горивна помпа

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
stef78
Автомобил:
Двигател:

горивна помпа

Мнениеот stef78 » Пон 16 юни 2008 19:53

здрвейте колеги имам проблем със инжекцион помпата на полото от аватара 1,0 кубика AAU мотор модела е с две помпи проблема ми е във външната помпа някой приспособявал ли е такава помпа от друга кола /че тая цената малко ме стресира/ и от каква, а другото е ако някой има читава такава помпа за продан да казва цена да се споразумеем :D

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 16 юни 2008 20:54

Каква цена ти искат?Немската е най-скъпа,но има чешки и китаиски.Също варянт е да намериш от някоя морга.

Потребителски аватар
stef78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stef78 » Пон 16 юни 2008 20:56

Gesha_GTI написа:Каква цена ти искат?Немската е най-скъпа,но има чешки и китаиски.Също варянт е да намериш от някоя морга.

280лв за бош, а втора употреба не мога да намеря иначе китайски има само от тези вътрешните в резервоара ,от външната ми казаха че нямат

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 16 юни 2008 22:10

Е че 280лв не е кой знае колко за оригинална (мене за голфа доста повече ми искаха за външна Бош).Ако питаш мене хвърли тея 300лв ама да знаеш че си взел нещо качествено,и ще кара много.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 17 юни 2008 8:20

наистина са доста скъпи :shock :shock
цената дето са ти дали е добра за нова помпа, но мен ако ме питаш търси ударене на части в мобилето - ще намериш

Потребителски аватар
stef78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stef78 » Вто 17 юни 2008 16:53

колеги а някой пробвал ли е да го направи само със една помпа /потопяема/ като на много други коли , аз не мисля че ще има проблем, само малко системата трябва да се преправи прав ли съм

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Вто 17 юни 2008 16:57

stef78 написа:колеги а някой пробвал ли е да го направи само със една помпа /потопяема/ като на много други коли , аз не мисля че ще има проблем, само малко системата трябва да се преправи прав ли съм

не можеш да останеш само с потопяемата ти, тя е на някви 0.25 бара (кат мойта механичната горе-долу).
Външната ти е на 1.2 бара

Потребителски аватар
stef78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stef78 » Вто 17 юни 2008 19:50

lrlmodo написа:
stef78 написа:колеги а някой пробвал ли е да го направи само със една помпа /потопяема/ като на много други коли , аз не мисля че ще има проблем, само малко системата трябва да се преправи прав ли съм

не можеш да останеш само с потопяемата ти, тя е на някви 0.25 бара (кат мойта механичната горе-долу).
Външната ти е на 1.2 бара

това го знам аз мисля да сложа друга потопяема /от фиат типо например /
която е на 1,2 - 1,5 бара

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Вто 17 юни 2008 20:52

аз съм за, не виждам причина да не стане

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 17 юни 2008 21:58

има китайки-за под 90 кинта!трудно...но се намират
Какви мизерии ти прави външната помпа-да не би да ти зацикля?
Преди време имахме кореспонденция по подобен повод-тогава бях ти споделил моя опит с тая помпа!

Според мен не си струва да взимаш помпа от друга марка кола-на фиат брава помпата е 240 кинта,а на опел-190...
Виж-разгледай по моргите-Ст.Загора не е толкоз далече...ако няма в Пловдив....
niki_denev@abv.bg
питай и този пич-преди време продаваше поло за части...ама не помня дали не беше карбурация :oops: :oops:

flora.bg@abv.bg-и тази дама продаваше поло за части....

Потребителски аватар
stef78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stef78 » Сря 18 юни 2008 12:49

chy написа:има китайки-за под 90 кинта!трудно...но се намират
Какви мизерии ти прави външната помпа-да не би да ти зацикля?
Преди време имахме кореспонденция по подобен повод-тогава бях ти споделил моя опит с тая помпа!

Според мен не си струва да взимаш помпа от друга марка кола-на фиат брава помпата е 240 кинта,а на опел-190...
Виж-разгледай по моргите-Ст.Загора не е толкоз далече...ако няма в Пловдив....
niki_denev@abv.bg
питай и този пич-преди време продаваше поло за части...ама не помня дали не беше карбурация :oops: :oops:

flora.bg@abv.bg-и тази дама продаваше поло за части....

на фиат типо помпа мислех да слагам която струва 75лв но един колега от форума ми обеща ,че ще ми изпрати помпа втора употреба и ще си го направя както си е оригинално благодаря за съветите колеги

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Сря 18 юни 2008 16:03

да кажеш какъв е резултата :wink:

Потребителски аватар
stef78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stef78 » Сря 25 юни 2008 17:01

lrlmodo написа:да кажеш какъв е резултата :wink:

резултата е налице най накрая, след като чаках 10 дни колега от форума да ми изпрати горивна помпа втора употреба и да си направя колата както си е оригинално работата не стана, защото колегата никакъв не се обади и на мен ми писна да чакам /колата не беше в движение поради тази причина/ и си купих помпа от фият типо 45лв на 1,5 бара потопяема, сложих я на мястото на подкачващата в резервоара уволних пластмасовия тумбак който се намира до външната помпа и самата външна помпа ,свързах мъркучите с тръбички един за друг, и сега колата работи перфектно все едно така си е оригинално, така че ако на някой му изгори външната помпа /скъпата/ това е идеално решение на проблема

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Сря 25 юни 2008 20:05

:applause: поздравления

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 25 юни 2008 21:34

stef78 написа:
lrlmodo написа:да кажеш какъв е резултата :wink:

резултата е налице най накрая, след като чаках 10 дни колега от форума да ми изпрати горивна помпа втора употреба и да си направя колата както си е оригинално работата не стана, защото колегата никакъв не се обади и на мен ми писна да чакам /колата не беше в движение поради тази причина/ и си купих помпа от фият типо 45лв на 1,5 бара потопяема, сложих я на мястото на подкачващата в резервоара уволних пластмасовия тумбак който се намира до външната помпа и самата външна помпа ,свързах мъркучите с тръбички един за друг, и сега колата работи перфектно все едно така си е оригинално, така че ако на някой му изгори външната помпа /скъпата/ това е идеално решение на проблема

Мноооого полезна информацийка :) Мерси ;)

ПП
След като подкачващата помпа от резервоара е 0,25~ бара, а нагнетателната 1,2~ бара... какво направи с втората? 1,5 не идват ли в повечко? Чудно ми е при 3F инжекция дали няма да си изплякам дюзите, ако го приложа...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”