Спряха да ми работят копчетата на ел.стъкла

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Спряха да ми работят копчетата на ел.стъкла

Мнениеот vaskom » Вто 17 юни 2008 18:22

Здравейте ! От начало спря да работи дясното стъкло сега вече и лявото.Нито мога да ги вдигна нито да ги сваля!Отварях самите копчета,които се намират на шоф. врата с цел да ги почистя!Поработиха два три дни и край сега вече нищо!А най-лошото е , че не знам и от каде да си намеря такива ключета!Ако някой може да помогне ще съм много благодарен!А за бирата то е ясно ще черпя!:)
:D

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 17 юни 2008 18:35

Не знам зашо ама що ти са на вратата тия копчета? При мен са на таблото. Да не би да е някаква уйдурма на елстъкла?

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Вто 17 юни 2008 19:37

Копчетата са ми на вратата защото полото е 2001 г. 1.4 MPI и са на самата врата!Така са от производителя не е някаква как го каза ...... :D

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 17 юни 2008 19:53

Ми отвори ги и ги виш, ако не са счупени превключвателите ги намести,нещо се е размърдало или прожинките са омекнали изведи кабелите до средния панел някаде дето има свободно место за добавяне на нови копчета и сложи там нови два- (три позиционни ключа), може и един за двата джама само да не объркаш кабелите, или търси същите ма са цифра.
Виш на новите шкоди или сеати какви са нема ли да има същи...

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 17 юни 2008 20:05

Странното тогава е, че са отказали и двете - ама тия Поло са с характер и като вземат да им падат напреженията, почват да те лищават от второстепенни функции една по една, докато се сетиш да им проверищ токовете....

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Вто 17 юни 2008 20:05

Благодаря за отговора,но според мен си им е дошло времето за смяна на самите бутони не е от кабелите!Явно самите пластинки вътре вече не контактуват правилно и са за смяна!А колкото до пружинките те са като ламаринки и са си доста стегнати!Видяло се е , че ще ги сменям но се чудя дали няма да има някъде из моргите такива или ще трябвада си взема нови? :?

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 17 юни 2008 20:30

От кабелите джама мърда ли като допреш кабелчетата? сигурен ли си че е от бутоните.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 17 юни 2008 20:35

vaskom написа:не е от кабелите!Явно самите пластинки вътре вече не контактуват правилно и са за смяна!А колкото до пружинките те са като ламаринки и са си доста стегнати! ? :?
--

--Оптегни малко пластинките изкриви ги малко може пъпките да са се стопили и да не затваря ключа или си сигурен че не са кабелите от кабелите джама работи ли

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Вто 17 юни 2008 20:38

Сигурен съм , че кабелите са здрави!Когато махна пластинките за които казах , че дават контакт и това го направя с изкуствено мостче работят! Като сложа самите пластинки,които са големи колкото зърно от леща и са кръгли - спира да работи! А общо в едно бутонче те са 4 броя! А точно такива едва ли ще мога да намеря! Много са странни!
Дали няма да има някъде самите бутончета ? :roll:

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Вто 17 юни 2008 20:47

ще се опитам да намеря точно за което говоря за да стана по ясен! Дано в ETKA програмката го има като предмет!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 17 юни 2008 21:14

Аз те разбрах ... значи разглабял съм и аз ткива .... надраскай ги с ножче против нагара който се е получил ... ако и тогав ане почнат да дават контакт ... едно копче е 30 лв някъде! ианче са 4 защоото копчето е с 4 функции :)

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 18 юни 2008 7:35

И задължително си зачисти масата на веригата преди да тръгваш да купуваш нови /товарът е голям и като сложиш мостче облекчаваш веригата, но това не означава, че замасяването й е наред/ Този проблем с масите май е всеобща болест. В момента при майстора ми имало още едно Поло, на което му играят оборотите при загрял двг. , когато вкл. фаровете /при мен почти се стабилизираха, но не напъно - прави 2-3 колебания преди да заспи, въпреки всички процедури, предприети досега/ Сега майсторът ще сваля от ЕТКА всички вериги и един ден ще замасяваме. След като го направим, ще пиша, независимо в коя тема, стига да има нешо общо с масите, или оборотите.

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Сря 18 юни 2008 8:25

Много благодаря за изчерпателните отговори! Ще пробвам да ги почистя още веднъж и ще пробвам да почистя и масата добре!А ако не стане и тогава знаете ли от каде мога да си ги купя тези копчета от София! Благодаря!!! :D

Потребителски аватар
simion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот simion » Сря 18 юни 2008 17:11

Здрасти, преди две седмици и на мен ми отказаха копчетата за стъклата. Извадих ги и ги затърках с отверка. Оказа се, четова е проблема и няма нищо за смяна. Предполагам и при теб е така :-)

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Сря 18 юни 2008 19:52

Благодаря за мнението ама тия пластинки не ми се виждат много надежни!Може би ще изкарат 5 6 дни и ще стане същото!Мога ли да си ги купя (ако не успея да ги поправя ) от някъде въобще!? :?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”