Въпрос свързан с мобилен оператор
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
Въпрос свързан с мобилен оператор
Здравейте, искам да попитам какво ще стане ако не си плащам сметките към Глобул, защото не искам да ползвам картата. Обадих се на оператор да попитам как мога да прекратя договора... и той ми каза че трябва да си платя остатъка от месечните такси - т.е. още 7 такси. Та ако не си плащам сметките какво става?
- FaTDoG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос свързан с мобилен оператор
Aбе май май съдят.
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи хавата е следната: един месец като не платиш ти спират изходяшите разговори, на 2рия и входящите и на 3тия ти терминират картата. Слаед като я терминират (статус Т в глобулската с-ма) отиваш и плашащ 1 или макс 2 месечни такси до момента + навъртяните разговори и си свиркаш, НО ако искаш пак да станеш абонат - тогава плащаш неустойка равна на месечните такси до края на договора!
Тоест - ако нямаш намерение пак да ставаш абонат на такса, никой не може да ти задължи да платиш неустойки.
П.С. Вивател обаче начисляват веднага неустойка

П.С. Вивател обаче начисляват веднага неустойка

- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:ако имат задължения за събиране ще те предадат на колектор ....той има няколко метода да ти вземе парите ...разговори по телефона, посещения у вас ... и накрая съд
така е, това са частни фирми, които работят на процент събрани пари, но ако сумата е малка, никой няма да се занимава с теб, т.е. има някакъв стойностен праг под който не се занимават
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyan написа:и за 17 стотинки се занимават
Ако получите писмо, то ще е за неплатени суми натрупани от разговори и такси до момента на спирането, а не за неустойки - това трябва да се плати! Неустойката не се калкулира в писмата, които се пращат от "външните фирми за събиране на задълженията", там са само суми които се дължат до момента на прекратяване на договора и са от такси и разговори. Неустойка реално се заплаща само ако провинилия се обонат иска отново да си пусне карта на месечна такса с договор!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
пука ти...нищо не става...спри картата...изгори я...и да вазират...ще ти пратят 11 заплашителни писма с доста провокативен текст и може да се почувстваш като изнасилвач на малки момченца, но да не ти пука...накрая се отказват....2 пъти ми се е случвало /проблемите бяха свързани с разни уникални сметки при роуминг и затова отидох в офиса и им казах че са педали и даже мислих да се изакам по средата ама се отказах/
- lodarski
- Автомобил:
- Двигател:
GARTNER написа:Tyan написа:и за 17 стотинки се занимават
Вярно е аз преди два месеца взех на детето телефон и ми казаха че имам неплатени сметки към М-тела ми от 2001г не сте си платили сметката колко е сметката 32ст.
така че ще си ги платиш Веско като поп няма мърдане имат ли да взимат ще те гонят до дупка.
Тия момчета се наричат експерти по взимане на задължения!
Smoke написа:съдя изпълнител и прибира нещо което е на твое име.
за да се стигне до там мисля че задължението трябва да е по-голямо от минималната работна заплата за страната. но не съм 100% сигурен за горното. Освен да прибере, съдия изпълнителя може да се опита да направи и запор на средства от заплатата ти (ако взимаш над минималните изисквания за това). Според мен за суми под 100 лева никой нищо няма да направи, събирачите са на %, като разходите по самото събиране са си за тях и според мен се използват за по-големи суми, другите чрез съдия изпълнител, а за под 100 лева .. просто няма да можеш да им бъдеш клиент, докато не си платиш
аз също им задлъжнях с около 2-3 лева преди 10 години от мързел, досега нито един път не са ме потърсили, нито аз тях ...

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Smoke написа:съдя изпълнител и прибира нещо което е на твое име.
за това трябва да има запис на заповед (или нещо такова се казваше)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0% ... 0%B5%D0%B4
Върни се в “ОФФ-Топик - други”