И така, колеги. Виждайки "успеха" на предходните ни дарителски начинания, се изкуших и пуснах тази тема. За мен, а и за всички хора по света, най-благородното дарителство е това да дариш част от самия себе си. Физически. Да, говоря за кръвта. Ей сега ще разберем кой какъв е - само гледайте. Ще разберем и дали наистина сме група от хора, обединени първоначално от една предпочитана марка автомобили, но превърнали се в общност, свързана от многобройни и най-различни интереси, симпатии и приятелства, или си оставаме интернет-юзъри.
Призовавам, както ръководството на Клуба, така и всички редови членове, да изкажат своето мнение и отношение по въпроса дали Клубът като такъв трябва да подеме едно благородно дело. Предлагам всеки, който не се страхува от това, да се включи в инициативата за установяване на регулярна кръводарителска кампания под шапката на Клуба. Както се виждаме на редовни срещи, така можем да имаме редовни "срещи" за даряване на кръв. Безвъзмездно, естествено. Човешки. Досега на мен ми се е налагало да дарявам кръв само веднъж - по спешност. С този епизод от живота ми са свързани едни от най-дълбоките усещания, които някога съм изпитвал. Докоснете се до това, ако искате. Слушам Ви.
Списък на ХОРАТА:
niksi
madcap
w_smith
веселин
bat_milko
Sara01
Cherepaha
Lawyer
НАЙ-БЛАГОРОДНОТО ДАРИТЕЛСТВО!
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
НАЙ-БЛАГОРОДНОТО ДАРИТЕЛСТВО!
Последна промяна от Lawyer на Съб 21 яну 2006 15:27, променено общо 5 пъти.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако се развият нещата като в тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=13013
от сега мога да ти кажа, че е обречена на провал. Не само тук в клуба, а и като цяло българите сме интересни хора, все се оплакваме /говоря като цяло/ че не стигат парите и т.н. Умеем много да се перчим, но когато се стигне до там да се дава нещо всеки се покрива и ни лук ял, ни лук мирисал, но това е докато не му дойде точно на този човек до главата.
Нещо което лично за мен е показателно е, че темата е видяна 66 пъти за 3 часа и никой не се е осмелил да напише нбещо по нея.
Милене сори бате че ти спамим темата ама не мога да не кажа това което ме мъчи от извесно време - става въпрос за темата която сети най-отгоре в този раздел. Когато се видях с момчето той ми каза за идеята си, но не беше сигурен дали ще има някакъв успех, но каза: "Толкова много хора има регистрирани и толкова много са редовните посетители, че всеки ако даде по 1, 2 лв. ще може да съберем нещо за родителите ми."
Искам да изкажа благодарност на тези 7 човека които до момента са влезли в положението на колегата, но честно да ви призная не вярвах че всичко ще е такъв провал. В крайна сметка излиза че сме благородни само на думи.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=13013
от сега мога да ти кажа, че е обречена на провал. Не само тук в клуба, а и като цяло българите сме интересни хора, все се оплакваме /говоря като цяло/ че не стигат парите и т.н. Умеем много да се перчим, но когато се стигне до там да се дава нещо всеки се покрива и ни лук ял, ни лук мирисал, но това е докато не му дойде точно на този човек до главата.
Нещо което лично за мен е показателно е, че темата е видяна 66 пъти за 3 часа и никой не се е осмелил да напише нбещо по нея.
Милене сори бате че ти спамим темата ама не мога да не кажа това което ме мъчи от извесно време - става въпрос за темата която сети най-отгоре в този раздел. Когато се видях с момчето той ми каза за идеята си, но не беше сигурен дали ще има някакъв успех, но каза: "Толкова много хора има регистрирани и толкова много са редовните посетители, че всеки ако даде по 1, 2 лв. ще може да съберем нещо за родителите ми."
Искам да изкажа благодарност на тези 7 човека които до момента са влезли в положението на колегата, но честно да ви призная не вярвах че всичко ще е такъв провал. В крайна сметка излиза че сме благородни само на думи.
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Абсолютно сте прави ,
да си призная страх си ме е от иглите , и т.н. , но мисля че ще мога да го сторя ,
а по въпроса с колегата с " пожара " , аз нема как да ги там тия пари , щото не съм от София , ако има нещо като банкова с/ка , ще ми е по лесно ,
надявам се , колегите да се отпуснат , щото 2 , 5 и 10 лв никой нема да забогатее ,
да си призная страх си ме е от иглите , и т.н. , но мисля че ще мога да го сторя ,
а по въпроса с колегата с " пожара " , аз нема как да ги там тия пари , щото не съм от София , ако има нещо като банкова с/ка , ще ми е по лесно ,
надявам се , колегите да се отпуснат , щото 2 , 5 и 10 лв никой нема да забогатее ,
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="Pichaga"]Досега на мен ми се е налагало да дарявам кръв само веднъж - по спешност.[quote]
Ето заради това аз не бих дарил кръв безвъзмездно, защото по този начин не помагам на никого, освен на дебелогъзите доктори, и на циганите отпред които чакат за еди колко си пари да дадат кръв.
И ако мислиш, че тази кръв няма да струва на някой 100 лева не мисля, че ще стане...
Специално за кръвтта докато е такава системата бих дал само пряко на приятел познат, роднина директно, но не бих дал в СИСТЕМАТА.. защото знам какво ще стане после
Съжалявам но това е моето мнение, колкото и грубо или егоистично да звучи...
Да инициативата и идеята е страхотна, но има фактори независещи от нас , които ще опорочат ситуацията
Ето заради това аз не бих дарил кръв безвъзмездно, защото по този начин не помагам на никого, освен на дебелогъзите доктори, и на циганите отпред които чакат за еди колко си пари да дадат кръв.
И ако мислиш, че тази кръв няма да струва на някой 100 лева не мисля, че ще стане...
Специално за кръвтта докато е такава системата бих дал само пряко на приятел познат, роднина директно, но не бих дал в СИСТЕМАТА.. защото знам какво ще стане после
Съжалявам но това е моето мнение, колкото и грубо или егоистично да звучи...
Да инициативата и идеята е страхотна, но има фактори независещи от нас , които ще опорочат ситуацията
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... c&start=45 е т,ва търсих днес за да го пусна!Дано сега успеем да се организираме!Ще вземем тел. на НЦХТ и ще видим к,во ще кажат - и 5 човека да сме е от полза- все ще помогнем на някого!А и скоротрябва да ги правя 20 пъти
Не е страшно уверявам ви!

- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:Специално за кръвтта докато е такава системата бих дал само пряко на приятел познат, роднина директно, но не бих дал в СИСТЕМАТА.. защото знам какво ще стане после
Във всички случаи даваш кръв в "СИСТЕМАТА". Никога не можеш да дадеш директно на когото искаш. Директно кръвопреливане може да се прави само в супер екстремни ситуации. Когато трябва да се прави операция на някого и искат кръв от пет човека, примерно, тя отива в кръвна банка, за да се попълнят запасните количества, а на нуждаещия се се влива необходимата кр. група. На всичкото отгоре, складираната кръв си има срок на годност и после се хвърля. И като няма постъпления от кръводаряване - лошо...
- milkinis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Честно казано много ме е страх от игли и остри предмети по принцип. А при мисълта ,че някой ще ми точи кръвта направо настръхвам. И все пак като се замисли човек, че с това може да помогне на някого , някъде -пък бил той и непознат ,си заслужава да се преодолее този страх. За това ,като се позамисля...няма какво да го мисля -с вас съм.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Спокойно,т,ва си е напълно в реда на нещата-аз като давах за първи път през 87 ма също ми беше доста страшничко-има една малка болка при пробиване,и т,ва е - докато тече не трябва да гледаш банката-от вида на кръвта също доста хора им прилошава!!!А и забравих-хора под 55-60 кг. е рисковано май да дават!bat_milko написа:Честно казано много ме е страх от игли и остри предмети по принцип. А при мисълта ,че някой ще ми точи кръвта направо настръхвам. И все пак като се замисли човек, че с това може да помогне на някого , някъде -пък бил той и непознат ,си заслужава да се преодолее този страх. За това ,като се позамисля...няма какво да го мисля -с вас съм.

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”