ЕК даде зелена светлина за намаляване на акцизите върху горивата
Станишев отказа, парите му трябвали за пътища
Европейската комисия няма да пречи на националните правителства да намаляват акцизите върху горивата или да облагат с данъци нарасналите печалби на енергийните компании. Това заяви вчера председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, предаде Асошиейтед прес.
На двудневното заседание на Съвета на ЕС Барозу предупреди, че стремителното нарастване на цените на храните и горивата създават "нов вид бедност". В изказването си рано тази сутрин председателят на еврокомисията подчерта, че Европа трябва да предложи реална помощ на хората, които страдат от това най-голямо повишаване на разходите за храна и енергия.
Въпреки зелената светлина за акцизите, която ЕК дава, българският премиер Сергей Станишев съобщи, че правителството няма да намали ДДС и акцизите върху горивата. Станишев, който участва на заседанието на Съвета на ЕС обяви, че нивата на акцизите и данъците върху горивата са под тези в ЕС и че парите са нужни за строителство на магистрали, пречиствателни станции и училища. Според него няма резон да се намалява ДДС на горивата, а не на лекарствата за пенсионерите или детските стоки. ЕС трябвало да търси "по-устойчиво ценово равнище и механизми, които да не позволяват шокове".
Италия стана първата страна в Евросъюза, която представи пакет от мерки за смекчаване влиянието на цените на петрола върху гражданите и понижаване цените на горивата. Държавата въведе т. нар. "данък Робин Худ" върху печалбите на петролните компании. Това съобщи "Уолстрийт джърнъл". Приетите мерки са свързани с проектобюджета на страната и са предназначени за контрол на бюджетния дефицит.
* * * * *
Колеги, да ни е честита европата, да са ни честити управляващите, да е честито БСП-то, да ни е честит Станишев и най-вече да са ни честити "НОВИТЕ" магистрали които най-накрая добрия чичко Серго ще ни построи с паричките от акциза.
До тук беше ясно, че държавата не можела да коригира акцизите и ДДС-то защото ЕС не давали. Е, сега дават и пак не можело защото на чичковците пУлитици някак им се ще да си изцоцкат максимално остатъците от мандатчето!
Оправдаваме се, че цените ни били ПОД минималните в ЕС...
1. Това не е вярно!
2. Съпоставка НЕ може да има при положение, че заплатите са ни под минимума на социалната помощ в ЕС!
Следващия протест в столицата ще е на 29-ти и аз пак ще съм там!
Ако искате ми трийте темата, заключвайте я, местете я, правете каквото ви харесва...
Имам право на гражданска позиция и това е моята. Не съм доволен от случващото се с живота ми! Късам си з****ка от работа по 30 дена в месеца и по 12-16 часа на ден за да връзвам двата края със зор! Писна ми!
ЕК даде зелена светлина за намаляване на акцизите...
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Проблемът не е в бате ви Серго... Ако не е той, щеше да е някой друг. Ако не са сегашните, то ще са следващите...
Проблемът е, че не сме народ! Ние сме племе без водач, без самочувствие, без цел! Овче стадо!
Без да вземем нещата присърце и да се опънем няма да стане! Ще ни мачкат вовеки докато користно мълчим и се свиваме като мишки!
Тук искам да подчертая, че НЕ апелирам нито към бунт, нито към размирици. Апелирам за законно изразяване на гражданска позиция!
Правителството би се съобразило с нас само в случай, че си го извоюваме и докажем, че не ни е все едно как ни клецат всеки ден управляващите.
Към момента около 1,20 лв на литър гориво отиват в алчната хазна на държавата и от там потъват безследно! Дрънкат ни с всевъзможни такси, данъци, винетки, акцизи, глоби, актове и тн, а пътищата са си все същите. Ясно е, че парата не отива по предназначение! Защо тогава да я плащаме?
29-ти! Излезте и кажете, че ви е писнало!
Проблемът е, че не сме народ! Ние сме племе без водач, без самочувствие, без цел! Овче стадо!
Без да вземем нещата присърце и да се опънем няма да стане! Ще ни мачкат вовеки докато користно мълчим и се свиваме като мишки!
Тук искам да подчертая, че НЕ апелирам нито към бунт, нито към размирици. Апелирам за законно изразяване на гражданска позиция!
Правителството би се съобразило с нас само в случай, че си го извоюваме и докажем, че не ни е все едно как ни клецат всеки ден управляващите.
Към момента около 1,20 лв на литър гориво отиват в алчната хазна на държавата и от там потъват безследно! Дрънкат ни с всевъзможни такси, данъци, винетки, акцизи, глоби, актове и тн, а пътищата са си все същите. Ясно е, че парата не отива по предназначение! Защо тогава да я плащаме?
29-ти! Излезте и кажете, че ви е писнало!
Последна промяна от groznika на Нед 22 юни 2008 11:54, променено общо 1 път.
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Продължават да си ни цакат... яко и това е... само дето не виждам никакво подобрение на пътищата... кръпки и яки кратери....
Като вляза в София имам чуството, че карам по лунната повърхност....
П.П.
Някой може ли да ми помогне да си оправя клаксона, че от първия протест умря.. и няма шансове да се оправи...
Като вляза в София имам чуството, че карам по лунната повърхност....
П.П.
Някой може ли да ми помогне да си оправя клаксона, че от първия протест умря.. и няма шансове да се оправи...

- ANTOV_MS
- Автомобил:
- Двигател:
да колега страхотно решение си измислил ЕВАЛАISRalien написа:Затварям тази тема и се опитвам да я забравя възможно най-бързо. Само си тровя нервите с алчни копе*ета..........

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”