Боклуци в бензина

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Боклуци в бензина

Мнениеот lodarski » Пет 27 юни 2008 20:52

Колеги имам нужда от идея как да се спревя с този проблем. Имам боклуци в бензина.Колата не бачка добре на бензин и реших да видя дали бачка безиновата помпа.Когато извадих маркучето установих , че помпата е наред, самоче в бензина имаше някви власинки и други частици.Знам че едната дюза е запушена, но докато не реша първо този проблем мисля да я оставя така.
ПП колата е алфа ромео 146 1.6 16в , дано не е проблем че не е VW

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 юни 2008 20:55

сваляш резервоара...измиваш с нафта....изплакваш с вода...бършеш 2-3 часа с парцали...и си готов....

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Пет 27 юни 2008 20:55

Промиване на разервоара и филтър за бензина.Не ползвай вода и парцали ако не искаш допълнителни забавления.Не забравяй да промиеш и бензопровода.

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Пет 27 юни 2008 21:01

Мерси за предложенията и аз за това се сетих, но си мислех че има и некакъв друг начин. :bishop

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 юни 2008 21:03

lodarski написа:Мерси за предложенията и аз за това се сетих, но си мислех че има и некакъв друг начин. :bishop

тва е лесен начин...резервоара се откача лесно...миенето е лесно....ефекта е 6+

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Пет 27 юни 2008 21:09

chefito написа:
lodarski написа:Мерси за предложенията и аз за това се сетих, но си мислех че има и некакъв друг начин. :bishop

Трябва после около 45 литра тунджа да пречиствам и да източвам, а и канал ще е нужен .... та това ме притесняваше, но щом има ефект ще се прави.Взел съм и нов филтър.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 юни 2008 21:12

lodarski написа:
chefito написа:

Трябва после около 45 литра тунджа да пречиствам и да източвам, а и канал ще е нужен .... та това ме притесняваше, но щом има ефект ще се прави.Взел съм и нов филтър.

бензина го прецеди през марля и е готов...

бтв. малко ще е сложно свалянето с толкоз тежест....резервоара е около 20 кила + 40 кила бенз....60 кила става сложно...моя го свалях с 10 кила сам и леко се озорих :idea: вземи си помощник...

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Пет 27 юни 2008 21:41

Пробвай да поизточиш колкото може повече с един маркуч преди да го свалиш.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 27 юни 2008 22:26

На поло моноинжекция 91 година направих промивка по следният начин ,че хълцаше като луда и "майсторите" бяха вдигнали ръце от нея. Пашеше само като е на кеф и като я закарм в сервиз да я правят.
Може това да не е най удачният начин за промивка ,но поне е лесен и на мен ми реши проблема на 100%

Оставих малко бензин в резервоара. Паркирах колата под наклон (дори ползвах крик) за да отиде бензина по близо до помпата и гърловината на резервоара. С помпочка източих колкото се може повече бензин. След това легнах под колата и демонтирах горивният филтър. Сложих един леген под отвора към бензиновата помпа и го насочих на долу. Баща ми дава контакт - помпата изхвирля 100-200 грама ( аз придържах маркъча на долу) ,поле връща ключа и повторихме това 20-на пъти до като от помпата не започна да излиза почти само въздух ( събра се около 1-литър течност дето не може да се нарече бензин). После махнах кутията на въздушният филър и развих болта ( в края на маркуча) чрез който влиза бензина в моноинжекзията ( беше стегнат здраво но все пак от човек де ). Като го развиваш по полека ,че има две шайби които ще паднат накрая и после трудно се вадят от тоя наблъскан с части двигателен отсек. Маркуча завършва с куха метална съчма с два долеми отвора за болта ( не е много издържано обяснението ,ама ...)Запушихме с пръст единият отвор а през другият ,който намалихме с дебела навита хартия ,за да се оплътни накрайника на помпата ( де да имахме компресор), одарихме няколко помпи и също изтекоха боклуци.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 27 юни 2008 23:03

свали си резервоара.1 ден работа 100% ефективност

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 29 юни 2008 15:28

Anbuch ти подсказа 1 начин за източване. използвай маркуч ф 6 ф7 мм и внимавай за клапата на гърловината. Смени филтъра.. Откачи маркуча от рейката и надуй с помпа в посока към резервоара.
Имаш ли кора под резервоара ?? Ако да пръскай болтовете 1-2 дни прдварително или с WD 40 или спрей против ръжда и едва тогава пристъпи към свалянето на кората. Иначе планките които служат за гайки си правят отвор в пластмасата на кората и излизат заедно с болтовете. Пробвай първо със болтовете които са към бронята .

Но на мен не ми се вярва да е преминал боклук през филтъра. Най- вероятно този филтър не е сменян откак е купена колата и е задръстен. Почисти смукалото на бензиновата помпа, но много внимавай за 1 гумен маншон който е около помпата, че се разпада от старост .Поне на 155 ца има такъв маншон .

Прецеди бензина през дедероново сито / ако имаш познат в платкаджийница -там се използва дедероновото платно за сито на платките . Може и с метално сито за горива с отвори по-малки от 0,315х0,315 мм.
Сипвай бензин и STP присадка за бензин. Карай смело .Инжектора трябва да се самопочисти. Някои слагат по 2 присадки

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 29 юни 2008 16:51

Скоро чистихме резервоара на Пассата на брат ми.Откачихме изходящият маркуч от помпата,сложихме друг на изхода на който монтирахме горивен филтър за Лада(2 лв).Запалихме колата на газ,а помпата понеже работи постоянно си източи горивото.По този начин източеният бензин е пречистен финно.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 29 юни 2008 18:57

де Пасат де Алфа !! Има защита ,помпата не работи при описаният случай.Има датчик за налягане на бензина в магистралата.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Нед 29 юни 2008 19:34

Миенето на резервоара беше първото нещо което направих когато со взех колата, после филтър на бензина и сега няма ядове. На гърловината на резервоара има два винта, които го държат към купето, като се погледне от долната страна на подкалника от страната на пружината се виждат.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 29 юни 2008 20:08

Glove пак се повтарям де е `VW де е Алфа .Ще се побърка човека от разглобяване. За най- елементарно нещо се разглобяват поне 4-5 допълнително.
Еле пък , ако има кора под резервоара, Дилемата тогава или да има кора и да не сваля резервоара или се лишава от кората.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”