Здравейте колеги.
Както някои вече знаят, имам информационен сайт на който няма да казвам името сега...
Та проблема е там, има един сайт, който взима новините от моя без да цитира източника ( всмисъл моя сайт ).
С две думи краде ми новините, които са авторски... А изришно най-долу на сайта ми пише "Позоваването при ползване на материали от www..... с хиперлинк е задължително!"
Какво е решението на такъв проблем? Моля само запознатите да пишат.
Как да се справя с плагиатството?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Първо се опитай да се свържеш със собственика на сайта. Whois на домейна ще е полезен.
Ако не отговори пишеш на хостинга му. Те ако са съвестни пак ще се опитат да се свържат с него, ако и на тях не отговори, може да изтрият сайта му. Ако хостинга е кофти пробвай да се свържеш с регистрар-а на домейна. Те най-вероятно не са българи, освен ако домейна не е .бг. Ако домейна е .бг няма как да стане, щото цифрови системи са една отвратителна фирма. Но все пак може да пробваш
Ако не отговори пишеш на хостинга му. Те ако са съвестни пак ще се опитат да се свържат с него, ако и на тях не отговори, може да изтрият сайта му. Ако хостинга е кофти пробвай да се свържеш с регистрар-а на домейна. Те най-вероятно не са българи, освен ако домейна не е .бг. Ако домейна е .бг няма как да стане, щото цифрови системи са една отвратителна фирма. Но все пак може да пробваш

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Как ли се справят примерно големите звукозаписни компании с MP3-ките
Лошото е, че се сещаме за авторски права, само когато опре до нашето дупе
Апропо, материалите истински авторски ли са, или и ти ги пишеш от някъде? В смисъл ти ли си журналиста който взима интервютата и прави разследванията или просто ги "синтезираш" посредством други автори?

Апропо, материалите истински авторски ли са, или и ти ги пишеш от някъде? В смисъл ти ли си журналиста който взима интервютата и прави разследванията или просто ги "синтезираш" посредством други автори?
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
и аз ще се присъединя към Л&Р и чефито - няма как да реализираш някаква кой знае каква полза от уникалноста на авторските си права, още повече в интернет, те даже в щатите вече пускат хитовите сериали за свободно сваляне след първото излъчване...
ПС може да пускаш по некой и друг базик за колегите от сайта Х които усърдно четат
ПС2 дай на лични тоя сайт да ти качвам рейтинга с едно посещение
ПС може да пускаш по некой и друг базик за колегите от сайта Х които усърдно четат

ПС2 дай на лични тоя сайт да ти качвам рейтинга с едно посещение

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Не можеш да се защитиш, но можеш да ги затрудниш максимално
Прекарай си текстовете на флаш или на някакво изображение и ги защити с лого или воден знак. Забрани десен бутон на мишката за страницата. По този начин ще ги принудиш ако искат да те копират да преписват всяка новина буквичка по буквичка
Не след дълго готованковците свикнали на Copy/Paste ще се ориентират към друг източник, а дори и да не го сторят ще знаеш, че им излиза през носа

Прекарай си текстовете на флаш или на някакво изображение и ги защити с лого или воден знак. Забрани десен бутон на мишката за страницата. По този начин ще ги принудиш ако искат да те копират да преписват всяка новина буквичка по буквичка

Не след дълго готованковците свикнали на Copy/Paste ще се ориентират към друг източник, а дори и да не го сторят ще знаеш, че им излиза през носа

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
groznika написа:Не можеш да се защитиш, но можеш да ги затрудниш максимално

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
creativs написа:groznika написа:Не можеш да се защитиш, но можеш да ги затрудниш максимално
Не след дълго готованковците свикнали на Copy/Paste ще се ориентират към друг източник, а дори и да не го сторят ще знаеш, че им излиза през носаИ това е вариант , ама си иска време
Красотата изисква жертви

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
musura написа:Апропо, материалите истински авторски ли са, или и ти ги пишеш от някъде? В смисъл ти ли си журналиста който взима интервютата и прави разследванията или просто ги "синтезираш" посредством други автори?
Аз съм журналиста и хората от екипа също. Не говорим за новини от пресцентъра на някоя институция, а за изцяло авторски материал. Също и за графичен материал, който също е откраднат без дори да се посочи от къде. С две думи присвоено....

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах подобен проблем - някои сайтове бяха публикували текстовете на книги, които издавам. Но все пак аз държа авторските права. Просто написах едно писмо че ще възползвам да ги дам под съд - и много набързо махнаха текстовете. Но при мен е различно - имам договор за авторски права за БГ и за разпространението на книгите, лесно мога да осъдя всеки. Мой съвет е - консултирай се с адвокат, ако това са твои текстове - може би можеш да направиш някаква регистрация, така че да защитиш правата си на автор - например нещо от рода на търговска марка. Не може да няма начин. Направи си консултация с адвокат. За тези 10-20лв дето ще му платиш можеш да си спестиш много главоболия.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
groznika написа:Не можеш да се защитиш, но можеш да ги затрудниш максимално

натискам бутона принт скреен саве ас *.жпг => конверт то пдф кое с какви прогами не казвам.
Няма защита от такива неща. Както писаха горе радвай се че щом някой краде инфо от теб това означава, че има посещаемост.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”