Пак проблеми с карбуратора WEBER 32TL(A)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пак проблеми с карбуратора WEBER 32TL(A)

Мнениеот g_velev » Чет 12 яну 2006 13:16

VW Polo 1,1, 91 г, карбуратор 32 TL(A). Значи като я оставя на бензин една седмица без да я карам и след това не иска дълго да запали. Го0лямо въртене на стартера пада. Проверих и за толкова време(седмица) горивото от поплавъковата камера изчезва незнайно къде и целия карбуратор присъхва.
Нормално ли е за седмица да се губи бензина от карбуратора?
В рамките на ден, два, оставена на бензин няма проблеми и пали веднага! Като помири6а щеката за маслото някой път ми се струва че намирисва леко на бензин, друг път всичко е ОК. Нивото на маслото не се променя, поне не осезателно, но то бензина в камерата на карбуратора така или иначе е 20, 30 гр., което е твърде малко, 4е да покаже на щеката.
Ходих на майстор, който каза че разглобявал карбуратора, проверявал ускорителната помпа, автоматичния смукач и всичко било наред. Каза че уж не капело от никаде бензин!!

Направо се чудя кво да го правя вече тоз карбуратор!!
Колата е и на газ, и като дълго време въртене не може да запали на бензин за няколко секунди я паля на газ и после в оборот прехвърлям на бензин, за да не я карам в студа на газ докато загрее! Веднъж запалила на бензин няма проблеми! На газ пали от четвърт и никога няма проблем!! Бензиновия и газовия клапан са наред и са проверени. Работят нормално!
Явно като е студена и при незнайно защо изпразнен карбуратор при въртене на стартера карбуратора трудно се пълни с бензин(не може да се обезвъздуши ли какво ли?)..?
Дано някой да има идея относно проблема!! Пак ще помоля Vaskoto 1 да коментира ситуацията!!

ПС. Колко на старо струва напълно оборудван такъв карбуратор?

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Чет 12 яну 2006 18:32

според мен проблема е в пътя на бензина до карбуратора.не е затворен херметично и бензина се стича обратно в резервоара.

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Чет 12 яну 2006 19:50

Да но коли4еството от поплавъковата камера бензин няма как да се върне тъй като е на по ниско ниво!!

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Чет 12 яну 2006 20:52

но не е достатъчно да речем.пък и известно количество се изпарява.е просто пробвай колата кат преседи 4-5 дена извади маркуча към вебера някой да врътне стартера и гледай.аз съм на 99% съгурен че ти пада гориваото от това което сам писал

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Чет 12 яну 2006 21:02

Да допуснем 4е си прав. Как да реша тогава този въпрос със херметичността до WEBER-a. Възможно ли е бензиновия клапан да отърва въздох?

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Чет 12 яну 2006 21:20

проследи пътя на бензина до карбуратора.скоби, нагнили тръбички и т.н. надуване с въздух-играчка а мойе по интелигентно решение да има

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пет 13 яну 2006 19:51

ето ти предложение за решаване на проблема.днес имах подобен случай с пиербург 2е3.бенза от резервоара отива към бенз.помпа след това към клапана за налягането.оттук 2 изхода единия за излишното гориво отива към резервоара,другия към клапана който спира бензина когато караш на газ.та илезна че клапана спича на положение да връща сичкото гориво към резервоара(от постоянно каране на газ) и чак след продължително въртене се намества и подава гориво към карбуратора и пали.
надявам се да съм бил полезен

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Съб 14 яну 2006 9:48

и как се реши въпроса?
с нов бвнзинов клапан ли?

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Съб 14 яну 2006 10:04

да-с нов клапан :wink:

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Съб 14 яну 2006 10:53

Snow master, като заговорихме за бензиновия клапан, аз след дъжд ка4улка се сетих, 4е с майстора го проверявахме бензиновия клапан. Бяхме оставили колата на бензин и бях мръднал лос4ето за байпас на клапана така че във всяко положение да пропуска бензин. След една седмица 4овекът дойде до вкъщи и я палихме заедно. Проблемът не е в клапана защото тогава също не запали и падна отново голямо въртене на стартера. Запалих я на газ накрая и в оборот прехвърлих на бензин!! Абе шура работа ти казвам!!

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Съб 14 яну 2006 14:00

да не прави номера клапана дет спира бенза към карбуратора(от газовата уредба)

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Съб 14 яну 2006 17:27

АМИ АЗ ЗА СЪЩИЯ КЛАПАН ПИСАХ В ПРЕДНИЯ СИ ПОСТ!

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Съб 14 яну 2006 17:34

на пиербурга: бенз.помпа-клапан за налягане на бензина(връща излишния бенз в резервоара)-клапан който спира бензина когато караш на газ.та вебера има ли клапан за налягане на бензина(връща излишния бенз в резервоара)-той беше проблемен

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Съб 14 яну 2006 18:03

Weber-a има такова нещо, но то е отделно от карбуратора и се намира между бензиновата помпа на блока на двигателя и бензиновия клапан на газовата уредба. Но доколкото знам това е един затворен съд и там няма клапани, а само 3 отвора с различен диаметър, така 4е налягането на бензина към карбуратора да е с определена стойност!!
Ако бъркам в това което съм написал, може да ме поправиш!!

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Нед 15 яну 2006 9:42

e точно тоз клапан с 3-те товора правеше проблеми

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”