Въпрос за отнемане на предимство
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Въпрос за отнемане на предимство
Ситуацията е следната: движа се с кола по бул. Цар Борис ІІІ в посока княжево. При Дим. Нестеров /подлеза/ искам да вляза в локалното на кръстовището. Свети ми зелено за направо и за надясно. Виждам, че по тротоара, който дели булеварда от локалното срещу мен се движи велосипедист с висока скорост. На самия тротоар е оформена алея по която той се движи, която е обозначена със инвалиден знак. Няма знак за велосипедна алея. Има пешеходен светофар на другия тротоар, т.е. този който е на самото локално, който свети зелено. Кой е с предимство?
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
предимството винаги е на страната на по силния ти с кола той с колело значи ти си с предимство
сега сериозно при тва полужение велосипедиста е бил с предимство

сега сериозно при тва полужение велосипедиста е бил с предимство
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Велосипедиста ей!!!!!!!!.......леле какъв удар по капака от мен изяде един малоумник,който точно така искаше да ми отнеме предимството когато бях с колелото(тоест леко и нежно ме цунка с бампера си по подбедрицата.....добре че навиците ми от тренировките по колоездене останаха за цял живот!) А оня и сега сигурно си ходи с отпечатъка от юмрука ми върху капака....
Пазете велосипедистите бе хора.........даже и да сбъркат....
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:Велосипедиста ей!!!!!!!!.......леле какъв удар по капака от мен изяде един малоумник,който точно така искаше да ми отнеме предимството когато бях с колелото(тоест леко и нежно ме цунка с бампера си по подбедрицата.....добре че навиците ми от тренировките по колоездене останаха за цял живот!) А оня и сега сигурно си ходи с отпечатъка от юмрука ми върху капака....
Всичко ток, ама кажи честно - защо да пазя велосипедиста?
Как го решавате това - и понеже казваш за капака, аз да ти кажа гоних един такъв да го бия. Чак ми каза че трябвало да го пазя

Това според мене е грешно твъредние, което е нслоено и у мотористите - трчбвало да ги пазя - ма да гледат къде карат.
Ако трябва и да съм по-груб - няма никъде алея за колела, така че риска си е изцяло техен.
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
leavon написа:Мартин написа:Велосипедистът в случая се явява в ролята на пешеходец, така че той е бил.
Това пък откъде излезе?? Велосипедист няма работа на тротоара! Ако го буташе - да, но щом го е карал и то с голяма скорост...
Защо, кое забранява на велосипедиста да кара по тротоара? Няма такъв закон. Щом е зелено на пешеходния светофар, той си минава с пешеходците.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
Както казва един приятел "пешеходците (велосипедистите) са гадни копелета и никакво пускане", той самия много често е с колело и тогава е "шоферите са гадни копелета...."
И аз не съм съчласен, че трябва да пазя велосипедиста (естествено няма да го ударя), но какво става - деца, пешеходци, мотористи, баби и дядовци..... изскачат пред колата и ги боли фара, аз как се оглеждам и си правя сметка къде са колите.....

И аз не съм съчласен, че трябва да пазя велосипедиста (естествено няма да го ударя), но какво става - деца, пешеходци, мотористи, баби и дядовци..... изскачат пред колата и ги боли фара, аз как се оглеждам и си правя сметка къде са колите.....

- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
принципно ако си чел правилника даже да му свети на него червено ти си длъжен да спреш все пак ако го одариш ще го лежиш . хората нямат спирачки... особено децата ... трябва да ги пазим даже да не са в грешка . принципно и по цариградско да пресича сме длъжни да спрем , не ги зн кви луди има и т.н. и после да го лежим щото оня е луд , траа да ги пазим 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”