Как се монтира борд компютър на Голф 3 1.8 ABS

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
mironti
Автомобил:
Двигател:

Как се монтира борд компютър на Голф 3 1.8 ABS

Мнениеот mironti » Пет 11 юли 2008 21:40

Искам да си монтирам борд компютър на моята кола,но не знам все още дали е възможно,а ако е какво ще ми трябва и трудно ли се връзват кабелите.Намерил съм табло от ABF и ръчката за чистачките с копчето за управление.

Потребителски аватар
Graf_Vlad
Автомобил:
Двигател:

!

Мнениеот Graf_Vlad » Пет 11 юли 2008 22:11

колега а на този борд - комп. кой ще му дава инфо какво да ти покаже ... т.е. датчици, комп. има много неща които да вземеш впредвид ...

Потребителски аватар
mironti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironti » Пет 11 юли 2008 22:21

Затова пуснах темата,надявам се някой да ми даде информация: какви датчици трябва да купя,къде да ги свържа и още полезна информация.

Потребителски аватар
Graf_Vlad
Автомобил:
Двигател:

!

Мнениеот Graf_Vlad » Съб 12 юли 2008 14:19

На моя борд-комп ми показва среден разход за 100 км пробег температура на масло външна температура от колко време е запалена колата и още неща които само с датчици няма да можеш да докараш - всички тези показания идват от компютъра на колата, а в твоя случай компа който имаш на колата няма възможността да ти покаже тези данни - с една дума на твоя комп няма как да сложиш борд-комп ... и все пак моето мнение не е експертно и ако някой има друга информация нека да каже за да излъжем човека

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

здравеи

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 12 юли 2008 14:50

така само 1 идея от мен ако го правиш да ти показва както на колегата температури от колко време е запалена колата саветвам те не слагаи дат4ици сложи едно малко монитор4е(примерно от педжар) ще ти варши доста добра работа сравнение с обемните дат4ици :P

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 12 юли 2008 19:55

пробвано е ......на табло от АБФ ще работи всичко без разходомера САМО ИНФОРМАЦИЯТА ЗА НЕГО ИДВА ОТ КОМПИРА НА АБФ ....... за температура на маслото и на околния въздух трябват допълнителни датчици, таблото си смята трип, средна скорост и др .. намери си табло и мфа от Г3 ГТ 1.8 моно и ще работи всичко ...освен таблото и лоста ти трябват кабел от лоста до елтаблото и от елтаблото до таблото

uberko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uberko » Съб 12 юли 2008 20:59

Аз също съм с ABS двигател но си имам борд комп с МФА... как се получава това? Да не би факта че голфчето ми е GT с невероятен надпис Special, горе зад задните врати, да му дава някакви бонуси :drunk
сериозно, с какво се отличава моя GT special от останалите с ABS мотори и толкова ли е голяма разликата, че да не може да им се монтира пълноценно МФА..?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 13 юли 2008 6:47

GT- то има в повече, 15ки ББС ЛМ,МФА, дискове отзаде, по спортни седалки, една идея по късаскоростна кутия и разни други дребни промени ... спешъл означава че извън стандартните неща дето изброих по горе има стандартно два еърбега, АБС, а след 96та още два еърбега в седалките :)

точно мфа от ГТ му трябва на колегата ако иска да си подкара разхода :) щото мисля тук е вакумна системата за изчисляване на разхода и е в таблото а при абф информацията за разхода идва от ЕКУ

Потребителски аватар
mironti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironti » Чет 17 юли 2008 17:42

Както е тръгнало ще се отказвам от идеята :(

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 17 юли 2008 17:48

mironti написа:Както е тръгнало ще се отказвам от идеята :(

що бе пич, аз сега събирам нещата, и мога да ти кажа че се намират, трудно но ги има, а аз съм с ТДИ
трябва ти:
лостче
табло
инсталация
датчик за темп. масло
датчик за външна темп.
при теб е още по просто защото от гт компа ти става на твоя, и можеш да направиш всички функции.

Потребителски аватар
vaskata_kz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskata_kz » Пет 18 юли 2008 21:56

колеги моят проблем е че голфа преди е бил VR6 а сега е 1.8 mi и борд компютъра не показва правилно или ваобще не сварзан,как може да се оправи,а и оборотомера сащо не показва правилно :cry:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 18 юли 2008 22:48

vaskata_kz написа:колеги моят проблем е че голфа преди е бил VR6 а сега е 1.8 mi и борд компютъра не показва правилно или ваобще не сварзан,как може да се оправи,а и оборотомера сащо не показва правилно :cry:

табло от вр6. таблото ти е за 6 цилиндъра, а сега си с 4. Като пуснеш скритото меню на таблото на функция 4 трябва да ти покаже "6", това е за колко цилидров двг. е таблото :wink:

Потребителски аватар
vaskata_kz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskata_kz » Нед 20 юли 2008 12:04

благодаря колега за информацията :) но въпреки това не може ли да се настрои щтото мен страшно много ме дразни стрелката на оборотомера така да ми играе и да не ми показва правилно :014: :roll:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 20 юли 2008 19:59

vaskata_kz написа:благодаря колега за информацията :) но въпреки това не може ли да се настрои щтото мен страшно много ме дразни стрелката на оборотомера така да ми играе и да не ми показва правилно :014: :roll:

Може! Замяна на таблото с такова за 4 цилиндров,1800 см3 :wink:

Последна промяна от racing_team_vidin на Нед 20 юли 2008 23:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ReCaRo`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReCaRo` » Нед 20 юли 2008 20:04

колега извини ме, че ти развалям темата... но само искам да попитам при вас дали е така както при мен като дам на контакт и не ми се местят уредите (нито един от тях) или се местят адски бавно 3-4 мин
и чак след време като поработи започва да показват, това нормално ли е ? (колата от гаража) :roll:

Върни се в “Направи си сам!”