Въпрос за отнемане на предимство

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Въпрос за отнемане на предимство

Мнениеот drmilendd » Пет 20 юни 2008 11:17

Ситуацията е следната: движа се с кола по бул. Цар Борис ІІІ в посока княжево. При Дим. Нестеров /подлеза/ искам да вляза в локалното на кръстовището. Свети ми зелено за направо и за надясно. Виждам, че по тротоара, който дели булеварда от локалното срещу мен се движи велосипедист с висока скорост. На самия тротоар е оформена алея по която той се движи, която е обозначена със инвалиден знак. Няма знак за велосипедна алея. Има пешеходен светофар на другия тротоар, т.е. този който е на самото локално, който свети зелено. Кой е с предимство?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 20 юни 2008 11:28

Велосипедиста

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот XIKS » Пет 20 юни 2008 11:41

предимството винаги е на страната на по силния ти с кола той с колело значи ти си с предимство :lol:
сега сериозно при тва полужение велосипедиста е бил с предимство

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пет 20 юни 2008 12:00

Велосипедиста!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 20 юни 2008 13:44

Велосипедиста ей!!!!!!!!.......леле какъв удар по капака от мен изяде един малоумник,който точно така искаше да ми отнеме предимството когато бях с колелото(тоест леко и нежно ме цунка с бампера си по подбедрицата.....добре че навиците ми от тренировките по колоездене останаха за цял живот!) А оня и сега сигурно си ходи с отпечатъка от юмрука ми върху капака....
Пазете велосипедистите бе хора.........даже и да сбъркат....

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 20 юни 2008 14:00

Велосипедистът в случая се явява в ролята на пешеходец, така че той е бил.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 20 юни 2008 14:18

joker написа:Велосипедиста ей!!!!!!!!.......леле какъв удар по капака от мен изяде един малоумник,който точно така искаше да ми отнеме предимството когато бях с колелото(тоест леко и нежно ме цунка с бампера си по подбедрицата.....добре че навиците ми от тренировките по колоездене останаха за цял живот!) А оня и сега сигурно си ходи с отпечатъка от юмрука ми върху капака....
Пазете велосипедистите бе хора.........даже и да сбъркат....

Всичко ток, ама кажи честно - защо да пазя велосипедиста?
Как го решавате това - и понеже казваш за капака, аз да ти кажа гоних един такъв да го бия. Чак ми каза че трябвало да го пазя :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock Ма как ше те пазя бе пич, да не си господ да те пазя - мене кой ме пази - аз си.
Това според мене е грешно твъредние, което е нслоено и у мотористите - трчбвало да ги пазя - ма да гледат къде карат.
Ако трябва и да съм по-груб - няма никъде алея за колела, така че риска си е изцяло техен.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пет 20 юни 2008 14:24

Мартин написа:Велосипедистът в случая се явява в ролята на пешеходец, така че той е бил.

Това пък откъде излезе?? Велосипедист няма работа на тротоара! Ако го буташе - да, но щом го е карал и то с голяма скорост...

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 20 юни 2008 14:50

leavon написа:
Мартин написа:Велосипедистът в случая се явява в ролята на пешеходец, така че той е бил.

Това пък откъде излезе?? Велосипедист няма работа на тротоара! Ако го буташе - да, но щом го е карал и то с голяма скорост...

Защо, кое забранява на велосипедиста да кара по тротоара? Няма такъв закон. Щом е зелено на пешеходния светофар, той си минава с пешеходците.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 20 юни 2008 14:52

„Велосипедист с висока скорост“ - айде да не преувеличаваме - с повече от 18-20км в час не може да се движи, още повече, че в посока Княжево му идва нанагорно.
Иначе - велосипедиста е с предимство.
Да не си го ударил?

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 20 юни 2008 15:00

Както казва един приятел "пешеходците (велосипедистите) са гадни копелета и никакво пускане", той самия много често е с колело и тогава е "шоферите са гадни копелета...." :twisted:

И аз не съм съчласен, че трябва да пазя велосипедиста (естествено няма да го ударя), но какво става - деца, пешеходци, мотористи, баби и дядовци..... изскачат пред колата и ги боли фара, аз как се оглеждам и си правя сметка къде са колите..... :wink:

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 20 юни 2008 15:13

а бре Милославе то убаво, ама в случая велосипедиста си е с предимство отвсякъде - ми че го пазиш я.
и друго: пътя не е джунгла! стига с тия боеве... PEACE! mhihi

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 20 юни 2008 15:17

Чл. 81 На велосипедист е забранено:

да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пет 20 юни 2008 15:18

принципно ако си чел правилника даже да му свети на него червено ти си длъжен да спреш все пак ако го одариш ще го лежиш . хората нямат спирачки... особено децата ... трябва да ги пазим даже да не са в грешка . принципно и по цариградско да пресича сме длъжни да спрем , не ги зн кви луди има и т.н. и после да го лежим щото оня е луд , траа да ги пазим :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 20 юни 2008 15:22

И аз съм за велосипедиста.
Мен инструктора ме е учил видя ли велосипедист да влизам в насрещното ако требе! Тях никой не ги следи дали и колко са пили, а ако го шибнеш ти ще го отнесеш гаранция!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”