Проблем със спирачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 14 сеп 2008 10:30

kilima написа:А за апаратите,вече не знам какво да правя.През последните 6 месеца смених всички тампони по колата,кормилни накрайници,дискове,накладки,шарнири,карета и може би още нещо ( по ходова част).3-ма различни майстори седят с часове пред колата и се чудят от къде идва това изпукване.................
Иначе съм много доволен от момчето и затова му се доверявам.

Яко....
Като се доверяваш на човека защо обикаляш и други - явно доверието ти не е чак толкова голямо. На мен не се довери, сега можеше да си караш спокойно и да не се чудиш какво и защо.
От спирачния апарат много се съмнявам да ти идва изтропването/изпукването.

dj_jerry_best
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_jerry_best » Пон 15 сеп 2008 18:49

съгласен съм с колегите да внимаваш какво сменяш!!!защото аз имам същия проблем смених накладки,спирачна течност,спирачни маркучи и т.н.даже смених и спирачната помпа и естествено се оказа че и старата си работи така че внимаваи!!!!Напомпаи педала при изгасен двигатл и задръж,след това запали и ако пропадне педала значи сервото си е ок и трябва да си търсиш проблема другаде!!!Ако разбереш какъв е проблема пиши едно л.с. че и аз имам нужда!!!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 15 сеп 2008 23:03

При потегляне напред и назад в изправен волан, теоретично и физически няма как да пука от апарата! Единственната шитня дето може да стане с апарата е да задържа! Колко пъти да го повтарям! Тея пукоти се чуват от тампоните на носачите и селеновите втулки....! 10лв е един тапмпон баси...... Търсете проблема там! :evil: Кат не слушате бат никси трошете си главите и не питайте що пука! :twisted:

Потребителски аватар
room101
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със спирачките

Мнениеот room101 » Нед 08 ное 2009 23:30

znainainai написа:Те са ти нови тампоните ама ако не са качествени така става :idea: Викни някой за помощник да върти волана на място а ти гледай: отвори капака ,махаш пласт масовата капачка на всеки амотисьор и гледай дали се завърта заедно със гумата или със закъснение и рязко (ако е второто трябва да чуеш и изпукването). Има и една друга работа може да си си платил за нови а дали са сменени :gruebel

Аз със голфи се наиграх да ги сменям два пъти:смених ги без да сменя амортисьорите и за 2000км :bishop пак ги смених заедно със амортисьорите за акъл :banghead:

Колегата е прав!При мен се появи същото пукане веднага след смяната на тампоните на макферсоните, а уж бяхя качествени 28лв. бр.- немски! Първоначално мислех, че е каре, но се чува само веднъж при потегляне с навит волан.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”