регистрация на МПС в КАТ еко такса 200лв

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 20 юни 2008 18:55

ikonoma написа:
chefito написа:
ikonoma написа:Като вземат 200 лв. изчистват ли с тях въздуха?

Да, стъпка е към косвеното му изчистване!

Ами няма да стане, защото който няма пари няма да си купи нова и скъпа кола, а ще отгладува тези пари или за да ги компенсира ще си вземе още по-евтин и замърсяващ таралясник.

Бате, никак ама никак не съм съгласен...според мен ще отгладува и ще си купи едно пунто 99-та за 5000лв...с евро 3 норма :idea:

Потребителски аватар
Jovani
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovani » Пет 20 юни 2008 18:57

group® написа:Какво ревете за 200 лв такса .... Напълно нормална такса си. Не се плаща всеки ден нали, а и наистина трябва да се подхване борба с дъртите дръгели ... :idea:
Който няма пара ... градски транспорт :idea: Нормално нали и във всяка развита страна се води подобна политика - колкото по стара кола, толкова повече плащаш. Заащо ли? Ми защото иначе ревем, че ни е мръсен въздуха, че има задръствания, че се карат опасни коли ...

Е по тая логика, защо за новите коли се плаща повече данък, щото отговарят на Евро 3 и Евро 4 ли, или.....? Нещо не я схващам логиката на държавните органи. Според мен е: "колкото повече, толкова повече", и на никой не му дреме за хората, ама щом искаш да си затвориш очите и да вярваш на тия неща за екология, твоя работа.

За справка данъка на стария ми пасат 15лв., на новия 150лв, по всякаква логика трябва да е обратно, ама не би.

Welcome to Bulgaristan!

Потребителски аватар
VwGTi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VwGTi » Съб 21 юни 2008 1:09

Дано си купят свещи с тия екоглупости...
аман от дране...данък въздух нема ли да направат скоро тия келеши....

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Съб 21 юни 2008 1:40

Франция дава на гражданите си 4000 евро. За да живее човек са му нужни 2000 евро. Какво прави с другите 2000 държавата не я интересува.

Германия дава 5000евро на гражданите си. За да живее там човек са му нужни 3000 евро. Какво прави с другите 2000 евро държавата не я интересува.

България дава 400 евро на гражданите си. За да живее поносимо човек са му нужни 1000 евро. От къде ТОЙ намира другите 600 евро държавата не я интересува.

П.С. Това е виц и цифрите са примерни.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 21 юни 2008 6:32

byjy написа:
group® написа:Какво ревете за 200 лв такса .... Напълно нормална такса си. Не се плаща всеки ден нали, а и наистина трябва да се подхване борба с дъртите дръгели ... :idea:
Който няма пара ... градски транспорт :idea: Нормално нали и във всяка развита страна се води подобна политика - колкото по стара кола, толкова повече плащаш. Заащо ли? Ми защото иначе ревем, че ни е мръсен въздуха, че има задръствания, че се карат опасни коли ...
Френд като ти гледам гаража направо си ниньо.Тва маи е "95година .Ко праим.

Направо си е омбре - хубуу гледай, ма да не залепнеш.
Не се притеснявай за 13 годишната му кола.

Нека се види къде отиват тия такси. Нагло е.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 23 юни 2008 14:33

еко таксата е хубаво нещо да я има, ама трябва да се определи по някакви критерии.
А и това за данъците.
на старото ми голфче данък 9 лева, на по-новия пасат 140лв.
как ме стимулират да го карам?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 23 юни 2008 15:45

Е как как те стимулират ... с разбити пътища, високи данъци.... Тука си е само за стари коли .. хем по тънки данъци, хем са по здрави и ще издържат 1 идея повече по пътищата ни от колкото новите коли ... пък и частите са по евтини ..

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 23 юни 2008 15:46

Само дето еко таксата им е малко по височка амам кво да се прави mhihi mhihi

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 23 юни 2008 17:36

Тя се избива :)

Потребителски аватар
dimy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimy » Сря 25 юни 2008 20:17

поредната простотия в нашата мила родина ,
тва ми прилича на винетките от как ги въведоха , ежегодните ми разходи за изправяне на джанти се увеличиха с + 57лв :lol:
същото и с мотора данак за тая година 100лв (аго карам 4-5месец) , за колата 80лв , за камионче до 2.5тона 40лв
любопитен съм дали и за мотоциклетите ще е същата еко такса при регистрация или ще е по голяма се пак сме в БГ и един 200кг мотоциклет чупи 2-пъти повече пътищата ни от едно камионче от 2.5 тона пълно

тея държавници са пълни КРЕТЕНИ

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 26 юни 2008 9:53

byjy написа:
group® написа: ...
Френд като ти гледам гаража направо си ниньо.Тва маи е "95година .Ко праим.

Ко праим ли ... Ми ще ти кажа:
Когато данъка ми стане по-голям от на нова кола(един от най големите абсурдин е да се плаща по-малко за стари кротори), когато започнат истинските технически прегледи и ме накарат да сложа два катализатора от по 1000+ лева и т.н. мерки за старите кошници, ще си купя по-нова ;)
А ти знаеш ли колко в превъзнасяната Хамерика ползват автобусчето, защото не могат да си позволят кола?! Знаеш ли там какви облекчения има за нови и еко коли?! А знаеш ли тея със старите дръгели какви пари дават?!

p.s. за това къде отиват таксите и данъците не коментирам - няма нужда да се политизира темата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”