Опит с фолио за автостъкла + спирт
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Опит с фолио за автостъкла + спирт
Здравейте колеги купих си фолио за затъмняване на прозорците JANEY FILM 5% (6лв.),което е в твърда картонена тръба с американското знаме и пише че е произведено за САЩ .Случайно ми дойде идеята след като почиствах старателно ъглите на прозорците с тампон за уши натопен в спирт преди да поставя фолиото за затъмняване да изпробвам спирта върху отделено фолио от станиола ефекта беше че след леко тръкване фолиото стана безцветно, аз очаквах да си е еднородна смес самото фолио,но уви не беше така.Та идеята ми е колеги които имат по-скъпо фолио и останали парчета да изпробват същото нещо, защото си мисля че точно това му е проблема на евтиното китайско фолио след залепянето му и след няколко месеца (години) на яко слънце този слой който изтрих със спирта става твърд и се разпада на прах при търкането от сваляне и вдигане на прозореца и от там неприятното разлепяне на фолиото от стъклото.
И аз преди две седмици тръгнах да свалям тъпото китайско фолио от колата на майка ми и какво да видя - В ръцете си държа прозрачно целофанче
, а по прозореца едно гадно лепило , което не ще да се маха.Този уикенд ще пробвам със спирт , а ако не стане със спирт голямо стъргане с ножа ще има.
НЕ СИ КУПУВАЙТЕ КИТАЙСКО ФОЛИО!!!

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
saiman написа:И аз преди две седмици тръгнах да свалям тъпото китайско фолио от колата на майка ми и какво да видя - В ръцете си държа прозрачно целофанче, а по прозореца едно гадно лепило , което не ще да се маха.Този уикенд ще пробвам със спирт , а ако не стане със спирт голямо стъргане с ножа ще има.
![]()
Спирта не го разтваря.С кореселин става идеално.

Asen_D написа:andonov написа:saiman написа:...а по прозореца едно гадно лепило , което не ще да се маха.Този уикенд ще пробвам със спирт...
Спирта не го разтваря.С кореселин става идеално.
А с бензин става перфектно![]()

Това що за пост е? Айде ако обичаш да се въздържаш за в бъдеще!
mod edit: group®
Защото щях да стържа като идиот с ножа , а колегите ме светнаха.Вече ще се въздържам.Обещавам

Последна промяна от saiman на Пет 01 авг 2008 21:48, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”