Polo 1.9 D

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.9 D

Мнениеот GAD » Пон 09 яну 2006 10:11

Здравейте! От 2 дни съм собственик на Polo 1.9 D - 1996 г. и съм много доволен! Супер е машинката и върви досущ като бензин!

Та ето го и въпроса ми:

Как да разбера дали двигателя е SDI?... И още днес сутринта запалих след няколко (3) подгрявания къси завъртания на стартера... Мисля, че температурата беше поне -9... Мислите ли че е нормално това?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 09 яну 2006 10:17

Когато е много студено не прави чак толкова къси завъртания до 5 сек. е добре.
Слагай добавка към нафтата кастрол TDA да прочисти дюзите и виж пак как ще пали.
SDI е с електронно впръскване(помпа) и има дебитомер след въздушния филтър.

А и зимата си слагай хубава нафта например от OMV в нея си има добавки за минусови стартове. :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 09 яну 2006 11:04

Ами виж номера на мотора /пише го в големият талон/ и го пусни тук ще ти кажат какъв е.

С подгр, свещи, можеш да пробваш няколко номера, даваш на контакт, изчакваш да угаснат, изключваш от контакт и така 2-3 пъти след това въртиш на стартера...
На интервали около 10 сек.
По малки няма смисъл по-големи прецаква се акумулатора...

И обърни специално внимание на акумулатора, защото дизелите си им трябва свестен акумулатор...

И си подбирай нафтата... както ти е казал L&R
Аз карам с алпин дизел, разлика в вървенето почти няма, ама не пуши и се усеща по-добра работа на мотора:)

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 09 яну 2006 11:19

Да ти е честита колега! Със здраве да си я караш и най-вече да те слуша! :wink: ... Сега за паленето, предишната ми кола беше мноо дърт дизел и адски трудно палеше на минусови температури, от моя опит мога да кажа за нафтата само ОМВ зимата и гледай да има алпин дизел щото на някои бензиностанции цяла зима карат на нормална нафта. За подгряването, няколко пъти подгряване е добре, лично при мен в много големи студове говоря за темп около -12 - -17, действаше много добре следния трик: влизаш сутринта и даваш с крака пълна газ, съединител и превърташ да чуеш стартера 4-5 пъти без подгряване никакво, все едно бензин палиш, но не прекалявай, после връщаш подгряваш си 1-2 пъти и пали от четвърт оборот. Ама твоя дизел е още млад, ако стане много студено и има проблем с паленето го пробвай това.

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пон 09 яну 2006 14:02

Благодаря за съветите! Ще пробвам задължително! :D

Между другото се опитах да се запиша при Васко, който тук се спряга за "клубен сервиз"... Момчето беше много учтиво и внимателно, но за съжаление има часове чак през февруари...

Аз обаче трябва спешно да сменя ремъци, масла и филтри... Можете ли да ми препоръчате място, където да купя и сменя тези консумативи?

Благодаря предварително! :)

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Пон 09 яну 2006 16:07

значи мога да те посъветвам за едно магазинче срещу западния парк ама незнам в кои край на София живееш та ако те устройва западния пиши ми едно съобщение ще ти дам тел. там ще те посъветват и за сервиз

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пон 09 яну 2006 16:19

Ами точно в западната част живея... В Люлин, така че западен парк е супер! :)

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пон 09 яну 2006 19:13

Пич пробвай тука Цък

abc.it
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1.9 D

Мнениеот abc.it » Пон 30 яну 2006 15:15

[quote="GAD"]Здравейте! От 2 дни съм собственик на Polo 1.9 D - 1996 г. и съм много доволен! Супер е машинката и върви досущ като бензин!

Та ето го и въпроса ми:

Как да разбера дали двигателя е SDI?... И още днес сутринта запалих след няколко (3) подгрявания къси завъртания на стартера... Мисля, че температурата беше поне -9... Мислите ли че е нормално това?[/quote]

Ако на първата дюза има датчик то е SDI ако не е нормален мотор. Не е хубаво да подгряваш много. При Полото релето подгрява за 20 сек. дори и да ти изгасне лампата, така че го изчакай, защото свещите ти са малко по- различни от на двойките и ще ги изгориш по- борзо

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пон 30 яну 2006 15:30

Това за подгряването го разбрах в последствие и вече изчаквам да щракне релето :) В студовете подгрявах по 5-6 пъти, защото струва ми се една от свещите е изгоряла...

SDI не са ли с помпа с електронно управление? Нещо като Common Rail...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 30 яну 2006 15:59

нямам нищо против да търсиш инфо за колата ти обаче подфорума има няколко теми за мотора на твоята кола...!?!
хайде да ограничиме нещата в една тема а другите мисля да ги заключа.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”