Проблем с дюзити на пасат Б3 - 2,0i 115кс 1991г.

Техническа и сервизна информация за Passat
pertini
Автомобил:
Двигател:

Проблем с дюзити на пасат Б3 - 2,0i 115кс 1991г.

Мнениеот pertini » Пет 29 авг 2008 10:35

Здравейте имам проблем с дюзити на пасат Б3 - 2,0i 115кс 1991г. колата има и газ когато я запаля на бензин работи като на три цилиндера прекасва. Ходих при майстори да изчистят дюзите уж ги изчистиха но пак не работи казоха ми че са много зле и трябва да се сменят. От извесно време на сам и когато съм на газ почна да прекасва отидах при газаджий те казаха че някоя от дюзите пръска бензин когато сам на газ.Ако някой е имал този проблем не ка каже от къде да си намеря дюзи втора употреба и имали изобщо смисъл.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 29 авг 2008 12:14

Ич ти не трябват дюзи втрора употреба, при все, че имаше някаква рейка от РВ в 'Продава'
Я ме светни как юначагите в сервиза са изчистили дюзите?
Да не би само да са ги топнали в разтвора, да са ги разпличкали няколко пъти и да са ти казали- 'Готово! Дай 50 леФа!'?
Скоро си чистих моите дюзи. Сметни, че на кола, която се кара само на бензин след това имаше близо 1/3 от бурканче от лютеница мизерии в разтвора. Ама това се прави в ултразвукова ваничка, с подгряване на течноста, с генератор на импулси да щракат дюзите и... продължава поне 4 часа!
При всички случаи видях, че почнаха да излизат разни боклуци едва след 1.5 часа балбукиране.
Да е жив и здрав колегата kombito-tdi, ма много хубава ваничка си е купил! :Mr Green Fun
Относно това, дето газаджиите са казали, че пикае дюза- възможно е!
Пак от мръсотия и не затваря или О-пръстенчетата на дюзите са се скапали.
Трябва да се изчистят хубаво, да се сменят пръстенчетата и да се кара и на бензин колата.

Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Пет 29 авг 2008 17:11

Незнам какво става с тея дюзи, и при мен проблеми днес немога да я изфорсим на в ниските, след 2500 се оправя, покарях я цял ден на бензин и се оправи.Много колеги които са на газ реват и колегата VVK79 се е задръстил много сериозно, имам съмнения че газта на последак е много лоша... :arrow:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 29 авг 2008 22:42

Според мен, Ванка, ще е от жегите и испаряващия се бензин. Като поостарее в резервоара и после става на туткал всичко! :(

Върни се в “Passat”