автомобил:
- Двигател:
горивна помпа
здрвейте колеги имам проблем със инжекцион помпата на полото от аватара 1,0 кубика AAU мотор модела е с две помпи проблема ми е във външната помпа някой приспособявал ли е такава помпа от друга кола /че тая цената малко ме стресира/ и от каква, а другото е ако някой има читава такава помпа за продан да казва цена да се споразумеем 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
stef78 написа:колеги а някой пробвал ли е да го направи само със една помпа /потопяема/ като на много други коли , аз не мисля че ще има проблем, само малко системата трябва да се преправи прав ли съм
не можеш да останеш само с потопяемата ти, тя е на някви 0.25 бара (кат мойта механичната горе-долу).
Външната ти е на 1.2 бара
- stef78
- Автомобил:
- Двигател:
lrlmodo написа:stef78 написа:колеги а някой пробвал ли е да го направи само със една помпа /потопяема/ като на много други коли , аз не мисля че ще има проблем, само малко системата трябва да се преправи прав ли съм
не можеш да останеш само с потопяемата ти, тя е на някви 0.25 бара (кат мойта механичната горе-долу).
Външната ти е на 1.2 бара
това го знам аз мисля да сложа друга потопяема /от фиат типо например /
която е на 1,2 - 1,5 бара
има китайки-за под 90 кинта!трудно...но се намират
Какви мизерии ти прави външната помпа-да не би да ти зацикля?
Преди време имахме кореспонденция по подобен повод-тогава бях ти споделил моя опит с тая помпа!
Според мен не си струва да взимаш помпа от друга марка кола-на фиат брава помпата е 240 кинта,а на опел-190...
Виж-разгледай по моргите-Ст.Загора не е толкоз далече...ако няма в Пловдив....
niki_denev@abv.bg
питай и този пич-преди време продаваше поло за части...ама не помня дали не беше карбурация
flora.bg@abv.bg-и тази дама продаваше поло за части....
Преди време имахме кореспонденция по подобен повод-тогава бях ти споделил моя опит с тая помпа!
Според мен не си струва да взимаш помпа от друга марка кола-на фиат брава помпата е 240 кинта,а на опел-190...
niki_denev@abv.bg
питай и този пич-преди време продаваше поло за части...ама не помня дали не беше карбурация

- stef78
- Автомобил:
- Двигател:
chy написа:има китайки-за под 90 кинта!трудно...но се намират
niki_denev@abv.bg
питай и този пич-преди време продаваше поло за части...ама не помня дали не беше карбурация![]()
на фиат типо помпа мислех да слагам която струва 75лв но един колега от форума ми обеща ,че ще ми изпрати помпа втора употреба и ще си го направя както си е оригинално благодаря за съветите колеги
- stef78
- Автомобил:
- Двигател:
lrlmodo написа:да кажеш какъв е резултата
резултата е налице най накрая, след като чаках 10 дни колега от форума да ми изпрати горивна помпа втора употреба и да си направя колата както си е оригинално работата не стана, защото колегата никакъв не се обади и на мен ми писна да чакам /колата не беше в движение поради тази причина/ и си купих помпа от фият типо 45лв на 1,5 бара потопяема, сложих я на мястото на подкачващата в резервоара уволних пластмасовия тумбак който се намира до външната помпа и самата външна помпа ,свързах мъркучите с тръбички един за друг, и сега колата работи перфектно все едно така си е оригинално, така че ако на някой му изгори външната помпа /скъпата/ това е идеално решение на проблема
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
stef78 написа:lrlmodo написа:да кажеш какъв е резултата
резултата е налице най накрая, след като чаках 10 дни колега от форума да ми изпрати горивна помпа втора употреба и да си направя колата както си е оригинално работата не стана, защото колегата никакъв не се обади и на мен ми писна да чакам /колата не беше в движение поради тази причина/ и си купих помпа от фият типо 45лв на 1,5 бара потопяема, сложих я на мястото на подкачващата в резервоара уволних пластмасовия тумбак който се намира до външната помпа и самата външна помпа ,свързах мъркучите с тръбички един за друг, и сега колата работи перфектно все едно така си е оригинално, така че ако на някой му изгори външната помпа /скъпата/ това е идеално решение на проблема
Мноооого полезна информацийка

ПП
След като подкачващата помпа от резервоара е 0,25~ бара, а нагнетателната 1,2~ бара... какво направи с втората? 1,5 не идват ли в повечко? Чудно ми е при 3F инжекция дали няма да си изплякам дюзите, ако го приложа...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”