тия пак избиха рибата........

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

тия пак избиха рибата........

Мнениеот luciuz » Чет 05 яну 2006 9:26

МВР събира ударно 55 млн. от нови табели на колите

МВР рязко съкрати срока за подмяна на старите регистрационни номера на автомобилите. Ден след като "Сега" предупреди, че крайният срок, който изтичаше на 31 декември 2006 г., може да бъде изтеглен, това се случи. Вчера в "Държавен вестник" бе публикувана промяна в наредбата за регистрация на автомобилите, според която гратисният период изтича на 31 март.

.............

От 1 април всички коли, на които не са поставени новите табели - със синя лента с инициали BG и националния флаг, ще бъдат спирани от движение. За нарушителите санкцията ще е лишаване от право на управление за срок от 1 до 6 месеца и глоба от 50 до 200 лв.

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000101

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 05 яну 2006 9:46

Направо чудесно, нямам думи :x :!: :horror: :dontknow: :ihihih: :не: предавам се blow job :kef:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 05 яну 2006 9:55

е крайно време беше - такава анархия и шариния от номера
па черно бели , бяло черни, жълти, бели със син флаг.......
таман така залежали коли дето се позлват за улични мазета автоматично ще се спрат от движение и дано бат геройко вземе ги събере от улиците

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 05 яну 2006 10:01

One написа:е крайно време беше - такава анархия и шариния от номера
па черно бели , бяло черни, жълти, бели със син флаг.......
таман така залежали коли дето се позлват за улични мазета автоматично ще се спрат от движение и дано бат геройко вземе ги събере от улиците

Каква шарения?!?! Шарениите бяха до края на 2005 доколкото пишеше във сайта на КАТ, а всички бели трябваше да останат до края 2007.След 2007 вече всички щяха да са със синьо флагче.Сега какво им е щукнало, явно пак си търсят откъде да налеят пари в хазната :evil:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 05 яну 2006 10:03

И аз бях там и аз си шарих :lol: ...........големи опашки голям рекет лоша комбинация. :lol:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 05 яну 2006 10:07

One написа:е крайно време беше

е много па си краен бре, я кажи тогава, бащата като има примерно един полски фиат 125 Р, много добра машина, за своите 22 г. има навъртени 100 000 км. - реални:) и примерно човека като нема пари за убави гуми зимата въобще не я кара, кара я лятото и то в града (Враца) да иде до работа некой ден или нещо ако го мързи или когато му трябва....
Та за какво му е на бащата целогодишна гражданска отговорнос, като мое си прай примерно на три месеца и на кой му пречи, че тая кола е с черни номера, да не да тръгне да излиза у европата с нея???
А като стане гробница, всеки ще гледа да се оттърве от нея, все пак за скрап ти дават 200 лв.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 05 яну 2006 10:23

batmilko написа:....А като стане гробница, всеки ще гледа да се оттърве от нея, все пак за скрап ти дават 200 лв.

тъй тъй като стане гробница си остава пред блока форевер...не знам как е във враца но в сф е точно така
само пред моя блок има 9 такива коли дето трева 1 метър е порасла в тях. Аз даже се направих на инициатор да ги махнат от общината. Обадих се където трябва, дойдоха и ги маркираха с големи оранжеви стикери, ама да видим кога ще ги дигнат наистина, щот е кошмар паркирането. А никой не се сеща сам да си я предаде за скрап...пък за това кой нямал пари да си поддържа колата да си купи гуми да си направи застраховка и т.н. МИ ДА НЕ КАРА КОЛА ТОГАВА!!!! нали 1 път ще се качи да кара в месеца или седмицата няма да може да спре ще утрепе някой ....и после даже застраховка няма да има за да плати за това си деяние!!!! Който няма пари елементарно да си поддържа колата да ходи пеш!!! смяна на едни номера не е 1000 лв се пак, и от 5 години се знае че требе се сменят, ма пак по бг. се чака последен момент за всичко, сакън някой да не се мине. бахти и разсъжденията вкарват някой хора във форума

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 05 яну 2006 10:26

Абе и на баща ми статуса е същият с един москал, ама човека си е на 65 годинки, и е професионален щофьор /бивш изпитател на автота/.
Ама това не му пречи да се опитва да кара като 40 годишен, и да си мисли с 15 години назад по отношение на трафика...

За рефлекси и зрение не говорим....

Па за състоянието на кола, която се кара 2 пъти в годината още по-малко.

Просто ти давам база за сравнение, че нас ни ракетират, а пък тях не?

Колко коли са със стар номер....
от 5 години насам КАТ издава само нови номера...
Който не е намерил време или средства за 5 години, аде не ми разправяй, как ша намери време или средства да си купи гуми, еле па да си купи накладки или.......

Требе да има ред и порядък...
Е малко се поизхвърлиха предварително ама.... ко да праиш

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 05 яну 2006 10:46

само ще кажа, че във Франция-държава в евросъюза от 40 години, са законни и старите табели на колите едни черни
и няма да коментирам рекета на който сме подложени

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Чет 05 яну 2006 10:53

незнам дали е законно държавата да изнудва през няколко години хората..../

" .... Стратиев призна, че за толкова кратък период неминуемо ще има проблеми по гишетата на КАТ, но припомни, че всички срокове за подмяната, която тече от 2000 г., вече са изтекли, макар да не бяха задължителни, а само пожелателни...."

значи аз съм си купил кола например през 1999 -та, тя е с бял номер (без синя ивица) и през 2000-та вече ме подканят пожелателно да си сменя номера.........

Това е все едно автомобилните компании да карат хората да си плащат, когато се окаже, че има производствен дефект..

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Чет 05 яну 2006 11:52

аз имам някакво лошо предчуствие че като(ако) влезем в ЕС пак ще ни накарат да сменим номерата :dontknow: :banghead:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 05 яну 2006 11:53

ами нямало да се сменят, ами да се лепят едни кръгчета с еврозвездите на тях-няма майтап

marinskikt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinskikt » Чет 05 яну 2006 11:59

Според мен няма нищо лошо, че трябва да се сменят табелите. Лошото е, че те задължават да го направиш, а съшевременно ти вземат и пари. Какво е виновен народа, че старите били извън някакви си там стандарти и защо трябва да плаща. Много по-резонно би било, когато решението за промяна е взето на държавно ниво, смяната да е безплатна. Та нали и старире, за които си платил, са били по тогавашните изисквания. Същото се получи и с документите за самоличност. Истината е, че живеем в държава, в която на управниците им пука за народа само по изборите.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Чет 05 яну 2006 12:54

погледнете го шефа на КАТ какъв е разпасан, все едно секретарката току що му е правила ........ blow job
Изображение

prasky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prasky » Чет 05 яну 2006 13:06

:evil: какво значи "гратисния период" - период през който няма да те глобяват ли ?
и колко струва подмяната ?
и сигурно ще ти дадат номер различен от сегашния ?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”