Bora или Golf 4 ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
bugssy
Автомобил:
Двигател:

Bora или Golf 4 ?

Мнениеот bugssy » Нед 22 юни 2008 18:09

Здравейте отново , не видях да се сравняват тези двата модела ако някои има пряко наблюдение за предимствата и миносите на всеки от моделите не да сподели защото предполагам ще са интересни. Окачването е желязно няма алуминии за возия незнам и за комфорт за широчина и пространство вътре в купето някои да сподели или са еднакви? Искам да попитам за 1.8 турбо 150 к.с. двигателя ако се развали случаино турбото може ли да работи и без турбо и колко ориентировачно струва газификацията на такъв двигател. За 1.8 20v мотора можели да му се сложи обикновенна газова уредба..За 1.9 ТДИ 110 к.с. кажете какув е разхода на гориво при бората.....Кажете минусите на двата модела....БЛАГОДАРЯ !!!!

Потребителски аватар
doncheff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Bora или Golf 4 ?

Мнениеот doncheff » Нед 22 юни 2008 18:25

bugssy написа:Здравейте отново , не видях да се сравняват тези двата модела ако някои има пряко наблюдение за предимствата и миносите на всеки от моделите не да сподели защото предполагам ще са интересни. Окачването е желязно няма алуминии за возия незнам и за комфорт за широчина и пространство вътре в купето някои да сподели или са еднакви? Искам да попитам за 1.8 турбо 150 к.с. двигателя ако се развали случаино турбото може ли да работи и без турбо и колко ориентировачно струва газификацията на такъв двигател. За 1.8 20v мотора можели да му се сложи обикновенна газова уредба..За 1.9 ТДИ 110 к.с. кажете какув е разхода на гориво при бората.....Кажете минусите на двата модела....БЛАГОДАРЯ !!!!

Бората е по-скъпа по начало. Тва окачване кво толкова те мори не мога да разбера, но за сега го оставям настрана. 1.8Т двигателя ако му се развали турбото става АДР мотор (1.8 125 к.с.). Ако караш кола, трябва и да я поддържаш. Ако не ти се занимава с поддръжка, вземи си Голф 2... Ново турбо може да се намери и за 1200 лв. със смяната. Газификацията се извършва задължително с ГИ (газов инжекцион), около 1200-1500 лв. зависи от марката. 1.9 ТDI е много икономичен двигател и гори 7 градско и около 5 извън града. За мен минуса и при двете е, че са малко тясни (понеже съм 192см човек и повечето коли са ми теснички :) ). Иначе са хубави и здрави коли.
И в тази тема ти пожелавам късмет с избора, дано най-накрая разбереш какво искаш... :D

Потребителски аватар
bugssy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugssy » Нед 22 юни 2008 18:42

doncheff написа:
bugssy написа:Здравейте отново , не видях да се сравняват тези двата модела ако някои има пряко наблюдение за предимствата и миносите на всеки от моделите не да сподели защото предполагам ще са интересни. Окачването е желязно няма алуминии за возия незнам и за комфорт за широчина и пространство вътре в купето някои да сподели или са еднакви? Искам да попитам за 1.8 турбо 150 к.с. двигателя ако се развали случаино турбото може ли да работи и без турбо и колко ориентировачно струва газификацията на такъв двигател. За 1.8 20v мотора можели да му се сложи обикновенна газова уредба..За 1.9 ТДИ 110 к.с. кажете какув е разхода на гориво при бората.....Кажете минусите на двата модела....БЛАГОДАРЯ !!!!

Бората е по-скъпа по начало. Тва окачване кво толкова те мори не мога да разбера, но за сега го оставям настрана. 1.8Т двигателя ако му се развали турбото става АДР мотор (1.8 125 к.с.). Ако караш кола, трябва и да я поддържаш. Ако не ти се занимава с поддръжка, вземи си Голф 2... Ново турбо може да се намери и за 1200 лв. със смяната. Газификацията се извършва задължително с ГИ (газов инжекцион), около 1200-1500 лв. зависи от марката. 1.9 ТDI е много икономичен двигател и гори 7 градско и около 5 извън града. За мен минуса и при двете е, че са малко тясни (понеже съм 192см човек и повечето коли са ми теснички :) ). Иначе са хубави и здрави коли.
И в тази тема ти пожелавам късмет с избора, дано най-накрая разбереш какво искаш... :D

Силно се надявам !!!!!!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 22 юни 2008 19:06

doncheff написа:...1.8Т двигателя ако му се развали турбото става АДР мотор (1.8 125 к.с.)...

Чини ми са, че си в грешка. И засилваш и другите надолу.

Потребителски аватар
doncheff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doncheff » Нед 22 юни 2008 19:53

myrshavija написа:
doncheff написа:...1.8Т двигателя ако му се развали турбото става АДР мотор (1.8 125 к.с.)...

Е, тва е образно казано... Като ти се развали турбото колата става спънат кон, все едно да счупиш единия педал на велосипед...

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 22 юни 2008 20:08

все едно да счупиш единия педал на велосипед.....

...добре де колега"счупения педал" не се ли заменя за нов и всичко е ок!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 22 юни 2008 20:27

Тук си написал става.
НЕ СИ написал мисля, че става.
НИТО ПЪК според мен, става.
Изразяваш се доста категорично.
А после
doncheff написа:Е, тва е образно казано...

И утре тоя дето чете кво си писал толкова уверено, ша иде да спори нейде, ша каже, че го е прочел у ФВ Форумот, ша му са смеят и накрая всички ще казват, че у ФВ Форумот има само тъпаци, които не са виждали кола наживо.
Не обичам да ме наричат тъпак.
А, ако успееш да ме убедиш, че 1.8Т без турбото ще върви като 1.8, който си е фабрично без турбо, съм готов да ти се извиня и сам да се нарека тъпак.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Нед 22 юни 2008 20:33

myrshavija написа:

Абсолютно засилва колегите по наклонената плоскост ;)
Ако на 1,8 Т му се счупи турбото става по зле от 1,8 ми ... (също образно казано, но в никакъв случай не върви колкото АДР)

Компресията на 1,8 Т е по-ниска от тази на 1,8 АДР ... ако не работи турбото познай какво става ?!

Потребителски аватар
Фанатик
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Фанатик » Нед 22 юни 2008 21:28

Значи карал съм този двигател 1.8Т 2 години само искам да споделя че съм очарован от него.Единственото което съм сменял по него са свещи и цената им е 120лв.Другото което е че караш кола все едно че има два дигателя .Караш 240км разход 12.200 на 100км,като както набира от 50до150км така и от 150до240км регулатора я изключва.Закрепяш 120 около 7-7.2.Аза турбината, дали може с турбо или не ПО ТОЗИ МОТОР НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО СЛОЖЕНО.Може и да може незнам но нее редно.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 22 юни 2008 21:30

Към автора на темата - дали случайно търсиш автомобил или просто си пишеш? Има много теми, в които се сравнява Голф с Бора, Голф с Венто, Голф с Пасат, Бора с Пасат. Прочети ги. И спри да пускаш теми една след друга.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”