Самоубийство ли е скутерче в София?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 17 юни 2008 15:36

M Мотопеди - дву- или триколесни пътни превозни средства, които имат двигател с работен обем до 50 куб. см и чиято конструктивно-максимална скорост не надвишава 45 км/час;

A Мотоциклети - двуколесни пътни превозни средства с кош или без кош, които имат двигател с работен обем над 50 куб. см. Към
мотоциклетите се приравняват и моторните превозни сред-ства с три колела, чиято маса без товар не надвишава 400 кг, както и двуколесните пътни превозни средства, които имат двигател с работен обем до 50 куб. см и чиято конструктивно-максимална скорост надвишава 45 км/час;

tierra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tierra » Вто 17 юни 2008 15:37

Според мен не е! Аз също се замислям да си взема... :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 17 юни 2008 15:40

Vlad777 написа:M Мотопеди - дву- или триколесни пътни превозни средства, които имат двигател с работен обем до 50 куб. см и чиято конструктивно-максимална скорост не надвишава 45 км/час;

A Мотоциклети - двуколесни пътни превозни средства с кош или без кош, които имат двигател с работен обем над 50 куб. см. Към
мотоциклетите се приравняват и моторните превозни сред-ства с три колела, чиято маса без товар не надвишава 400 кг, както и двуколесните пътни превозни средства, които имат двигател с работен обем до 50 куб. см и чиято конструктивно-максимална скорост надвишава 45 км/час;

Демек трябва да сменя циферблата на километража :?

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Вто 17 юни 2008 15:42

ей тръгнали сме да ставаме като китайците...след 1-2 годинки и всички с колеленца ще припкаме само :)

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 17 юни 2008 15:46

Чисто самоубийство си е за София :idea:
Не си прави ташак колега, карай си колата и тва е :wink:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Вто 17 юни 2008 15:47

.. че се пада понякога .. пада се .. но това става основно в "детския" стаж .. аз за последно падах преди 6г. .. някъде 1.5месеца след като започнах редовно да си карам скутера .. всичко си зависи от стила на каране .. и от екипировката ..
за скутер ще ти препоръчам .. "къса" каска .. която да не ти покрива ушите .. т'ва е доста важно .. защото иначе не чуваш какво става около теб .. и яке с "меки" протектори .. има ги по 50 - 80 евро в http://www.louis.de .. аз съм си взел от там и няколко еднократни дъждобрани .. мисля че бяха по 7-8 евро .. много са удобни ако завили изведнъж .. и съвсем не са еднократни ..
.. другото нещо е .. ВНИМАВАНЕ .. и каране с акъл ..

Последна промяна от rado_mit на Вто 17 юни 2008 16:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 17 юни 2008 15:52

Това лято забелязвам, че и моторите, прелитащи по бул. "България" са намалели, а скутери почти не забелязвам... :roll:
За мен такова начинание, било то за кеф или за пестене/икономия не е здравно/живото оправдано :arrow:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 17 юни 2008 16:28

Значи само да поясня на цариградско със скутерче бих се качил само в локалното :) Там с голфа ме е страх, камо ли на 2 колела..
Благодаря на колегата rado_mit, точно това се чудех какво ще стане ако завали изведнъж...
Сега ми остава само да измисля къде да го прибирам вечер и мисля да взема едно да пробвам как е :) (някой да има гараж с 2 кв.м. свободно пространство в младост-3? :) )
Не смятам да летя като обезумял тийнейджър със 100, ами нормална скорост, колкото да не го мъча, щото те си нямат скорости и сигурно загряват бързо при голям зор...
Задълже ще си взема и каска, ръкавици и въпросното яке с протектори. Между другото обмислям да го карам със сигналноотразителна жилетка, ако и тогава не ме видят ще ги пратя на очен свинете!

timon_tg написа:ей тръгнали сме да ставаме като китайците...след 1-2 годинки и всички с колеленца ще припкаме само :)

Не са само китайците! В испания ми казаха, че е така също. В други страни също се карат много. Нормално е, тук също ако са много, шофьорите на 4-колесните ще ги гледат по различен начин. Всичко е до манталитет. Какъв е смисъла всеки ден да правя по 30 км сам в колата и да давам по 100-200 лева за гориво месечно?

Последна промяна от Ivailo на Вто 17 юни 2008 16:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 17 юни 2008 16:31

Аз скутера си го държах на платен паркинг срещу 15 лв/месец под навес.
До паркинга ходех с колата и я оставях отпред.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 17 юни 2008 16:33

Vlad777 написа:Аз скутера си го държах на платен паркинг срещу 15 лв/месец под навес.
До паркинга ходех с колата и я оставях отпред.

! Перфектно! Зад блока има платен паркинг, ще се разбера с дядката нещо!
Много благодаря на всички :)

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Вто 17 юни 2008 16:44

Още един глас в подкрепа на карането на скутер в София (май сме малцинство :D ). Преди около месец си го купих и не слизам от него като ми се налага да бръмча из града. Трябва просто повече да се внимава и по-кротко с газта.

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Вто 17 юни 2008 17:32

kamo написа:Още един глас в подкрепа на карането на скутер в София (май сме малцинство :D ). Преди около месец си го купих и не слизам от него като ми се налага да бръмча из града. Трябва просто повече да се внимава и по-кротко с газта.

Доста да се внимава аз веднъж влезнах в две последователни шахти добре че имаше капаци :lol: с приблизително 80 км след това треперех половин час.Колко мои познати се ръсеха по завоите щото подават повече газ.Моя извод скутер се кара бавно и с повишено внимание.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 17 юни 2008 18:38

Аз имах същата дилема дълго време. Моторджиите ме съветваха да си взема книжка и мотор/истински, както казват/, а другите че ще се убия. При мен става въпрос за много по кратки разстояния от на колегата, но колелото не е пригодно щото не съм с подходящи дрехи за колездене през деня. Тамън си харесах едно моторче и ни откраднаха едни пари и сега останаха само за климатик. Но твърдо съм решил да си взема по нататък.
П.П. Но не бих тръгнал от младост за люлин с него :wink:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 17 юни 2008 21:20

Вземи си скутер малко по бърз , поне до 40 км да ускорява бързо за да можеш да се изтеглиш от кръстоищата .Екипировка задължително че лакти и капачки много се белят.Уж моторджия се пиша миналата година какъв срам брах на едно кръстовище пред работа . След един дъжд се качих на един електрически скутер да го пробвам понеже се мъчихме да го сглобяваме два часа .Това чудо нещо му стана и ту върви ту неще . Едва едва вече се движеше и аз си помислих че акумулатора е свършил и го карам с навит докрай масур . И точно на светофара пред работа като се юрна тоз миксер смотан , за малко да си начупя краката с 5 км в час :evil: . Направо го хвърлих на вратата на тогавашното заведение "България ".Оказа се че клемата на акумулатора е била хлабава ,оттогава с такива ел-пръдни не се занимавам ако ще е да е .

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Вто 17 юни 2008 22:05

ISRalien написа:Значи само да поясня на цариградско със скутерче бих се качил само в локалното :) Там с голфа ме е страх, камо ли на 2 колела..
Благодаря на колегата rado_mit, точно това се чудех какво ще стане ако завали изведнъж...
Сега ми остава само да измисля къде да го прибирам вечер и мисля да взема едно да пробвам как е :) (някой да има гараж с 2 кв.м. свободно пространство в младост-3? :) )
Не смятам да летя като обезумял тийнейджър със 100, ами нормална скорост, колкото да не го мъча, щото те си нямат скорости и сигурно загряват бързо при голям зор...
Задълже ще си взема и каска, ръкавици и въпросното яке с протектори. Между другото обмислям да го карам със сигналноотразителна жилетка, ако и тогава не ме видят ще ги пратя на очен свинете!

timon_tg написа:ей тръгнали сме да ставаме като китайците...след 1-2 годинки и всички с колеленца ще припкаме само :)

Не са само китайците! В испания ми казаха, че е така също. В други страни също се карат много. Нормално е, тук също ако са много, шофьорите на 4-колесните ще ги гледат по различен начин. Всичко е до манталитет. Какъв е смисъла всеки ден да правя по 30 км сам в колата и да давам по 100-200 лева за гориво месечно?

гледай да не си отидеш във видин да ги пасеш,че заради такива като тебе хората се чудят как да отидат на работа.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”