"service jetzt" при пасат б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
nbaplayer
Автомобил:
Двигател:

"service jetzt" при пасат б5.5

Мнениеот nbaplayer » Нед 17 авг 2008 21:48

здравеите. отскоро карам пасата и преди известно време когато дам на контакт започна да ми се появява съобщение service 3000км, и когато ги изминах тези 3000 км. ми се появи въпросното "service jetzt", придружено с единично писукане. някои знае ли за какво е това съобщение. не съм сменял нито масло, нито филтри или ремъци. немеца ми каза че когато доиде времето ще ми се изпише съобщение какво трябва да сменям. борд компа е на немски и идея си нямам какво е това service jetzt. преди няколко дена ми изписа и друго съобщение, което се запази през цялото време докато не изгасих колата. беще нещо от сорта цутгенфуел..... них актив( сори ама изобщо ме няма с немския). при следващото запалване не се появи. та ако някои знае какви са тези съобщения нека да ме светне.
:!: използвах търсачката но не намерих инфо за тези съобщения

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Нед 17 авг 2008 21:55

Ходи да ти го закачът на компютър.
Най вероятно предупреждава за тва че трябва отидеш в серзив за инспекция. Всички пасати си пищят така на 10 000/15 000/30 000км.
На мен на англииски ми казва Service на 10000 т.е напомня за смяна на масло, и Inspect. на 30000 да ходиш да сменяш квот си требва:)
След като ти нулират коунтера ще спре да писка :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 17 авг 2008 22:49

Това е при Голф, но трябва да е еднакво ;)
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... highlight=
Има вариант с VagCom да се прекодира да говори на английски, доколкото знам ;)

nbaplayer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nbaplayer » Пон 18 авг 2008 9:41

днес ще се опитам сам да изчистя съобщението, но трябва ли да сменям някакъв консуматив. иначе при първото посещение при ваг ком ще променя езика на борд.компа че сега ми е много кофти с тоя немски

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Пон 18 авг 2008 10:13

service jetzt се превежда като "Сервиз сега".

Компютъра те е предоприждавал - "Трябва да отидеш на сервиз след .... километра."

На края му писва и ти казва - Трябва да отидеш на сервиз СЕГА.

Ако чакаш още малко ще превключи в сервизен режим. ще ти ограничи оборотите и скоростта. После съссем ще спре да стартирта автомомобила.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 18 авг 2008 10:30

ArturDent написа:
Ако чакаш още малко ще превключи в сервизен режим. ще ти ограничи оборотите и скоростта. После съссем ще спре да стартирта автомомобила.

това някой изпитвал ли го е или само предполагаме?

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Пон 18 авг 2008 10:35

ifidik написа:
ArturDent написа:

това някой изпитвал ли го е или само предполагаме?

Да виждал съм го на Бора, по автомагистрала Тракия - беше натрупал грешки от това, че не свети лампата за осветление на задния номер.
Оначало ограничи скороста до 120, след това напълно спря колата. Добре че беше гаранционна, че дойдоха от сервиза с VAGCOM, и го оправиха.

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Пон 18 авг 2008 12:19

Няма такова нещо!аз карам пасат 5.5 и на мен ми се появява този надпис след определени км(15000)!първо ми излиза "сервис след 3000км"после след като минат 3000 ми излиза "сервиз сега" Първия път я карах над 10000км преди да разбера как се изчиства!Благодарение на gr_kanev мисля че беше си го занулих сам!не ти трябва да ходиш по сервизи и да даваш излишни пари!Та по спомени зануляването ставаше така:
1.Вкарваш си ключа на контакт без да завърташ(за да ти е по лесно после)
2.Натискаш и задържаш бутона за зануляване на дневния километраж и тогава даваш на контакт!
3.Като дадеш на контакт продължаваш да държиш бутона и ти излиза надписа "Сервиз сега"
4.С бутона за нагласяне на часовника завърташ надясно за намистане на минутите!След като го завъртиш трябва да ти се изчисти надписа!
Не се притеснявай ако не стане от първия път!Ипри мен не се получи!чак на втория или третия стана!След като вече свикнах го правя от раз!Дано съм ти бил полезен!

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Пон 18 авг 2008 12:24

soto73 написа:... Първия път я карах над 10000км преди да разбера как се изчиства!Благодарение на gr_kanev мисля че беше си го занулих сам!не ти трябва да ходиш по сервизи и да даваш излишни пари!...

Проблема при колегата е, че той ТРЯБВА да отиде на сервиз - за масло, ремъци и т.н. Изчистването на съобщението е най-малкия му проблем.

Потребителски аватар
soto73
Контакти:

Мнениеот soto73 » Пон 18 авг 2008 12:29

Като гледам профила на колегата пасата му е 2005г!едва ли е време за смяна на ремъци!а маслото може да си го смени когато иска!аз го съветвам как да си занули дразнещото пискане!

Потребителски аватар
passat4o
Автомобил: VW PASSAT BlueTDI 143 кс
Двигател: CBAC
Контакти:

Мнениеот passat4o » Пон 18 авг 2008 16:00

Аве пичове,това оповестява че е време за смяна на масло и съответно филтри,големи сте разбирачи тука че се чудите кво е и 9 човека само спамове правите,а всички карате ФВ...Няма да ти ограничи скоростта след време,нито пък ремъците са за смяна,просто е за смяна маслото,трябва да се отиде в някой сервиз и да го смениш и там да ти занулят компа.Автоматично ще пропищи на 15 000 км пак,но те съветвам на го направиш на 10 000,това е... А вече наистина трябва да си смениш ремъците защото така се прави при покупка на автомобил втора ръка.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 18 авг 2008 18:51

Друга възможност естествено е да е обслужен автомобилът без да е занулена инспекцията. При всички положения това е добре да се направи при обслужване на автомобила, което, както е писал колегата, не трябва да се отлага много дълго във времето. Успех.

Потребителски аватар
soto73
Контакти:

Мнениеот soto73 » Пон 18 авг 2008 19:03

нито се правим на разбиратели нито нещо такова!ясно е че караме пасати!но аз не чакам да минат 15000км за да си сменя маслото!сменям го на 10000!но след като настройките са ми направени да ме подсеща на 15000км си го занулявам сам!та това искам да кажа,че не е нужно ако си е сменил скоро маслото да ходи до сервиза и да даде 20 или 30 лева,само някои да му направи същата процедура!

nbaplayer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nbaplayer » Пон 18 авг 2008 23:00

благодаря ви колеги за мненията. още утре ще направя смяната на консумативите, а относно зануляването на компа, ще опитам сам да се справя. мисля че не съм чак толкова калпав :lol: . а относно другото съобщение (цутгенфуел..... них актив или нищо подобо) да знаете нещо?

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Вто 19 авг 2008 6:40

"Service jetzt" на немски или "Service now" на английски, според това на какъв език е настроено таблото е предупреждение (подканяне) за инспекционен сервиз на колата, който, в общия случай, няма нищо общо със смяна на масло. За него има друго съобщение "Oil service", което се появява на 15 или 30 хил. км.
Инспекционният сервиз, в зависимост от пробега, според инструкциите на ВАГ включва инспекционна проверка на ходова част, окачване, спирачни накладки, нива на течности, тест с ВАГ-КОМ и т.н. и евентуална замяна при необходимост. Всичко това, достатъчно подробно и с типичната немска педантичност, е описано в сервизните инструкции, които можеш да си изтеглиш от нета на немски, английски, руски... за български и суахили не знам.
Ето ти линк за документация на руски: http://www.passat-b5.ru/phpBB2/kb.php?mode=article&k=134.
Лично аз бих те посъветвал да отидеш в сервиз, не е задължително да е на оторизиран ВАГ-ов представител, но да е такъв, където добре да познават този тип автомобил и срещу 20-30 лв. да си осигуриш 30 хил. км. относително спокойствие. Колкото и да ни се иска да сме специалисти по всичко, що касае колите ни, сервизният специалист е по дефиниция поне с едни гърди напред. А и в сервиза има условия и оборудване за съответните процедури. Караш досатъчно скъпа кола, за да си позволиш лукса да пестиш стотинки по обслужването и.

Върни се в “Passat”