Здравейте. От вчера съм собственик на Голф 3, 1999, 1.4 бензин и като цяло нямам особено техническа грамотност за автомобилите имам нужда от малко помощ.
Става вапрос че фаровете ми не светят както трябва - имам предвид че примерно като съм включил на габарити, единия свети на къси, после като пусна на къси няма никаква промяна и като цяло много объркана схема. Проблема е че като са мили колата преди да ми я продадат са се измъкнали 4-те кабелчета които влизат във всеки фар и явно тези които са ги сложили не са знаели каква е последователността.
Та значи имам 4 вертикално рапзоложени "отвора" на всеки фар кудето трябва да влезат 4-те различни по цвят кабелчета (сиво, бяло, кафяво и жълто). Досега въртях какви ли не комбинации за тяхната последователност, но безуспешно - отново всеки фар си свети когато и каквото поиска.
Има ли идея някой от вас каква трябва да бъде подредбата на кабелите по цветове отгоре надолу (или обратно разбира се:))) или най добре да отида в някой сервиз?
Предварително благодаря.
Проблем с фаровете на Голф 3
StewArt написа:Колега ше проверя на мойто Гофи как е и ше ти пиша
Мерси. Дано да са по същия начин фаровете при теб, защото тука на същия голф на една колежка бяха и изглеждаха по друг начин фаровете отвътре и не можахме да ги сравним. Макар че и нейния си е 3-ка, от 1993...мисля само двигателя й е различен, та може оттам да идва разликата.
- PostMortem
- Автомобил:
- Двигател:
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!
Значи :
Първо проверяваш габаритните кружки,да са здрави и включваш ключа в 1во положение и започваш да слагаш кабелите 1 по един докато светне габарита на единия фар,когато той светне отиваш на другия....
Когато светне и той-отиваш и даваш на контакт(или палиш) и поставяш ключа в 2ро полужение и търсиш докато светне къси и така обратно другия фар.
Вероятно фаровете са ти двусекционни и късите са в двата външни краища на фаровете- Дългите са двете лупи.
Ако нещо се объркаш пиши-не е трудно...
Първо проверяваш габаритните кружки,да са здрави и включваш ключа в 1во положение и започваш да слагаш кабелите 1 по един докато светне габарита на единия фар,когато той светне отиваш на другия....
Когато светне и той-отиваш и даваш на контакт(или палиш) и поставяш ключа в 2ро полужение и търсиш докато светне къси и така обратно другия фар.
Вероятно фаровете са ти двусекционни и късите са в двата външни краища на фаровете- Дългите са двете лупи.
Re: !!!
valkilmera написа:Значи :
А не е ли опасно да пипам като са включени? Че си нямам и на идея какви тоци текат там
- chirenski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
alex81 написа:А не е ли опасно да пипам като са включени? Че си нямам и на идея какви тоци текат там
12 волта има на фаровете ... единствената опасност е да не дадеш някой кабел на късо .
- valkilmera
chirenski написа:alex81 написа:А не е ли опасно да пипам като са включени? Че си нямам и на идея какви тоци текат там
12 волта има на фаровете ... единствената опасност е да не дадеш някой кабел на късо .
Работи внимателно и няма да имаш проблеми!!!
Ако не си сигурен себе си -вземи някой с теб,и ако има оголени кабели е хубаво да се изолират......
Успех

- valkilmera
///
Какво стана колега-нагласихте ли (ФЕНЕРИТЕ)

- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Проблем с фаровете на Голф 3
Голф 3 1999 година - няма!alex81 написа:От вчера съм собственик на Голф 3, 1999, 1.4 бензин .
Може би е Голф 4
- valkilmera
vasstop написа:Голф 3 1999 година - няма!alex81 написа:От вчера съм собственик на Голф 3, 1999, 1.4 бензин .
Може би е Голф 4
Незнам ,колегата е писал ,че е 3 но сега забелязах годината
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Голф 3 1999 година - няма!alex81 написа:От вчера съм собственик на Голф 3, 1999, 1.4 бензин .
Може би е Голф 4
Неможах да разбера какъв му е проблема на колегата(ма и той незнае) но 1999 г...3-ка нема....
Макар че в талона се вписва годината на първоначална регистрация а не на производство ......така че ако е купена 1999 г. в талона ще пише така....и моята е 1996 г. по талон.....
Мдам, 1993 е правилната година, съжалявам за объркването - правописна грешка 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”