Интересувам се от внос на кола от Европа
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Интересувам се от внос на кола от Европа
Значи,интересува ме следното нещо:отивам купувам си возило от Германия или Италия,което е чисто ново с гаранция.Докарвам го тук регистрирам го,правя каско и т.н и ме интересува ако се счупи нещо колата или даде дефект и е в гаранция още,кой ще поеме разходите по ремонта ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Aко говориш за обичайните марки автомобили - няма такава, която да не е представена официално в българия! Т.е. гаранцията би ти важала при съответния представител в българия.
Само че и аз си задавам въпроса за чий ... ще взимаш нова кола от чужбина? попринцип западноевропейците правят обратното - ходят в полша и унгария да купуват нови коли тъй като цената е понякога с над 10% по-ниска! И аз като мусура мисля че от БГ би ти излязла по-евтино... да не говорим че имаш още няколко 100тин евро разходи да я докараш до тук.
Само че и аз си задавам въпроса за чий ... ще взимаш нова кола от чужбина? попринцип западноевропейците правят обратното - ходят в полша и унгария да купуват нови коли тъй като цената е понякога с над 10% по-ниска! И аз като мусура мисля че от БГ би ти излязла по-евтино... да не говорим че имаш още няколко 100тин евро разходи да я докараш до тук.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Интересувам се от внос на кола от Европа
Гаранцията важи за целия ЕС, няма проблем да ти я признаят. Но както казват колегите по горе няма смисъл от това упражнение, освен в случаите да не е баш от магазина, а да е до 6 месеца от първата регистрация. Тогава могат да се спестят парички.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз знам конкретно за мерцедес че имат две години международна гаранция,
отиваш в Германия, купуваш си кола на 1 година и няколко месеца за доста по малка цена от цената за нова, караш си я тука, регистрираш я в Балкан стар, караш я два месеца да видиш какво ще се обади, вкарваш я за гаранционна проверка и ремонт преди да изтече гаранцията и си готов:)
амам за чисто нова кола не виждам какъв ти е килипира.
П.С.
Сега като се замислих и с Рено е така.
отиваш в Германия, купуваш си кола на 1 година и няколко месеца за доста по малка цена от цената за нова, караш си я тука, регистрираш я в Балкан стар, караш я два месеца да видиш какво ще се обади, вкарваш я за гаранционна проверка и ремонт преди да изтече гаранцията и си готов:)
амам за чисто нова кола не виждам какъв ти е килипира.
П.С.
Сега като се замислих и с Рено е така.
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
arrougance написа:Явно тва с 4исто новата кола няма смисъл да си зимам от там.Тва за гаранцията го разбрах и единствения по-добър вариант би бил пак да си взема някаква гаранзионна на около 15 20 хил км която може да е с пове4е екстри за същите пари които струва базовата в БГ
Според мен такива врътки не си заслужават - вземи си нова колица от бг и не се занимавай с документи, прекарване, регистрации и т.н. и т.н.
Друг е въпроса че съм чувал че качеството на определени марки продавани в Германия например и в източна европа не е едно и също но не знам дали за VW e така. Сигурно не.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”