виене и предърпване на волана-голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

виене и предърпване на волана-голф 3

Мнениеот icemenn » Пон 15 сеп 2008 23:18

значи колата от 2-3 хиляди километра вече ми дърпа леко наляво но е поносимо...и така го карам...днес я карам на прав път не я бях карал извън град отдавана и карам си аз с 100 120 130 и отпред някакъв страшен звук почна да издава.и аз викам кво стана първо си помислих от двигателя и веднага го гася но звука си продължи напро си е виене с намаляне и усливане по неравностите по пътя...под 100 км обаче не се усеща но на 120 пък не се тре..заглушава ми музиката.от какво може да е и как да проверя преди да я водя на някой майстор че тука ги няма мн мн свястни а моя майстор(бащата) го няма....Събота съм на дълаг път и то по магистрала... моля помогнете :arrow:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 16 сеп 2008 9:20

Ах, човекоооо....
А гуми сменят ли ти се, аааа?!! ;)
Бягай бързо да ти исправят джантите, а после на реглаж преден мост!
И не търси 'тънка' цена за реглажа, а иди в читав сервиз, със електронен стенд, защото разцентрования преден мост (признаците са точно тези, дето си описал) води до силно едностранно износване на гумите, нестабилност на колата и трудно управление при висока скорост!

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 16 сеп 2008 9:27

днес ще слагам зимните гуми-знам че е рано иначе тря да ги мъкна с мен в багажника.баланс сичко като им направят ще проверя лагерите предните с вдигане на едната страна и на 4-5 та и гася двигателя да видим дали вади звуци... а задните на ръка ще пробвам.и след това ако сичко е изрядно до тука и звъка не изчезне май ще ходя на реглаж.казвайте какво са цените горе долу че сам закъсал..

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 16 сеп 2008 9:35

В Пловдив за електронен стенд искат 30 лева...
Надявам се в Пещера да не са такива хиени и да минеш за 20! :lol:
Пак ти казвам- не пести от стенд, защото ще се набуташ с гуми!

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 16 сеп 2008 12:55

да мерси колега.винаги ми пишеш на темите.много те уважавам.но нещо не се връзва смених преди малко гумите балансирахме ги.сичко точно преди да отида на стенд сега пробвах и пак ги вари звъците и то не на прав път а по нерваностите на път вие спира вие спира.след малко ще отида на стенд.и той да изчезне от списъка но се съмнявам да изчезне след стенда какво общо може да има стенда с виенето...неразбивам много но аз така си мисля.колега пак мерси :!: :!: :!:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 16 сеп 2008 13:07

Ако вие в завой, може да са и лагери :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 16 сеп 2008 15:52

icemenn написа: какво общо може да има стенда с виенето...

Общото е некоректното положение м/у протектора на гумата и повърхноста на пътя. Ако в следствие на удар в дупка гумите са се 'затворили' ето така / \ то е все едно, че ги плъзгаш по асвалта.
Но ако въобще не се е променил звука след смяна на гумите, може snupeca да е по-прав от мен и да се окаже лагер!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”