Проблем с климатроник Пасат Б5
- dgenkov
- Автомобил:
- Двигател:
Моят проблем май все пак не е в датчиците, а в честотата на измерване (опресняване) на температурата.
Оказа се, че като го изкарам от гаража си показва 18 - 19 градуса (то вътре вероятно си е толкова), но не ги променя когато карам на разстояния до 20 - 30 километра или при престой до половин час (за повече още не съм пробвал). Като оставя колата навън за час или повече, при следващото палене вече си показва действителна температура, с 10 - 12 градуса по-висока от предишната.
Другата седмица като тръгна за морето ще го изследвам по-подробно.
Оказа се, че като го изкарам от гаража си показва 18 - 19 градуса (то вътре вероятно си е толкова), но не ги променя когато карам на разстояния до 20 - 30 километра или при престой до половин час (за повече още не съм пробвал). Като оставя колата навън за час или повече, при следващото палене вече си показва действителна температура, с 10 - 12 градуса по-висока от предишната.
Другата седмица като тръгна за морето ще го изследвам по-подробно.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с климатроник Пасат Б5
Колеги повдигам малко темата тъй като и аз имам този ако може да се нарече проблем с показанията на външната температура.Днес почистих буксата която е до казанчето за хидравлична течност с контактен спрей но не се оправиха нещата.Само да отбележа,че когато я откачих и дадох на контакт веднага показа че има проблем с датчика.Другия датчик който е под жабката не съм го гледал.Интересува ме това понякога 20-30 мин забавяне в отчитането влияе ли на работата на климатроника и някой справил ли се е с този проблем?Може ли да се замери съпротивлението на въпросните датчици за да се установи дали има проблем и ако може какви трябва да са стойностите?