Простотия без граници :(

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 09 юли 2008 10:32

ila написа:Това заведение имали необходимото разрешение от живущите в блока? и ако няма онзи с динята бих го разбрал до някъде

:shock :shock :shock
Какво общо има разрешително за обект с простотията да се хвърлят неща по деца и майки.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 09 юли 2008 11:05

Уфффф, аман, въртим, сучем, и пак същата песен. В България е зле, в Танзания е супер. Щом има хора, които се справят в България, значи всеки може. И не говоря за децата на този и онзи, или с връзки и т.н. Да, не е лесно. Прав път не всеки, който иска да замине. Така ще има повече за мен.

Ама разрешителни, ама трето, ама пето.
Никой няма право да нарушава правила или други законови норми, оправдавайки се с това, че друг го прави. В случая да хвърля дини щото евентуално кафенето нямало разрешително. Ми да обърша шамар на някой, щото пресякъл неправилно!!!

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Сря 09 юли 2008 11:08

простотията ходи по хората , зад моя блок хората си исхвърлят боклука защото ги марзи да слезнат до кофите .........

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 09 юли 2008 11:08

mladvampirTDI написа:
hooligans написа:мамка му , дразня ви се ! защо само с черните очила гледате? мамка му мамка му , обичаите България , мразете политиците!
мамка му , Трикольора и Герба не са управляващите! мамка му България е нашата родина , дедите ни , дедите ви са мрели за да живеете свободно!МАМКА МУ правете го!!!!

Колега, не се заяждам, но не са политиците виновни, сами сме си, като хора и народ. Особено като народ. А имаше една приказка, че всеки народ си заслужава политиците.

А за изхода - нали знаете, летище София (не че съм фен на София, ам само от тук има международни редовни полети). И аз съм тръгнал в тази посока за съжаление. Просто не мога да си представя да си отгледам дете/деца тук.

А за това какво съм направил аз за държавата - ами плащам си данъците (доста като сума на нивото на заплатите на другите), плащам здравни осигуровки (които не знам къде отиват.....), работя и уж се развивам тук(но навсякъде се сблъсквам с поклонничеството към тези които за се спасили навън, а ние тук?). Та така, аз правя нещо за държавата, ама тя за мен - греда, нито пътища, нито училища, нито градини, нито болници - нищо. Ама иначе се кефим че сме българи, ама в последно време се чудя с какво ли толкова се гордеем (нито историята ни е нещо велико, нито обичаите са ни уникални, нито нищо, само голо тупане по гърдите.) Уффф, нещо се разпалих, сори за което.

Първо историята ни е ВЕЛИКА (на три морета сме били - половин ЕВРОПА - кое не е велико на това???), ние сме една от най-старите нации да не е в цял свят но в Европа, имаме вековни традиций и уникални неща. Няма други такива песни като нашите Народни, няма хора, ръченици, никъде няма грънчарство като нашето. Коя др държава. Американците със Кънтрито ли? Ирландците с Лорд оф Дъ Денс? или Шотландците с гайдите си и карираните полички могат да се сравняват с нас по култура и традиция(не говоря за култура на държание), а за наследствена. Няма др. такава държава лошото е, че никой не се бори за пополяризирането на тези неща, политиците стоят сляпи и ще останат сляпи за тези неща още дълго време и няма да се оправи скоро за съжаление!

п.с. а за държанието с хвърлянето на разни неща от балкони и прозорци, няма да се оправи никога това нещо, след като всеки мисли че може да хвърля през прозореца защото коша за боклук му е в др. стая и когато обявят ден за почистване на площадката пред входа, той може да се покрие и някой др. да му изчисти бакиите.

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Сря 09 юли 2008 11:13

dobrinb написа:

Никой няма право да нарушава правила или други законови норми,

ДА това всички го знаем ,закони,норми правила ..да така си е.И какво прави всеки от нас,за да НЕ нарушава тези закони?Нека всеки си отговори сам за себе си..Нали знаете,че на приказки всеки може,ама в действителност?!Много се каза тука,че чак прадедите ни ги намесиха..Ама вместо да пишем по добре да го докажем с дела и действие не с ПРАЗНИ приказки,защото в момента са точно такива.. И да нека наистина има повече за теб и за всички които искат да останат тук ще се радвам ако един ден наистина се оправи държавата тогава може и да се върна.Пък относно историята ,прегледайте МОЛЯ ВИ не говорете без да знаете,защото това също е типичо за българина,през първите по масови войни сме се били заедно с Турция и против съюзниците не е ли достатъчно това..да на три морета сме били.. хаха ми Византийската империя също е била мащабна и какво..пък и говорим за настоящето а не за миналото

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 09 юли 2008 11:21

Няма смисъл да спорим, още по-малко има смисъл да се изказват твърдения, които не са подкрепени с никаква информация. В случая дали някой говори празни приказки или застава и с действията зад думите си. За оправянето и чакането - по-добре да не го коментирам.
Pencheva написа:през първите по масови войни сме се били заедно с Турция

Би ли ми казала в коя точно, че явно в този час по история съм отсъствал ...

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Сря 09 юли 2008 11:30

Перди година майка ми се прибира у нас цялата пребледняла. И седи и разправа на дъртия как се е стоварила тухла 4-ка на сантимерти зад нея.
И видела от къде. След 30 мин дъртия се връшта и вика:
"Беше един дедо на 90 и 100 год, кво да му направа."
Коментара е излишен.

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Сря 09 юли 2008 11:39

Оф,смятайте не си знаете историята смехх :lol: Иди при някой еродиран специалист да ти каже някои неща ,лично съм разговаряла с професор Димитров и съм запомнила някои неща пък и история ми е специалността не знам какво друго да кажа ..говоря за цикъла около междусъюзническите войни.А сега се сетих и друго единствената война кояо е печелила Бългрия е сръбско българската ..така е ние можем само да избиваме братята си.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 09 юли 2008 11:41

Bordiur написа:Перди година майка ми се прибира у нас цялата пребледняла. И седи и разправа на дъртия как се е стоварила тухла 4-ка на сантимерти зад нея.
И видела от къде. След 30 мин дъртия се връшта и вика:
"Беше един дедо на 90 и 100 год, кво да му направа."
Коментара е излишен.

Това само доказва твърденията на бабите от седянката при розите в Южния Парк:
"Тея младите това, тея младите онова! По наше време не беше така"

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 09 юли 2008 11:46

Pencheva написа:Е щом толкова ви харесва простотията без граници стойте си в държавата и работете за нея ..всеки има право на избор .. какво да направя аз да бачкам като изрод за 300 лева или да уча нещо,чрез което нямам кой знае каква реализация.. не върви ..На който му харесва да седи тука тва е

Извинявай мисля че си дама и не е редно да се изказвам аз,но тея твои изказвания много ме подразниха,не искам да те засягам,но само искам да кажа че ми е писнало от хора като тебе-като не ти изнася в България,пали накъдето ти видят очите-няма да плача много за това че ти не си вече тук.Какво ни занимаваш с личните си проблеми.Не те кефи България,хубаво-отиваш в чужбина но не ни занимаваш с простотии.Аз съм Българин,искам да живея в България,да се реализирам като личност тук,за това искам и ще остана тук.Но не съм тръгнал да се оплаквам или да занимавам останалите със собствената ми скромна личност.Така че не се оплаквай ами си хващай парцалките възможно по-скоро и бегай да миеш чинии в чужбина за да се измъкнеш от родната мизерия,щото от такива млади българи държавата ни вече 20 години не може да се оправи :!: :!: :!: :evil:
На мен ми е болно като видя хора от подрастващото поколение дето вместо да запретнат ръкави и да направят всичко възможно да се справят с трудностите около себе си-седят нищо не правят а само стенят и критикуват.За това по добре направо да изчезват,след като си мислят че в чужбина е обетованата земя.

П.П.Нищо лично

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 09 юли 2008 11:47

Pencheva написа:Оф,смятайте не си знаете историята смехх :lol: Иди при някой еродиран специалист да ти каже някои неща ,лично съм разговаряла с професор Димитров и съм запомнила някои неща пък и история ми е специалността не знам какво друго да кажа ..говоря за цикъла около междусъюзническите войни.А сега се сетих и друго единствената война кояо е печелила Бългрия е сръбско българската ..така е ние можем само да избиваме братята си.

може да се поспори доста по това което каза, но темата която подхващаш няма нищо общо с топика и целта на първия пост.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 09 юли 2008 11:49

rosy написа:
ila написа:Това заведение имали необходимото разрешение от живущите в блока? и ако няма онзи с динята бих го разбрал до някъде

:shock :shock :shock
Какво общо има разрешително за обект с простотията да се хвърлят неща по деца и майки.

извърташ въпроса за да избягаш от отговора. Почти никое от този тип заведения нямат разрешение от живущите и по тази линия се пораждат силни и трайни конфликти.Давам ти следната насока за мислене: Всеки си е купил жилище за да намери спокойствие след ежедневието - сутрин излизаш от къщи и поемаш обикновено към работата. По пътя срещаш кави лине простотии, задръстване, джебчии, нахали и.н. Отиваш на работа и там пак ...простотии, да не изреждам. Справяш се с всичко и вечер като се прибереш вместо да си вземеш един душ, да изпиеш някоя биричка и да си починеш на спокойствие, попадаш на тамошната лудница защото някой иска да прави бизнес на твой гръб...

А иначе на въпросът ти - ако успееш да го попиташ онзи с динята ще разбереш . И съм 100% сигурен че той не е целил жената с детето.

Тук трябва да добавя, че аз не хвърлям нищо през прозореца и не толерирам такива постъпки. Само те насочвм да влезнеш и в положението и на горките хорица от блока със заведенеието защото там вероятно в момента е имало майка с дете, но са там и кварталните кибици и гледащите мача и какви ли не още.

Последна промяна от ila на Сря 09 юли 2008 11:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Сря 09 юли 2008 11:50

Значи първо да кажа че от човек на който не му виждам очите не мога да се обидя,защото пак ти казвам,на думи всеки може..Лично теб не те занимавам с мои проблеми нито никой хората споделят какво преживяват /останете си в българия мен лично как да кажа.. без да звучи грубо боли ма онова... а чинии едва ли скоро ще мия :wink: Колегата горе там виж молтса кой първи почна да отмята темата от поста просто като сме почнали да довършим

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 09 юли 2008 11:57

ila написа: защото някой иска да прави бизнес на твой гръб...

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi
е за това сме на тоя хал

Я нещем ти да богатееш на мой гръб ми заяви един сигурно сто годишен господин, който имаше против да си заградя двора, понеже той си бил свикнал да си минава от там!!!!

Колега ти си тоя който хвърля дини, образно казано, съдейки по това ти изказване

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 09 юли 2008 12:03

zaro написа:
ila написа: защото някой иска да прави бизнес на твой гръб...

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi
е за това сме на тоя хал

Я нещем ти да богатееш на мой гръб ми заяви един сигурно сто годишен господин, който имаше против да си заградя двора, понеже той си бил свикнал да си минава от там!!!!

Колега ти си тоя който хвърля дини, образно казано, съдейки по това ти изказване

Абе колега, какъв двор, какви 5 лева? Ти още ли не си дал земята , дето казваш че е твоя на някоя фирма да построи 9-етажен блок без гаражи, а тебе да те обезщети с някой и друг апартамент откъдето да замерваш хората с диня? Или те е яд, че живееш още в онези мизерни къщурки , строени без основи направо на земята от 1 етаж и не можеш да хвърляш нищо по хората? :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”