АКТ за непредставяне на документ за самоличност

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

АКТ за непредставяне на документ за самоличност

Мнениеот NovobranecGT » Чет 17 юли 2008 23:24

Отново голяма каръщина, явно тая година ще ми върви на актове, ако вдигант заплатите, не се чудете от къде са намерили пари :evil:
Возя се в колата на един приятел, влизаме по-остро в една улица и нещеш ли патрулка и веднага ни заковаха с палката.Ония много надъхани, извикаха го и после единия дойде при мен да ми иска документи за самоличност, а аз съм си забравил портфейла.Записа ми данните в едно тефтерче и ми съобщи че ще ми състави акт...Моя приятел беше без колан и преглед на колата, за колана му простиха....ядосвах се на себе си, че постъпих толкова глупаво, а тази вечер като се прибрах и видях, че акта ми ще е от 50 до 300лв(99% ще наложат максималната глоба) направо побеснях...Просто недоумявам как може за много по-опасни провинения наказанията да са символични спрямо това...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 юли 2008 23:29

Не бой се, няма да е 300 лева.
Най-много 50 според мен.
Друг е въпроса, че трябва да те призоват в полицията да ти напишат акт, но това може би също няма да стане. Проверили са те по имената и ЕГН. Ако имаше някакви съмнения, щяха да те приберат.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 17 юли 2008 23:33

акт съставили ли са ти?
ако не са не се бои , в таз тетратка записват проверените лица/коли за вечерта , дори и да им представиш документ записват , така че
БИРА пия :lol:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 17 юли 2008 23:34

няма акт.. няма глоба..
празни работи.. ;) нищо не са ти написали
пиЙ вода и лягай

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 17 юли 2008 23:41

мда разминал си се най-вероятно
а документи трябва да се носят и глобите трябва да са огромни
иначе крадци убийци и т.н. спокойно могат да се разходжат и да си казват данните на братовчеди братя или познати...

Потребителски аватар
Vilik
Автомобил: S4
Двигател:

Мнениеот Vilik » Чет 17 юли 2008 23:45

Аве на мен с акт ми се загуби една глоба ... какво са писали тея, отивам 1 месец след акта да питам, дали случайно трябва нещо да плащам и няма нищо на мое име, после се наложи да ида и пак нямаше :D Така че и актът не е гаранция за нищо :lol:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пет 18 юли 2008 0:19

абе лягай си бе, няма АКТ за тебе, не разбра ли бе?

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Re: АКТ за непредставяне на документ за самоличност

Мнениеот NovobranecGT » Пет 18 юли 2008 0:29

NovobranecGT написа:Записа ми данните в едно тефтерче и ми съобщи че ще ми състави акт...

Вие май не четете добре в тоя късен час. :? Акт има и ми е в портфейла.Че ще ме одрусат е ясно, но има ли давност тоя акт или е като тия по ЗДП и няма измъкване.Имам и един друг акт и за да си взема контролния талон трябва първо да си платя глобата както си е по новия закон.Въпроса е какво ще стане ако не отида да си взема постановлението или го взема но не платя, има ли някаква вратичка :?: :!: или сме си на старата песен, "за милиони няма закони, за кокошка няма прошка"
:evil:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 18 юли 2008 0:34

носи си документите , тва е извода , не си си ги носил , ще си платиш заслуженото за да си ги носиш занапред....
тва е стара чалга песен която няма почва сега ..... за всеки има закони , разликата е в подкупите , при милионите е голям , при кокошката е минимален от сорта на 10-20 лева :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 18 юли 2008 0:34

Ама и ти не четеш.
Първо, трябва да ти връчат НП. И кога ти написаха акта, като си бил без лична карта?
Освен това, има давност за всяка глоба - две години, макс е три, ако има започнали действия по събирането й.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 18 юли 2008 11:46

СПОКОЙНОООО
нищо няма да ти се случи финансово в смисъл де :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 19 юли 2008 22:05

dobrinb написа:Ама и ти не четеш.
Първо, трябва да ти връчат НП. И кога ти написаха акта, като си бил без лична карта?
Освен това, има давност за всяка глоба - две години, макс е три, ако има започнали действия по събирането й.

Като съм ходил за риба се е слувало да срещам гранична полиция....документите или в колата или в багажа и не ме чакат да ги тгърся ами ми записват данните в едно тефтерче и ме предупреждават да знам, че съм бил проверен....Така, тук си мислех, че ще стане същото, записа ме и после ми каза, че след малко щял да ми състави АКТ...явно ми е проверил данните по радиостанцията, но не знам какво ми пречеше да дам данните на някой познат.....Да ходя ли след 25 дена до Първо РПУ, за да взема НП или да не ходя :?: В момента и контролния ми талон е там заради друго нарушение, но него за да го прибера, трябва да си платя глобата от 30лв, сега карам с НП :roll:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Съб 19 юли 2008 22:12

На мен така ми се е случвало на НДК,направих обратен завой,защото трябваше да взема майка ми от един коцерт..и естествено веднага ме спряха...но не ми написаха акт...а само ми взеха данните и уж щели да напишат....но нищо не е дошло и до ден днешен и в КАТ нищо не ми се води...те си приказват така с тези данни..ако го няма на хартия катко казаха колегите,няма за какво да се притесняваш :wink: Иначе ако ти бяха написали акт..щеше да е 50лв,на мен са ми писали такъв след проверка на улицата,даже данъчните ме плашиха с запор на движимо имущество и заплата...много са зли..за 50 лв ще ти вземат животеца..а тези които дъжлат стотици хиляди...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 19 юли 2008 22:22

NovobranecGT написа: АКТ...явно ми е проверил данните по радиостанцията, но не знам какво ми пречеше да дам данните на някой познат.....Да ходя ли след 25 дена до Първо РПУ, за да взема НП или да не ходя :?: В момента и контролния ми талон е там заради друго нарушение, но него за да го прибера, трябва да си платя глобата от 30лв, сега карам с НП :roll:

Абе човек ти луд ли си или бавно възприемаш ??
дадоха ли ти акт да се подписваш - НЕ . След като не са ти го написали на момента няма да имаш.

Спи си спокойно и не се занимавай с глупости. Не получавай писма с обратна разписка лично !! или някой твой роднина.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Re: АКТ за непредставяне на документ за самоличност

Мнениеот LuIS » Съб 19 юли 2008 22:24

NovobranecGT написа:
NovobranecGT написа:Записа ми данните в едно тефтерче и ми съобщи че ще ми състави акт...

Вие май не четете добре в тоя късен час. :? Акт има и ми е в портфейла.Че ще ме одрусат е ясно, но има ли давност тоя акт или е като тия по ЗДП и няма измъкване.Имам и един друг акт и за да си взема контролния талон трябва първо да си платя глобата както си е по новия закон.Въпроса е какво ще стане ако не отида да си взема постановлението или го взема но не платя, има ли някаква вратичка :?: :!: или сме си на старата песен, "за милиони няма закони, за кокошка няма прошка"
:evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”