Искам да попитам каква според вас би могла да е причината за преразход на гориво. Колата ми е поло 2000г., 1.4 16 винтила. На градско дава над 13/100, а на дълго 9/100. Вече минах през два сервиза, но никой не успя да отсрани проблема. Не могат да разберат какво му е.
много голям разход на гориво
много голям разход на гориво
Здравейте!
Искам да попитам каква според вас би могла да е причината за преразход на гориво. Колата ми е поло 2000г., 1.4 16 винтила. На градско дава над 13/100, а на дълго 9/100. Вече минах през два сервиза, но никой не успя да отсрани проблема. Не могат да разберат какво му е.
-
dkalfov
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
Vanich написа:Според мен имаш проблем, защото на жената полото 1.4 16 75кс харчи 7.5 градско и си кара в задръстванията. Преди да го засечем му почистих дросела. Но все пак го кара жена!
че има ли такова матор
Конете са 75. а не 101. Ходих в два сервиза на диагностика. Във вторник съм на трети. Колата си я карам съвсем нормално. Още повече че карам повече извънградско с макс скорост 120. За мен този огромен разход не е нормален.Дано някой все пак разбере за какво става дума. Ебати и майсторите, ебати и специалистите.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mulien написа:Конете са 75. а не 101. Ходих в два сервиза на диагностика. Във вторник съм на трети. Колата си я карам съвсем нормално. Още повече че карам повече извънградско с макс скорост 120. За мен този огромен разход не е нормален.Дано някой все пак разбере за какво става дума. Ебати и майсторите, ебати и специалистите.
Колега и според мен е ламбда сонда. Колегата Smach е прав - тя също е консуматив 40-50 000 км. , а с нашите бензини и по - малко. На комп. диагностика може и да не се хване, затова и нямаш индикация на таблото за проблем в двг. , или записана грешка в съотношението на горивната смес/С една дума щом твоят комп. не я засича, значи и външен няма да може - за тях всичко е ОК/ Най - честите причини за повредата й са от прекалено омасляване, или силикон в бензина. Просто става по - слабо чувствителна и компа подава по -богата горивна смес. За "съжаление" при мен явно не от това, защото колата засега си гори нормално /въпреки, че на комп. дг. я изкараха "ленива"/ и въпреки увеличениете обороти и това че я настъпвам отвреме на време, а нормално не мога да превключа на 5-а предавка, защото карам все по сокаци с дупки. /в момента Сливен е ужас от разкопки/
- Sara_Bold
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mulien написа:Не мирише на нищо от ауспуха.
Възможно е да не е ламбда, но при диагностиката наистина не се засича лесно!!
А на какви разстояния караш и в кои часове! Повярвай чи, че ако караш само в големите задръствания и то на къси разстояния, е много възможно да е и от това?
Въздушен филтър, свещи сменяни ли са?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”