ЕК даде зелена светлина за намаляване на акцизите...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

ЕК даде зелена светлина за намаляване на акцизите...

Мнениеот groznika » Нед 22 юни 2008 9:45

ЕК даде зелена светлина за намаляване на акцизите върху горивата

Станишев отказа, парите му трябвали за пътища

Европейската комисия няма да пречи на националните правителства да намаляват акцизите върху горивата или да облагат с данъци нарасналите печалби на енергийните компании. Това заяви вчера председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, предаде Асошиейтед прес.
На двудневното заседание на Съвета на ЕС Барозу предупреди, че стремителното нарастване на цените на храните и горивата създават "нов вид бедност". В изказването си рано тази сутрин председателят на еврокомисията подчерта, че Европа трябва да предложи реална помощ на хората, които страдат от това най-голямо повишаване на разходите за храна и енергия.
Въпреки зелената светлина за акцизите, която ЕК дава, българският премиер Сергей Станишев съобщи, че правителството няма да намали ДДС и акцизите върху горивата. Станишев, който участва на заседанието на Съвета на ЕС обяви, че нивата на акцизите и данъците върху горивата са под тези в ЕС и че парите са нужни за строителство на магистрали, пречиствателни станции и училища. Според него няма резон да се намалява ДДС на горивата, а не на лекарствата за пенсионерите или детските стоки. ЕС трябвало да търси "по-устойчиво ценово равнище и механизми, които да не позволяват шокове".
Италия стана първата страна в Евросъюза, която представи пакет от мерки за смекчаване влиянието на цените на петрола върху гражданите и понижаване цените на горивата. Държавата въведе т. нар. "данък Робин Худ" върху печалбите на петролните компании. Това съобщи "Уолстрийт джърнъл". Приетите мерки са свързани с проектобюджета на страната и са предназначени за контрол на бюджетния дефицит.

* * * * *

Колеги, да ни е честита европата, да са ни честити управляващите, да е честито БСП-то, да ни е честит Станишев и най-вече да са ни честити "НОВИТЕ" магистрали които най-накрая добрия чичко Серго ще ни построи с паричките от акциза.

До тук беше ясно, че държавата не можела да коригира акцизите и ДДС-то защото ЕС не давали. Е, сега дават и пак не можело защото на чичковците пУлитици някак им се ще да си изцоцкат максимално остатъците от мандатчето!
Оправдаваме се, че цените ни били ПОД минималните в ЕС...
1. Това не е вярно!
2. Съпоставка НЕ може да има при положение, че заплатите са ни под минимума на социалната помощ в ЕС!

Следващия протест в столицата ще е на 29-ти и аз пак ще съм там!
Ако искате ми трийте темата, заключвайте я, местете я, правете каквото ви харесва...
Имам право на гражданска позиция и това е моята. Не съм доволен от случващото се с живота ми! Късам си з****ка от работа по 30 дена в месеца и по 12-16 часа на ден за да връзвам двата края със зор! Писна ми!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 22 юни 2008 9:48

:lol: я ни цакат винаги

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 22 юни 2008 10:51

Затварям тази тема и се опитвам да я забравя възможно най-бързо. Само си тровя нервите с алчни копе*ета..........

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Нед 22 юни 2008 10:53

да сменяме правителството,да пратим бате серго някаде на ма*ната си и да се оправи всичко.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 22 юни 2008 10:55

dj_nako написа:да сменяме правителството,да пратим бате серго някаде на ма*ната си и да се оправи всичко.

щото следващите няма да лапат ли?
мале..

Потребителски аватар
ANTOV_MS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ANTOV_MS » Нед 22 юни 2008 11:06

това е много добре :wink: остава ние да се преборим за премахването или максималното намалиане на акцизите !!!

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Нед 22 юни 2008 11:13

трябват му парички за вибр.тор на бате серго ....... :evil: :evil: :evil: :evil: мисля че протеста трябва да е делничен ден

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Нед 22 юни 2008 11:35

Проблемът не е в бате ви Серго... Ако не е той, щеше да е някой друг. Ако не са сегашните, то ще са следващите...
Проблемът е, че не сме народ! Ние сме племе без водач, без самочувствие, без цел! Овче стадо!
Без да вземем нещата присърце и да се опънем няма да стане! Ще ни мачкат вовеки докато користно мълчим и се свиваме като мишки!
Тук искам да подчертая, че НЕ апелирам нито към бунт, нито към размирици. Апелирам за законно изразяване на гражданска позиция!
Правителството би се съобразило с нас само в случай, че си го извоюваме и докажем, че не ни е все едно как ни клецат всеки ден управляващите.
Към момента около 1,20 лв на литър гориво отиват в алчната хазна на държавата и от там потъват безследно! Дрънкат ни с всевъзможни такси, данъци, винетки, акцизи, глоби, актове и тн, а пътищата са си все същите. Ясно е, че парата не отива по предназначение! Защо тогава да я плащаме?

29-ти! Излезте и кажете, че ви е писнало!

Последна промяна от groznika на Нед 22 юни 2008 11:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 22 юни 2008 11:41

А пък това за лекрствата да го каже е подигравка :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock
хората зимат по 100 лева пенсия

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Нед 22 юни 2008 13:16

Е не е истина!Апелирам колкото си може повече коли да има на 29-ти,а не да се излагаме кото миналите пъти!

ПИСНА НИ!

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Нед 22 юни 2008 13:25

чудя се как да стане работата да сме повече коли :roll: Реклама по телевизията mhihi Някой да е гъст със Слави mhihi

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Нед 22 юни 2008 13:25

Къде ще е протеста на 29?

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Нед 22 юни 2008 13:32

До колкото на мен ми е известно ще е пред храма Александър Невски. Тази седмица ще се уточнят подробности.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Нед 22 юни 2008 14:07

Продължават да си ни цакат... яко и това е... само дето не виждам никакво подобрение на пътищата... кръпки и яки кратери....

Като вляза в София имам чуството, че карам по лунната повърхност....

П.П.

Някой може ли да ми помогне да си оправя клаксона, че от първия протест умря.. и няма шансове да се оправи... :roll:

Потребителски аватар
ANTOV_MS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ANTOV_MS » Нед 22 юни 2008 15:46

ISRalien написа:Затварям тази тема и се опитвам да я забравя възможно най-бързо. Само си тровя нервите с алчни копе*ета..........
да колега страхотно решение си измислил ЕВАЛА :да: трееа така да направиме всички та да ни ОПРАВЯТ най сетне :wink: виж по Европата как седят и си трайкат и си4ко им е ОК!!!!!! само че аз няма да направя така и на 29-ти отивам отново :wink: но не виждам смисъл ти защо ще идваш все пак си от най богатия окръг в България :wink: ВИДИНСКИЯТ !!! там даже и безработица няма АМА ГРАМ :shock

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”