Буталата удрят в главата Голф 3 1.8 ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Пет 22 авг 2008 16:41

Тука на мене ми се вижда, че са се удряли парчета сегменти. Тея дълбоки резки оградени в червено е малко трудно да се получат от плоски повърхнини, каквито са челата на буталата и главата. Да не говорим, че резките в кръгчето посочено със стрелката, както и това под него се падат в камерата на буталото, чиято повърхност е доста по надолу от челото на буталото и няма начин да се докосне до главата. Клапаните както се вижда на снимките на колегата не са се удряли в буталата!
Изображение
Като по-малък се занимавах с мотори соц производство и прекалено износените сегменти по същият начин се чупеха минаваха в горивната камера и наковаваха буталата и камерите на главите с такива резки.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пет 22 авг 2008 18:01

auubau написа:Тука на мене ми се вижда, че са се удряли парчета сегменти.
[img]...[/img]
...

На мен пък това в цилиндрите ми приличат на счупени иглички от нагревателя на всмукателните тръби....

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 23 авг 2008 23:04

ей,ей !колко са отваряли този мотор? я хубаво погледнете ! тая плоска равнина е по висока от общата площ на челото на буталото!това увелечава степента на сгъстяване в някои мотори , и те за това имат различни обозначения!това /издатъка /никога не удря в главата!леле! как може да си го помислите?!дебелината на уплътнителя пък се определя ат ремонтните работи/шлайф на глава - по дебела гарнитура и т.н./

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 24 авг 2008 9:15

При щлайф на блока се слага по-дебела гарнитура.

А за това може ли да бие челото в главата - да може при разбит бутален болт или биелен лагер.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Нед 07 сеп 2008 16:48

Има ли някакво развитие по темата :?: :arrow:

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 07 сеп 2008 17:45

искате ли да ви кажа какво е станало изобщо не е удряло буталото в главата такова нещо неможе да стане , тези резки са от влезли по някъкъв начин пре отворените клапани стружки от катализатор или както каза по горе колегата от смъкателния колектор , влезли са поблъскали са няколко пъти и са излезли ,хубавото е че не са задрали цилиндъра късмет ,понеже съм имал такива случаи съм сигурен че това е проблема , но бутало да удря глава АБСУРД

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 07 сеп 2008 22:27

sportul написа:...... , но бутало да удря глава АБСУРД

Колега много неподготвен се изказваш.
Преди 10-ина дни отворих един ВР6 мотор който имаше същия проблем. /нещо чукаше зверски/
На 5-и цилиндър биелния лагер така и не се намери /само 2 тънки намачкани и прегорели ламаринки имаше в картера/ буталото беше подбито и точно над него главата също беше подбита. Мога да го снимам ако е толкова зор /за доказателство/

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Нед 07 сеп 2008 22:50

колега и аз съм автомонтьор като тебе и какво ли не е минало през очите ми , но в случая ясно се вижда какво е причинило този "мазоч" така да се изразя

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Нед 07 сеп 2008 23:08

този който е отварял двигателя може да кажа какво е имало в цилиндрите счупени парченца сегменти или някакви боклуци което е малко вероятно. :roll:

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Нед 07 сеп 2008 23:19

всичко е излязло когато клапана отвори :idea:

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Пон 08 сеп 2008 17:16

Колеги двигателя е почти сглобен оказаха се биелни лагери(поне така излиза)всичко друго е наред . На главата е направена пълна профилактика остава само да се качи и да го припалим.
този който е отварял двигателя може да кажа какво е имало в цилиндрите счупени парченца сегменти или някакви боклуци което е малко вероятно.

Колега когато го отворихме вътре нямаше нищо! А какво е направило тези "дупки" по буталата и главата остава загадка!

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Re: Буталата удрят в главата Голф 3 1.8 ABS

Мнениеот pepstroi » Нед 10 фев 2013 21:17

малко късно мернах темата хах но отговора е в твоя пост биелните лагери са накарали буталото да удря главата ето ви няколко снимки от 1 подобен случай и разгадайте какво е станало
Изображение
Изображение
Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”