ей,братлета дайте акъл
Моторчето върти непрекъснато,но чистачката не се движи.На изходящтото валче няма въртене т.е чистачката не работи.Валчето не се върти.Имали редукторче между моторчето на чистачката и вала?Идеи къде е проблема?

Задна чистачка
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Точно така.Редуктора е червячен.Червяка е на оста на двигателчето и е метален.Зъбното колело,което движи изходния вал(за рамото на чистачката) е пластмасово.Като клеяса този вал и блокира,това става и с пластмасовото колело-изронват се зъби от него.Двигателчето върти,но чистачката не мърда.Не знам пластмасовото колело продава ли се като артикул! 

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
при мен имаше същия проблем преди време, ето как аз разреших проблема. Свалих кората ,свалих моторчето и на него има една пробка (мисля че беше боядисана с зелена боя).Та развих пробката и напълних червячния механизъм с тънко масълце ,зглобих всичко и бавно бавно раздвижих чистачката. Пробвай така и ако не стане тогава сменяй червяка. Проблема според мен идва от това че на въпросното място има голяма вероятност да е влезнала вода.Дано да съм бил полезен Beer
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”